WP-Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ-Σχεδιάζουμε ”περιορισμένη”(!) χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο

200

Κλιμακώνει συνεχώς την βαρβαρότητα η ασύδοτη Σιωνιστική κλίκα του Ισραήλ . Μέχρι που θα φτάσει 

 Κ.Μ.

 

Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζει μια περιορισμένης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο που μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στη Washinghton Post.

Η σχεδιαζόμενη επιχείρηση του Ισραήλ θα είναι μικρότερης κλίμακας από τον τελευταίο πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ το 2006, τόνισε.

Η επιχείρηση θα επικεντρωθεί στην εκκαθάριση στρατιωτικών υποδομών κατά μήκος των συνόρων για την εξάλειψη της απειλής για τις ισραηλινές παραμεθόριες κοινότητες, είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ο Μπάιντεν καλεί σε κατάπαυση του πυρός

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε τη Δευτέρα κατάπαυση του πυρός, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις αναφορές ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται για μια περιορισμένη χερσαία εισβολή στο Λίβανο στο πλαίσιο της σύγκρουσης κατά της Χεζμπολάχ.

Γκάλαντ: Η “επόμενη φάση” του πολέμου κατά της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα

“Η επόμενη φάση του πολέμου κατά της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα”, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ, ενισχύοντας τα σενάρια ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται να εξαπολύσει χερσαία επίθεση τον Λίβανο.

“Η επόμενη φάση στον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα. Θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αλλαγή της κατάστασης ασφάλειας και θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε τη σημαντική (αποστολή) της επιστροφής των κατοίκων στα σπίτια τους”, είπε ο Γκάλαντ, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημάρχους κοινοτήτων στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

“Θα το κάνουμε αυτό. Και όπως είπα εδώ πριν από ένα μήνα (ότι) θα μετατοπίσουμε το κέντρο βάρους (προς τα βόρεια), αυτό λέω και τώρα: Θα αλλάξουμε την κατάσταση και θα επιστρέψουμε τους κατοίκους στα σπίτια τους”, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, φαίνεται να άφησε και νωρίτερα να εννοηθεί ότι το Ισραήλ σκοπεύει να πραγματοποιήσει χερσαία εισβολή στον Λίβανο, αφού είπε στα στρατεύματα στο βόρειο τμήμα της χώρας ότι “θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές μας – συμπεριλαμβανομένων και υμών”.

Ο Γκάλαντ είπε ότι η επιστροφή των Ισραηλινών στα σπίτια τους στο βορρά –περίπου 60.000 έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν την περιοχή λόγω επανειλημμένων βολών με ρουκέτες από τον Λίβανο– ήταν “η αποστολή των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ (IDF)”.

Και συνέχισε:

“Αυτό θα κάνουμε, και θα αναπτύξουμε ό,τι χρειαστεί – εσάς, άλλες δυνάμεις, από τον αέρα, από τη θάλασσα και από τη στεριά”.

Περιέγραψε τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ως “ένα πολύ σημαντικό βήμα, αλλά δεν είναι το μόνο”.

Οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις εξαπολύουν επιδρομές συλλογής πληροφοριών στο Λίβανο

Στο μεταξύ, οι ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ πραγματοποιούν επιδρομές συλλογής πληροφοριών στο Λίβανο ενόψει της αναμενόμενης χερσαίας εισβολής τις επόμενες ημέρες.

Οι επιδρομές, οι οποίες εκτυλίσσονται εδώ και αρκετούς μήνες, περιλαμβάνουν τη στόχευση των σηράγγων της Χεζμπολάχ στα νότια σύνορα εν μέσω της προετοιμασίας για μια ευρύτερη χερσαία εισβολή, δήλωσαν πηγές στη Wall Street Journal.

“Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν κάνει πολλές προετοιμασίες για μια χερσαία εισβολή”, δήλωσε στη WSJ ο Αμίρ Αβίβι, πρώην ανώτερος ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος που εξακολουθεί να λαμβάνει ενημερώσεις. “Συνολικά, αυτό περιλαμβάνει πάντα ειδικές επιχειρήσεις. Είναι μέρος της διαδικασίας”.

Όλο αυτό λαμβάνει χώρα την ώρα που ισραηλινά τανκς εθεάθησαν κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Ναΐμ Κασέμ: Η Χεζμπολάχ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μόνο ένα κλάσμα των δυνατοτήτων της στις επιθέσεις κατά του Ισραήλ

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κασέμ εξέδωσε δήλωση, λέγοντας ότι η ομάδα θα διορίσει σύντομα αντικαταστάτη του Νασράλα, ενώ ισχυρίστηκε ότι η Χεζμπολάχ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μόνο ένα κλάσμα των δυνατοτήτων της στις επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Καυχήθηκε επίσης για το βεληνεκές των όπλων της Χεζμπολάχ, ενώ είπε ότι η οργάνωση θα συνεχίσει να πολεμά. Ισχυρίστηκε ότι οποιαδήποτε άλλη οργάνωση δεχόταν την επίθεση δολιοφθοράς μέσω βομβητών στο Λίβανο θα είχε καταρρεύσει, ωστόσο η Χεζμπολάχ επιβίωσε. Η επίθεση, η οποία σκότωσε δεκάδες και τραυμάτισε χιλιάδες μέλη της οργάνωσης, έχει αποδοθεί ευρέως σε ισραηλινή προσπάθεια στοχοποίησης στελεχών της Χεζμπολάχ.

Ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο, η επίθεσή του στη Γάζα συνεχίζεται επίσης, με 12 άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός δημοσιογράφου, να φέρονται νεκροί σε επιδρομές τη Δευτέρα. Στο Λίβανο 1.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, με 6.000 ακόμη τραυματίες, ενώ ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους από τα ισραηλινά χτυπήματα.

Το σαββατοκύριακο, το Ισραήλ επιτέθηκε σε στόχους στην ελεγχόμενη από τους Χούθι περιοχή της Υεμένης και το πρωί της Δευτέρας υπήρξαν αναφορές για εκρήξεις στη Δαμασκό, στη Συρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας