“Αθάνατοι” οι Χούθι-Βυθίζουν βρετανικό πετρελαιοφόρο, παρά τους μαζικούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς

256

Οι Χούθι κτύπησαν με θαλάσσιο drone το βρετανικού πετρελαιοφόρο Cordelia Moon, αποδεικνύοντας ότι «Είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν» μετά την μαζική ισραηλινή αεροπορική προσβολή στο λιμάνι της Χοντέιντα.

Οι μαχητές της Ανσάρ Αλλάχ το πιο αξιόπιστο, ίσως μέλος του «Άξονα της Αντίστασης» κτύπησε το «βρετανικό πετρελαιοφόρο Cordelia Moon στην Ερυθρά Θάλασσα, πλήττοντάς το με οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους cruise ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ένα μη επανδρωμένο σκάφος, τα οποία προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο πλοίο» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, αν και αυτό που καταγράφεται είναι ένα μη επανδρωμένο θαλάσσιο drone να το κτυπά.

Παρόλα αυτά στα καταγεγραμμένα βίντεο δεν φαίνονται οι επιθέσεις με εναέριο drone, βαλλιστικούς πυραύλους ή πυραύλους κρουζ.

H ανακοίνωση της στρατιωτικής πτέρυγας της οργάνωσης Ανσάρ Αλλάχ, ξεκινούσε αναφέροντας πως «Οι ναυτικές, πυραυλικές και οι μη επανδρωμένες δυνάμεις drone των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης πραγματοποίησαν τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η πρώτη επιχείρηση στόχευσε το βρετανικό πετρελαιοφόρο στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο χτυπήθηκε με οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος και μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας, Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα το πλοίο να υποστεί σοβαρές ζημιές».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Ισραήλ επιτέθηκε σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις των Χούθι στο λιμάνι της Χοντέιντα. Οι Χούθι με την σειρά τους έχουν εντείνει τις επιθέσεις με drone σε πόλεις του Ισραήλ, με την τελευταία να συμβαίνει χθες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας