ΗΠΑ-Πάνω από 170 οι νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι απ’τον τυφώνα Ελέν

180

Ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Ελέν αυξήθηκε στους 175 ενώ την ίδια ώρα εκατοντάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, καθώς ένα ισχυρό αλλά αναμενόμενο καιρικό φαινόμενο σκόρπισε τον θάνατο και την καταστροφή στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, με το αστικό κράτος να αποδεικνύεται επιλεκτικά ανίκανο να προστατέψει τον λαό, ρίχνοντας το φταίξιμο στη δήθεν «πρωτόγνωρη» κακοκαιρία.

Τμήματα της Βόρειας Καρολίνας, που έχει υποστεί το ισχυρότερο πλήγμα από τον τυφώνα έχουν καταστραφεί, με ολόκληρες κοινότητες να έχουν ισοπεδωθεί. Τουλάχιστον 90 άνθρωποι είναι γνωστό ότι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία.

Η Φλόριντα ανέφερε 14 θανάτους, η Τζόρτζια 25, η Νότια Καρολίνα 36, το Τενεσί οκτώ και η Βιρτζίνια δύο.

Τενεσί: Δούλευαν ενώ το εργοστάσιο πλημμύριζε!

Πηγή: Associated Press

Στο μεταξύ έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Impact Plastics στο Τένεσι, έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του τυφώνα καθώς η εργοδοσία τους ανάγκαζε να δουλεύουν την ώρα που το εργοστάσιο πλημμύριζε!

Εργαζόμενοι στο εργοστάσιο καταγγέλλουν την εργοδοσία ότι αγνόησε τις προειδοποιήσεις και τους ανάγκασε να πάνε στη δουλειά εκείνη την ημέρα, απειλώντας τους ακόμη και με απόλυση, ενώ επιπλέον τους απαγόρευσε να φύγουν ακόμη και όταν ο κίνδυνος ήταν προ των πυλών.

«Μακάρι να μην πηγαίναμε ποτέ στη δουλειά εκείνη τη μέρα. Ήταν αχρείαστο, όλες αυτές οι ζωές χάσαμε εξαιτίας αυτού. Ήταν λάθος», είπε ο Ρόμπι Τζάρβις, ένας εργαζόμενος στο εργοστάσιο. Από την πλευρά του, ο Τζέικομπ Ίνγκραμ, επίσης εργαζόμενος, είπε πως η εργοδοσία δεν τους άφησε να φύγουν ακόμη κι όταν οι εργαζόμενοι παρακολουθούσαν τα νερά της πλημμύρας να ανεβαίνουν. «Τους ρωτήσαμε αν πρέπει να εκκενώσουμε και μας είπαν όχι ακόμα», είπε.

Από την πλευρά της η εταιρεία ισχυρίστηκε σε ανακοίνωσή της ότι «επετράπη στους εργαζομένους να φύγουν» και ότι «ποτέ δεν είπε ότι θα απολυθούν αν φύγουν».

Εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Την ίδια ώρα, σχεδόν 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, από τη Φλόριντα έως τη Βιρτζίνια. Από τις 11 π.μ. ET, 1,28 εκατομμύρια πελάτες στα νοτιοανατολικά είναι χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με το PowerOutage.Us.

Στη Νότια Καρολίνα, περισσότεροι από 490.000 σπίτια είναι χωρίς υπηρεσία, στη Τζόρτζια περισσότερα από 360.000, στη Βόρεια Καρολίνα 346.000, στη Φλόριντα 46.000 και στη Βιρτζίνια περισσότεροι από 42.000.

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας