Νασράλλα, Σαφιεντίν είναι σώοι και ασφαλείς, σύμφωνα με ειδησεογραφικές πηγές

220
Σώος και αβλαβής φέρεται να είναι ο ηγέτης της Χεζμπολλάχ, Χασάν Νασράλλα

[28/9/2024, 00:40] Φήμες που κυκλοφόρησαν μετά την τελευταία επίθεση στη συνοικία Νταχίγιε της Νότιας Βηρυτού, έφεραν τόσο τον Γενικό Γραμματέα της Χεζμπολλάχ σαγέντ Χασάν Νασράλα, όσο και τον επικεφαλής του Εκτελεστικού της Συμβουλίου σαγέντ Χάσεμ Σαφιεντίν να επλήγησαν στην τελευταία θρασεία επίθεση του σιωνιστικού μορφώματος ενάντια στη Νότια Βηρυτό. Δημοσιογραφικές πηγές όμως βεβαιώνουν για το αντίθετο.

Το πρακτορείο Τασνίμ των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης δημοσίευσε προ ολίγου το παρακάτω άρθρο:

ΤΕΧΡΑΝΗ (Τασνίμ) – Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ σαγέντ Χασάν Νασράλα και ο επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου του κινήματος σαγέντ Χάσεμ Σαφιεντίν είναι αβλαβείς και καλά στην υγεία τους, ανέφεραν ενημερωμένες πηγές στο Tasnim.

Οι πηγές είπαν στον ανταποκριτή του Tasnim στον Λίβανο ότι κανένας από τους ανώτερους ηγέτες του λιβανικού κινήματος αντίστασης δεν έγινε μάρτυρας στη βάναυση τρομοκρατική επιχείρηση που ξεκίνησε το σιωνιστικό καθεστώς το βράδυ της Παρασκευής.

Η επιχείρηση των Σιωνιστών απόψε κατέληξε σε αποτυχία, επιβεβαίωσαν.

Αυτό έρχεται μετά από φήμες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Nasrallah και ο Safieddine έγιναν στόχος κατά τη διάρκεια της μεγάλης αεροπορικής επίθεσης του ισραηλινού καθεστώτος στη συνοικία Dahiya της νότιας Βηρυτού την Παρασκευή.

Έξι κτίρια ισοπεδώθηκαν ως αποτέλεσμα της ισραηλινής επίθεσης στο νότιο προάστιο της Βηρυτού.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι τα αεροσκάφη F-35 πραγματοποίησαν την επίθεση χρησιμοποιώντας βόμβες bunker-buster.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το καθεστώς είχε ενημερώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επίθεση λίγο πριν πραγματοποιηθεί.

Τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το προσωπικό της πολιτικής άμυνας εργάζεται για να σβήσει τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή και να απομακρύνει τους τραυματίες.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι αντέδρασε στην επίθεση, λέγοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αποτρέψει τον ισραηλινό εχθρό και να σταματήσει την τυραννία του και τον πόλεμο εξόντωσης που διεξάγει εναντίον του Λιβάνου.

Ο Μικάτι είπε ότι η ισραηλινή επίθεση δείχνει την έλλειψη ενδιαφέροντος του καθεστώτος για τις διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός.

Από τη μεριά του, το πρακτορείο Ρόυτερς, στο σχετικά άρθρο του αναφέρει:

Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ είπε στο Reuters ότι ο Νασράλα είναι ζωντανός, ενώ το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε επίσης ότι είναι ασφαλής. Ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος ασφαλείας είπε στο Reuters ότι η Τεχεράνη ελέγχει την κατάστασή του.

Από τη μεριά του, αξιωματούχος του κατοχικού στρατού που μίλησε ανώνυμα, ανέφερε ότι στόχος του πλήγματος ήταν ο Νασράλλα και ότι ο στρατός ελέγχει αν χτυπήθηκε.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου των ΗΠΑ Λόυντ Όστιν, αντίθετα από τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν ειδοποιηθεί εκ των προτέρων.

Όλες οι παραπάνω πηγές δείχνουν αβεβαιότητα, δεδομένου ότι δεν έχει ακόμη βγει επίσημη ανακοίνωση από τη Χεζμπολλάχ. Η λογική όμως, και η μέχρι τώρα εμπειρία, λένε ότι είναι απίθανο ο Γ.Γ. της Χεζμπολλάχ να βρισκόταν στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης αυτές τις μέρες που η ένταση έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Από την άλλη μεριά, η Χεζμπολλάχ σε τέτοιες περιπτώσεις δε βιάζεται να βγάλει ανακοινωθέν, καθώς ακολουθεί κανόνες διαφορετικούς από αυτούς της Δύσης.

Προσπαθήσαμε να διαβάσουμε την ιστοσελίδα της Χεζμπολλάχ αλλά στάθηκε αδύνατο. Το πιθανότερο είναι ότι ο σέρβερ της έχει “πέσει” λόγω της πολλαπλάσιας από συνήθως κίνηση, καθώς αναγνώστες από όλο τον κόσμο προσπαθούν να διαβάσουν ειδήσεις από την πλέον αξιόπιστη πηγή. Είναι πάντως βέβαιο ότι αν υπήρχε επίσημο ανακοινωθέν θα είχε αναδημοσιευτεί μέσα σε λίγα λεπτά από τα πρακτορεία του μετώπου της αντίστασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας