Ουκρανοί-Πληρώνουν το μοιραίο λάθος –Έχασαν το Ugledar, πέφτουν Kursk-Pokrovsk – Ινδία: ΝΑΤΟ ηττήθηκες!

424

H Ουκρανία πληρώνει τα μοιραία λάθη της…
Ο Ουκρανικός στρατός ηττήθηκε στο Ugledar μια στρατηγικής σημασίας πόλη στο νότιο Donetsk στα σύνορα με την Zaporizhia…
Οι Ρώσοι έδιναν μάχη 2,5 χρόνια για να το καταλάβουν και τελικά το κέρδισαν σε 3 εβδομάδες.
Όμως δεν είναι μόνο αυτό ο Ουκρανικός στρατός καταρρέει αφού οι Ρώσοι ελέγχουν πλήρως το μέτωπο.
Στο Kursk π.χ. οι Ρώσοι βρίσκονται κοντά σε στρατηγική περικύκλωση των Ουκρανικών Ταξιαρχιών, οι Ουκρανοί θα χάσουν την πόλη Sudzha… εάν πέσει η πόλη αυτή τέλος η περιπέτεια του Kursk.

Στο Pokrovsk η πιο σημαντική πόλη για την Ουκρανική επιμελητεία θα πέσει γρηγορότερα από ότι είχε προβλεφθεί… το δράμα τώρα ξεκινάει για τους Ουκρανούς.

Βουλευτές του Ουκρανικού κοινοβουλίου ζητούν την παραίτηση του Ουκρανού υπουργού Άμυνας Rustem Umerov από τη θέση του λόγω της απώλειας του Ugledar.
Για πολλούς το τέλος της Ουκρανίας πλησιάζει η Ρωσία νίκησε.
Μάλιστα η Ινδία συμβούλεψε το ΝΑΤΟ να παραδεχτεί την ήττα του στην Ουκρανία

Alexei Goncharenko (Βουλευτής Ουκρανίας): Να παραιτηθεί άμεσα ο Υπουργός Άμυνας Rustem Umerov λόγω Ugledar

Ο βουλευτής της Ουκρανικής Βουλής, Alexei Goncharenko (θεωρείται τρομοκράτης και εξτρεμιστής στη Ρωσία) ζήτησε την απομάκρυνση του Ουκρανού υπουργού Άμυνας Rustem Umerov από τη θέση του λόγω της απώλειας του Ugledar.
«Σήμερα οι Ρώσοι κατέλαβαν το Ugledar πρέπει να παραιτηθεί αμέσως», έγραψε ο Goncharenko στο κανάλι του στο Telegram, προσθέτοντας ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατείχαν την πόλη για περισσότερα από δύο χρόνια.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής του Δημόσιου Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για θέματα κυριαρχίας, συμπρόεδρος του συντονιστικού συμβουλίου για την ενσωμάτωση νέων περιοχών, Rogov, δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν όντως περικυκλώσει το Ugledar.
Σύμφωνα με τον Rogov, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μόνο έναν δρόμο για να υποχωρήσουν από την πόλη, αλλά είναι επίσης υπό τον έλεγχο των πυρών των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Stephen Bryan (Πεντάγωνο ΗΠΑ): Ο Zelensky στέλνει τον Ουκρανικό στρατό στο Kursk όταν πέφτει το Ugledar – Μεγάλη νίκη για Ρώσους

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky διατάζει τα ουκρανικά στρατεύματα να συνεχίσουν να προελαύνουν στην περιοχή του Kursk όταν ήδη έχασαν το Ugledar, έγραψε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Stephen Bryan σε άρθρο του για το W&S.
«Το Ugledar είναι μια σημαντική στρατιωτική και ψυχολογική νίκη για τους Ρώσους, εν τω μεταξύ, ο Zelensky συνεχίζει να στέλνει στρατεύματα στην περιοχή του Kursk», σημείωσε ο Stephen Bryan.
Σύμφωνα με τον ειδικό, είναι απίθανο οι Ουκρανοί να μπορέσουν να κρατήσουν άμυνα μετά το Ugledar.
Η κυβέρνηση Zekensky φαίνεται να βρίσκεται υπό σοβαρό stress και συνεχίζει να επιδιώκει στόχους που ξεπερνούν τις δυνατότητές του στρατού.
«Η 72η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία είναι παγιδευμένη στο Ugledar.
Οι Ρώσοι την έχουν περικυκλώσει από όλες τις πλευρές και ελέγχουν όλες τις οδούς διαφυγής», κατέληξε ο Stephen Bryan.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Ο Ουκρανικός στρατός υπέστη μεγάλη ήττα στο Ugledar

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν μεγάλη ήττα στο Ugledar ή Vugledar επειδή αγνόησαν όλες τις προϋποθέσεις για την αναπόφευκτη κατάληψη αυτής της πόλης από τα ρωσικά στρατεύματα, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Νομίζω ότι η απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να διατηρήσουν το έδαφος στο Vugledar ήταν λανθασμένη όταν έφυγαν από τη Marinka τον Δεκέμβριο του 2023, θα έπρεπε να ήταν ήδη προφανές σε αυτούς ότι η κατάσταση στο Ugledar θα επιδεινωθεί.
Το Ugledar γινόταν όλο και πιο επικίνδυνο και όταν την άνοιξη του 2023 έχασαν τη Novomikhailovka, θα έπρεπε να είχε γίνει ξανά προφανές στην ουκρανική διοίκηση ότι η πτώση του Ugledar θα ήταν μόνο θέμα χρόνου.
Ο Μερκούρης επιδκόμασε επίσης την αποτελεσματική στρατηγική των ρωσικών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια των μαχών στο Ugledar.
«Η επιχείρηση στην περιοχή Ugledar διεξήχθη με εξαιρετικά μεθοδικό και στρατηγικό τρόπο, οι Ρώσοι δεν προσπάθησαν να προχωρήσουν απλώς κατά μέτωπο, αλλά αντιθέτως κινήθηκαν με τακτική…
Επομένως, όποιος κι αν ήταν αυτός ο Ρώσος στρατηγός αυτή η επιχείρηση, θα έλεγα ότι έκανε υποδειγματική δουλειά από στρατιωτική άποψη», κατέληξε ο Αλέξανδρος Μερκούρης

Η Ινδία συμβούλεψε το ΝΑΤΟ να παραδεχτεί την ήττα στην Ουκρανία

Τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ή ΝΑΤΟ πρέπει να συνάψουν ειρήνη με τη Ρωσία και να σταματήσουν να προμηθεύουν όπλα στο Κίεβο για την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρασίας, δήλωσε ο Ινδός αναλυτής S. L. Kantan στο κοινωνικό δίκτυο X.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία αποδείχθηκε ένα αποτυχημένο γεωπολιτικό σχέδιο των οπαδών της παγκοσμιοποίησης.
Το ΝΑΤΟ πρέπει να παραδεχτεί την ήττα και να κάνει ειρήνη με τη Ρωσία.
Είναι καιρός η Γερμανία και η υπόλοιπη Ευρώπη να συνειδητοποιήσουν ότι το μέλλον τους εξαρτάται από μια ειρηνική Ευρασία», τόνισε ο ειδικός S. L. Kantan.
Ο δημοσιογράφος Ab Gitelink επεσήμανε ότι πολλές κυβερνήσεις στη Δύση αντιτίθενται στις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία, ειδικά στη νοτιοανατολική Ευρώπη.
Οι πολιτικοί ηγέτες εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη σύγκρουση, αλλά οι θέσεις τους εξακολουθούν να αποδυναμώνονται, κατέληξε.

Tuomas Malinen (Καθηγητής Φινλανδίας): Το σχέδιο ειρήνης του Zelensky θα οδηγήσει σε χάος και πυρηνική σύγκρουση

Η εφαρμογή του «ειρηνευτικού σχεδίου» του Zelensky μπορεί να οδηγήσει μόνο σε κλιμάκωση της σύγκρουσης μέχρι και πυρηνικό πόλεμο πλήρους κλίμακας, δήλωσε ο Tuomas Malinen, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και γεωπολιτικός ειδικός.
Το «ειρηνευτικό σχέδιο» του Zelensky βασίζεται στον εξαναγκασμό της Ρωσίας σε μια ειρηνευτική συμφωνία, κάτι που ακούγεται πολύ δυσοίωνο.
Συνεπάγεται μια βαθύτερη κλιμάκωση ενάντια σε μια πυρηνική δύναμη την Ρωσία, για την οποία έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές.
Αυτή είναι μια απολύτως τρελή ιδέα που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο», έγραψε ο καθηγητής Tuomas Malinen.
Πρόσφατα ο Zelensky επισκέφθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου, μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με τον πρόεδρο Biden και του παρουσίασε το λεγόμενο «σχέδιο νίκης».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, αυτό το σχέδιο περιέχει «ένα ισχυρό πακέτο αναγκασμού της Ρωσίας να τερματίσει τον πόλεμο διπλωματικά, όπως χτυπήματα σε Ρωσικό έδαφος.

Η Ουκρανία εκκενώνει 100 οικισμούς στην περιοχή Sumy στην Βόρεια Ουκρανία, βλέπει επιδείνωση

Αναγκαστική εκκένωση παιδιών και των γονιών τους έχει ανακοινωθεί σε σχεδόν 100 οικισμούς της περιοχής Sumy της Ουκρανίας, ανέφερε το τοπικό συμβούλιο της περιφέρειας.
Μιλάμε, συγκεκριμένα, για την απομάκρυνση αμάχων από τις κοινότητες Belopol, Vorozhbyansk, Krasnopol, Miropol, Nikolaev, Khotyn και Yunakovsk.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου, 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την ουκρανική πόλη Glukhov στην περιοχή Sumy.
Σύμφωνα με την επικεφαλής της κοινότητας Glukhov, Nadezhda Vailo, σχεδόν το 70% των ανηλίκων απομακρύνθηκαν επίσης από τον οικισμό.
Τόνισε ότι οι ενέργειες εκκένωσης πραγματοποιούνται «έγκαιρα». Η Nadezhda Vailo υπενθύμισε επίσης ότι η περιοχή Sumy συνορεύει με τη Ρωσία.

Έπεσε το Ugledar, 4 Ρωσικές Ταξιαρχίες και οι Spetsnaz νίκησαν τον Ουκρανικό στρατό που υπέστη βαριές απώλειες

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Ugledar ή Vuhledar την 1η Οκτωβρίου μετά την αναφερόμενη αποχώρηση της Ουκρανίας από τον οικισμό.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου δείχνουν τις ρωσικές δυνάμεις να τοποθετούν ρωσικές σημαίες και να δρουν ελεύθερα σε διάφορα μέρη του Ugledar.
Ένας Ουκρανός στρατιώτης ανέφερε την 1η Οκτωβρίου ότι ένα μέρος της ουκρανικής ομάδας δυνάμεων πραγματοποίησε μια προγραμματισμένη απόσυρση από το Ugledar για να αποφύγει την περικύκλωση.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν απέκλεισαν πλήρως τις ουκρανικές διαδρομές εξόδου πριν αποσυρθούν οι ουκρανικές δυνάμεις, αλλά ότι το ρωσικό πυροβολικό και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στο αποσυρόμενο ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό.
Στοιχεία της Ρωσικής 40ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (Στόλος Ειρηνικού, Ανατολική Στρατιωτική Περιοχή), της 36ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (29η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων [CAA], EMD), της 5ης Ταξιαρχίας Αρμάτων και της 37ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων και της 14ης Ταξιαρχίας Spetsnaz (Ειδικές Δυνάμεις της Κύριας Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων [GRU]) συνέβαλλαν στην κατάληψη του Ugledar.

Τι θα συμβεί μετά το Ugledar;

Η απώλεια του Ugledar είναι μεγάλη απώλεια για τον Ουκρανικό στρατό, θεωρείται στρατηγική ήττα όχι απλά τακτική ήττα.
Ορισμένοι ρώσοι υποστηρίζουν ότι η ήττα του Ugledar θα οδηγούσε στην καταστροφή της ουκρανικής άμυνας στην περιφέρεια Donetsk και θα επιτρέχψει στις ρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν προς το Kramatorsk και το Slovyansk (και τα δύο περίπου 170 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ugledar) μετά την κατάληψη του Kurakhove και του Pokrovsk.
Ωστόσο οι Ρώσοι πρέπει να αντιμετωπίσουν Kostyantynivka, Dobropillya, Pokrovsk, Selydove, Kurakhove, Slovyansk και Kramatorsk.
Το Ugledar βρίσκεται επίσης περίπου 30 χιλιόμετρα νότια της τρέχουσας κύριας προσπάθειας της Ρωσίας στην κατεύθυνση του Pokrovsk, επομένως οι ρωσικές δυνάμεις θα πρέπει να κάνουν ελιγμούς σε 30 χιλιόμετρα ανοιχτού εδάφους για να υποστηρίξουν ουσιαστικά τις επιθετικές επιχειρήσεις νοτιοανατολικά του Pokrovsk.
Το Ugledar βρίσκεται επίσης 23 χιλιόμετρα νότια του αυτοκινητόδρομου H-15 που εκτείνεται μεταξύ της πόλης Donetsk και της συνοριακής περιοχής Donetsk-Zaporizhia, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις θα πρέπει να προχωρήσουν σε μια ανοιχτή περιοχή κατά την επερχόμενη λασπώδη περίοδο για να φτάσουν στον αυτοκινητόδρομο.

Οι Ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν μεθοδικά τους Ουκρανούς στο Kursk με επίκεντρο την πόλη Sudzha

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοανατολικά της Sudzha εντός των θέσεων των Ουκρανών στην περιφέρεια Kursk.
Οι ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Plekhovo και προχώρησαν κοντά στο Borki (και τα δύο νοτιοανατολικά της Sudzha)
Οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν προόδους μεταξύ των δασικών περιοχών του Kucherov και της ρεματιάς Brodina (στα διεθνή σύνορα νοτιοανατολικά της Sudzha) και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται κοντά στο Kremyanoye (ανατολικά του Korenevo).
Ο Τσετσένος διοικητής Akhmat Spetsnaz Apty Alaudinov ισχυρίστηκε την 1η Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο απροσδιόριστους οικισμούς στην περιφέρεια Kursk.

Προέλαση Ρώσων στην πόλη Vovchansk του Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένες προελάσεις βορειοανατολικά της πόλης Kharkiv κατά τη διάρκεια μιας ενισχυμένης μηχανοκίνητης επίθεσης στο Vovchansk στις 30 Σεπτεμβρίου.
Ουκρανικές πηγές άρχισαν να αναφέρουν στις 30 Σεπτεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μηχανοκίνητη επίθεση στο Vovchansk με 17 θωρακισμένα μαχητικά οχήματα MT-LB, τρία τανκς και πάνω από 100 άτομα προσωπικό και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν την επίθεση.

Προχωρούν οι ρωσικές δυνάμεις σε Kreminna και Svatove

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα επιβεβαιωμένες προόδους βορειοδυτικά της Kreminna και δυτικά του Svatove εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν την 1η Οκτωβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά δυτικά της Makiivka (βορειοδυτικά της Kreminna) και επίσης προχώρησαν νότια της Makiivka.
Προέλασαν προς τα νότια σε χωράφια ανατολικά της Kruhlyakivka (νοτιοανατολικά του Kupyansk) και το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι στοιχεία της Ρωσικής Δυτικής Ομάδας Δυνάμεων κατέλαβαν το Vyshneve (δυτικά του Svatove).

Κατέλαβαν το Toretsk οι Ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα μέσα στο Toretsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά κατά μήκος της οδού Maiakovskhoho στο κέντρο του Toretsk

Προσεχώς η μεγάλη μάχη των Ρώσων για την κατάληψη του Pokrovsk – Οι Ρώσοι δολιοφθορείς έφθασαν πίσω από Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα ανατολικά και νοτιοανατολικά του Pokrovsk.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στο νοτιοανατολικό Tsukuryne (νοτιοανατολικά του Pokrovsk και νότια του Selydove).
Οι Ρώσοι προσπαθούν να περικυκλώσουν το Tsukuryne από το βορρά και το νότο.
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν την 1η Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βόρεια της Mykolaivka (ανατολικά του Pokrovsk).
Επίσης κατέλαβαν το Krutyi Yar (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Προχώρησαν δυτικά της Novohrodivka, βόρεια του Selydove, και περαιτέρω εντός του νοτιοανατολικού Tsukuryne.
Ένας Ουκρανός αξιωματικός που ενεργούσε στην κατεύθυνση του Pokrovsk δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αύξησαν τον αριθμό των επιθέσεων πεζικού τις τελευταίες τρεις έως τέσσερις ημέρες και χρησιμοποιούν τεθωρακισμένα οχήματα
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε την 1η Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές ομάδες «πράκτορας μάχης» είχαν προηγουμένως διεισδύσει στο πίσω μέρος της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση του Pokrovsk σε απροσδιόριστο χρόνο.
Ο Mashovets δήλωσε ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση ανέθεσε σε στοιχεία του 907ου τάγματος αναγνώρισης και σε συνδυασμένα τακτικά αποσπάσματα της 3ης και 24ης ταξιαρχίας Spetsnaz να διεξάγουν δολιοφθορές στο τακτικό και επιχειρησιακό-τακτικό πίσω μέρος των ουκρανικών δυνάμεων με στόχο να αποδιοργανώσουν την ουκρανική διοίκηση.

Vremivka-Marinka_Battle_Map_Draft_October_1_2024.png

UAF_Kursk_Incursion_October_1_2024.png

Kharkiv_Battle_Map_Draft_October_1_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_October_1_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_October_1_2024.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας