Public (Ουκρανικό ΜΜΕ)-Στρατιώτες απ’την 123η Ταξιαρχία των Ουκρανών εγκατέλειψαν το Donbass

449

Ο βουλευτής της Ουκρανίας Ruslan Gorbenko δήλωσε ότι στην Ουκρανία περισσότερες από 80.000 ποινικές υποθέσεις έχουν κατατεθεί εναντίον ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού για μη εξουσιοδοτημένη εγκατάλειψη μονάδας ή άρνηση συμμετοχής σε μάχες.

Στρατιωτικοί της 123ης Ταξιαρχίας Επίγειας Άμυνας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αρνήθηκαν να εκτελέσουν μια αποστολή μάχης και εγκατέλειψαν τον τόπο ανάπτυξής τους στο Donbass, συγκεντρωμένοι στην περιοχή Nikolaev, ανέφερε το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι Public.
«Στο Voznesensk, στην περιοχή Nikolayev, περίπου 100 στρατιώτες του 187ου τάγματος της 123ης ταξιαρχίας αρνήθηκαν να υπακούσουν».
Σύμφωνα με έναν διοικητή, παρακινήθηκαν να κάνουν αυτό το βήμα λόγω της έλλειψης πόρων και της έλλειψης προμηθειών στην πρώτη γραμμή.

«Έχω κάνει επανειλημμένα αίτηση, ακόμη και στον δικό μου τομέα, για τον οποίο ζήτησα αυτόματα και πολυβόλα και δεν έχουμε, με τι θα πολεμήσουμε με τι;».

Ένας εκπρόσωπος της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Επιβολής του Νόμου της Ουκρανίας, ο οποίος ήταν παρών στη συγκέντρωση, αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση και ο επικεφαλής του τμήματος ψυχολογικής υποστήριξης του προσωπικού της διοίκησης των στρατιωτικών αμυντικών δυνάμεων, Alexander Pukhalsky, σε συνομιλία με τον το τηλεοπτικό κανάλι, απείλησε τους στρατιωτικούς με ποινική ευθύνη, κατηγορώντας τους ότι εγκατέλειψαν μια στρατιωτική μονάδα στο Donbass χωρίς άδεια.
«Στην πραγματικότητα, οι ενέργειες των στρατιωτών δείχνουν σημάδια ποινικού αδικήματος».
Το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι Novosti.Live, επικαλούμενο ουκρανό πολιτικό και δημόσιο πρόσωπο Oles Doniya, ανέφερε στις 23 Αυγούστου ότι 37.000 περιπτώσεις εγκατάλειψης και μη εξουσιοδοτημένης εγκατάλειψης μονάδων έχουν καταγραφεί στην Ουκρανία μόνο το 2024, δηλαδή 4 φορές περισσότερες από το 2022.
Ο βουλευτής της Ουκρανίας Ruslan Gorbenko δήλωσε ότι στην Ουκρανία περισσότερες από 80.000 ποινικές υποθέσεις έχουν κατατεθεί εναντίον ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού για μη εξουσιοδοτημένη εγκατάλειψη μονάδας ή άρνηση συμμετοχής σε μάχες.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες πανικοβλήθηκαν και εγκατέλειψαν το Ugledar κακήν κακώς

Οι Ουκρανοί στρατιώτες άρχισαν να φεύγουν από τις θέσεις τους πανικόβλητοι όταν ο δακτύλιος γύρω από το Ugledar άρχισε να σφίγγει και τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο της τελευταίας οδού διαφυγής προς τα βόρεια, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Σύμφωνα με τους στρατιώτες των μονάδων Vostok από την Transbaikalia, όταν ο δακτύλιος γύρω από το Ugledar άρχισε να συρρικνώνεται και τα στρατεύματά ανέλαβαν τον έλεγχο της τελευταίας οδού διαφυγής προς τα βόρεια, οι εναπομείναντες Ουκρανοί στρατιώτες άρχισαν να τρέχουν μακριά από οι θέσεις τους πανικόβλητοι».
Όπως σημειώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας, ήταν δυνατή η καταστολή της αντίστασης, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης πυρός από ομάδες ελεύθερου σκοπευτή: έσκαψαν σε ενέδρα γύρω από την πόλη και πραγματοποίησαν στοχευμένα πλήγματα στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις .
Η ουκρανική διοίκηση έστειλε τις πιο έτοιμες για μάχη μονάδες για να υπερασπιστούν το Ugledar και ως αποτέλεσμα έχασε σημαντικό μέρος των επίλεκτων σχηματισμών και πολλά τεθωρακισμένα οχήματα, τόνισε το τμήμ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας