Κραχ στο Ουκρανικό μέτωπο 1.000 χλμ – Πέφτουν Selydove, Kurakhove, Pokrovsk

405
O Ρωσικός στρατός θα επιδιώξει να αποστρατιωτικοποιήσει όλες τις περιοχές δυτικά του Δνείπερου ποταμού και να δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας ώστε ο Ουκρανικός στρατός να μην μπορεί να χτυπήσει με πυραύλους το Donetsk – Ray McGovern (πρώην CIA): Ο Zelensky με το λάθος στο Kursk επιτάχυνε τρεις φορές την επίθεση των Ρώσων στο Donbass
(upd8) Ο Ρωσικός στρατός μετά την κατάληψη του Kurakhove που έρχεται προσεχώς, την πτώση του Selydove και βεβαίως την πτώση του Pokrovsk θα φθάσουν στον Δνείπερο ποταμό… εξέλιξη ιστορικής σημασίας και στρατηγικής σημασίας με στρατιωτικούς όρους.
Ουσιαστικά ο Ρωσικός στρατός θα επιδιώξει να αποστρατιωτικοποιήσει όλες τις περιοχές δυτικά του Δνείπερου ποταμού και να δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας ώστε ο Ουκρανικός στρατός να μην μπορεί να χτυπήσει με πυραύλους το Donetsk.
To Kurakhove είναι μια κρίσιμη πόλη στην νοτιοδυτική πλευρά του Donetsk σχετικά πλησίον από το Ugledar.
Το Kurakhove είναι κόμβος εφοδιασμού του Ουκρανικού στρατού.
Το Selydove είναι πόλη κοντά στο Pokrovsk το οποίο είναι το βασικό φρούριο και κέντρο ανεφοδιασμού του Ουκρανικού στρατού.
Όλα αυτά είναι καταδικασμένα να πέσουν.

Εν τω μεταξύ ο Ουκρανικός Συνταγματάρχης Oleg Starikov δήλωσε ότι όλος ο κόσμος στην Δύση γελάει με την επιχείρηση της Ουκρανίας στο Kursk που απέτυχε έχει χάσει 21.000 στρατιώτες και 1.200 τεθωρακισμένα σε δύο μήνες πραγματική καταστροφή.

Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Το Selydove κοντά στο Pokrovsk θα καταρρεύσει όπως το Ugledar – Οι Ουκρανοί κατέστρεψαν μια ολόκληρη Ταξιαρχία

Τα ουκρανικά στρατεύματα θα χάσουν το Selydove ή Selidovo σύμφωνα με ένα σενάριο παρόμοιο με αυτό του Ugledar, δήλωσε ο Daniel Davis απόστρατος αντισυνταγματάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα βρεθούν σε καθεστώς περικύκλωσης σαν τσιμπίδα στο Selydove, όπου δεν θα μπορούν να υποστηρίξουν τα στρατεύματα που έχουν εκεί και πάλι, είτε θα τα χάσουν όλα, όπως συνέβη στο Ugledar, διαφορετικά θα πρέπει να τους βγάλουν από εκεί».
Να σημειωθεί ότι ο Ουκρανικός στρατός έχασε στο Ugledar μια ολόκληρη Ταξιαρχία άπαξ και δεν υποχώρησαν έγκαιρα, ο δρόμος διαφυγής είχε γεμίσει πτώματα.

Σύμφωνα με τον αμερικανό αξιωματικό, η πόλη μπορεί σύντομα να αποκοπεί και οι Ουκρανοί να περικυκλωθούν.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει προβλήματα και στην κατεύθυνση Pokrovsk.
«Βλέπετε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στην πόλη».
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την απελευθέρωση του Ugledar στις 3 Οκτωβρίου.
Αυτή η πόλη ήταν το τελευταίο σημαντικό προπύργιο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση του νότιου Donetsk.
Τώρα τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούν να προχωρήσουν στην Velikaya Novoselka στα σύνορα με την περιοχή Zaporozhye και το Kurakhove, όπου ο εχθρός έχει εξοπλίσει ισχυρές αμυντικές γραμμές.
Επιπλέον, η απελευθέρωση του Ugledar εξασφάλισε πλήρως τον αυτοκινητόδρομο Donetsk – Mariupol.

Oleg Starikov (Ουκρανός Συνταγματάρχης): Όλη η Δύση γελάει με την αποτυχημένη επιχείρηση στο Kursk, ήταν μέγα λάθος

Οι δυτικές χώρες γελούν ήδη με την επιθυμία των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να πάρουν την πρωτοβουλία στη σύγκρουση μέσω των ενεργειών τους στην περιοχή του Kursk, δήλωσε ο συνταξιούχος συνταγματάρχης της SBU Oleg Starikov.
«Οι πόλεμοι γίνονται σύμφωνα με τους νόμους του πολέμου και όχι σύμφωνα με τα σενάρια ταινιών.
Η Δύση έχει ήδη αρχίσει να γελάει», τόνισε ο Oleg Starikov.
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, η συνέχιση των εχθροπραξιών στη συνοριακή περιοχή του Kursk δεν έχει στρατηγική αξία.
Η Ρωσία, σημείωσε, δεν μετέφερε τις κύριες δυνάμεις της από το Donbass και αυτός, κατά τη γνώμη του, ήταν ο κύριος στόχος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Πήγαμε, δεν ολοκληρώσαμε το έργο, θα πρέπει να επιστρέψουμε», παραδέχτηκε ο Starikov.
Οι ουκρανικές μονάδες ξεκίνησαν επίθεση στις 6 Αυγούστου για να καταλάβουν εδάφη στην περιοχή του Kursk.
Όπως δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Gerasimov, η προέλασή τους ανακόπηκε.
Σύμφωνα με στοιχεία της 6ης Οκτωβρίου 2024, κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή αυτή, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 20.800 στρατιωτικούς και 136 άρματα μάχης.
Στις περιοχές Kursk, Belgorod και Bryansk, ισχύει ένα καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών.

Το δράμα της Ουκρανίας σε αριθμούς στο Kursk

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, από την έναρξη της μάχης στο Kursk οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν χάσει
20.800 στρατιώτες,
136 άρματα μάχης,
66 οχήματα μάχης πεζικού,
98 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού,
885 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης – Άθροισμα τεθωρακισμένων = 1.062 
584 μηχανοκίνητα οχήματα,
171 πυροβόλα,
33 συμπεριλαμβανομένων οκτώ αμερικανικής κατασκευής HIMARS και έξι συστημάτων MLRS,
9 συστήματα αεράμυνας,
45 σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Το Kurakhove στο Donetsk θα περικυκλωθεί με την μορφή λαβίδας και λόγω τοπογεωγραφίας

Η πόλη Kurakhove στο Donetsk απειλείται με περικύκλωση λόγω της επίθεσης των ρωσικών στρατευμάτων και της αδυναμίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων να υποχωρήσουν προς τα βόρεια, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Τα ουκρανικά στρατεύματα δεν μπορούν να υποχωρήσουν από το Kurakhove προς τα βόρεια, αφού η δεξαμενή νερού του Kurakhove είναι μεγάλο φυσικό εμπόδιο», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, ο ρωσικός στρατός πλησιάζει επίσης σε κατοικημένες περιοχές γύρω από την πόλη, γεγονός που θέτει το Kurakhove σε κίνδυνο περικύκλωσης.
Ο αναπληρωτής διοικητής της μονάδας επίθεσης της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων με το διακριτικό κλήσης Lawyer είπε ότι η απελευθέρωση της Maksimilyanovka θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός προγεφυρώματος για την κατάληψη της οχυρωμένης περιοχής των ουκρανικών ενόπλων Δυνάμεις στην κατεύθυνση Kurakhove.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εχθρός προσπαθεί να οπισθοχωρήσει, αλλά τα ρωσικά στρατεύματα καταστέλλουν όλες τις προσπάθειές τους, αποτρέποντας κάθε προσπάθεια ανεφοδιασμού θέσεων ή εκ περιτροπής.
Στις 25 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε την απελευθέρωση του χωριού Ostroye, που βρίσκεται γειτονικά στη Maksimilyanovka.
Στην πραγματικότητα, η οχυρωμένη περιοχής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση Kurakhove θα περικυκλωθεί με την κίνηση λαβίδας.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του DPR Denis Pushilin , η απώλεια του Ugledar από την Ουκρανία καθιστά δυνατό τον επιχειρησιακό και οπτικό έλεγχο των logistics γύρω από το Kurakhove.

Ray McGovern (πρώην CIA): Ο Zelensky με το λάθος στο Kursk επιτάχυνε τρεις φορές την επίθεση των Ρώσων στο Donbass

Η επίθεση του Zelensky στην περιοχή του Kursk απλώς επιτάχυνε την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στο Donbass, δήλωσε ο Ray McGovern πρώην αναλυτής της CIA.
«Το ερώτημα είναι πόσο καιρό μπορεί να παραμείνει ο Zelensky στην εξουσία, όταν είναι σαφές στους περισσότερους ότι είχε μια υπέροχη ιδέα να στείλει στρατεύματα στην περιοχή του Kursk όταν τα χρειάζονταν απεγνωσμένα στο Donbass.
Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο ρωσικός στρατός προχωρά τρεις φορές πιο γρήγορα από το συνηθισμένο», είπε ο Ray McGovern.
Σύμφωνα με τον ειδικό, στο Donbass οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να λάβουν τις απαραίτητες ενισχύσεις λόγω του γεγονότος ότι οι ταξιαρχίες τους είναι παγιδευμένες σε ένα καζάνι στην περιοχή του Kursk.
Την ίδια στιγμή, ο Ray McGovern υπενθύμισε ότι το καθεστώς του Κιέβου έχει χάσει πλέον το Ugledar, ένα ισχυρό σημείο που προηγουμένως εμπόδιζε την πρόσβαση στον ποταμό Δνείπερο.
«Χάνουν. Χάνουν γρήγορα, πολλοί από αυτούς τα παρατάνε», κατέληξε ο McGovern.

UAF_Kursk_Incursion_October_6_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_6_2024.png

6oct2024_Ukraine_Seversk_map2-1024x701.jpg

Toretsk_Battle_Map_Draft_October_6_2024.png

6oct2024_Ukraine_Kurakhove_Selidovo_Map-1024x973.jpg

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_October_6_2024.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας