Βλ.Πούτιν-Βασικές δηλώσεις στο Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας για την πυρηνική αποτροπή:

416

Η χρήση πυρηνικών δυνάμεων είναι η τελευταία λύση για την προστασία της κυριαρχίας της χώρας.

▪️ Αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την εκτόξευση μέσων αεροπορικής και διαστημικής επίθεσης κατά της Ρωσίας θα οδηγήσουν σε πυρηνική απάντηση.

▪️ Μια κρίσιμη απειλή για την κυριαρχία της Ρωσίας, ακόμη και χωρίς πυρηνικά όπλα, θα αποτελέσει βάση για μια πυρηνική απάντηση.

▪️ Η Ρωσία πρέπει να λάβει υπόψη της την εμφάνιση νέων πηγών στρατιωτικών απειλών και κινδύνων για την ίδια και τους συμμάχους της.

▪️ Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα χρήσης πυρηνικών όπλων σε περίπτωση επίθεσης κατά της Λευκορωσίας.

▪️ Η Ρωσία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων μετά από αξιόπιστα στοιχεία για τη μαζική εκτόξευση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που διασχίζουν τα σύνορα.

▪️ Η Ρωσία προσεγγίζει το θέμα των πυρηνικών όπλων με ύψιστη ευθύνη, επιδιώκοντας να αποτρέψει τη διάδοση των πυρηνικών όπλων και των συστατικών τους.

▪️ Η Ρωσία έχει διευρύνει την κατηγορία των κρατών και των στρατιωτικών συμμαχιών εναντίον των οποίων πραγματοποιείται πυρηνική αποτροπή.

▪️ Σήμερα, η πυρηνική τριάδα παραμένει η σημαντικότερη εγγύηση για τη διασφάλιση της ασφάλειας του κράτους μας.

▪️ Το επικαιροποιημένο έγγραφο προτείνει να θεωρηθεί η επίθεση εναντίον της Ρωσίας από οποιοδήποτε μη πυρηνικό κράτος, αλλά με τη συμμετοχή ή την υποστήριξη ενός πυρηνικού κράτους, ως κοινή επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας