Η κατάσταση στην περιοχή του Κουρσκ-Ενημέρωση απ’το Ρωσικό ΥπΑμ

833

 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) έχασαν πάνω από 300 στρατιωτικό προσωπικό και επτά τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων δύο τανκς Leopard, στην κατεύθυνση του Κουρσκ μέσα σε μια μέρα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια των μαχών, ο εχθρός έχασε περισσότερους από 17 χιλιάδες ανθρώπους. Επιπλέον, η αεροπορία και το πυροβολικό του ρωσικού στρατού έπληξαν συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού των ουκρανικών ταξιαρχιών στην περιοχή του Κουρσκ.

Το TASS συνέλεξε τις κύριες πληροφορίες για την κατάσταση.

Πρόοδος της επιχείρησης καταστροφής ουκρανικών σχηματισμών

  • Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε δύο εχθρικές αντεπιθέσεις προς την κατεύθυνση της Λιουμπίμοβκα μέσα σε μια μέρα. Ένας Ουκρανός στρατιώτης συνελήφθη.
  • Απέκρουσαν επίσης τρεις προσπάθειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να διασχίσουν τα σύνορα προς την κατεύθυνση του οικισμού Novy Put.
  • Οι μονάδες της ομάδας στρατευμάτων του Βορρά συνέχισαν να διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις και νίκησαν τους ουκρανικούς σχηματισμούς στις περιοχές των οικισμών Lyubimovka, Darino, Novy Put, Nikolaevo-Daryino και Plekhovo.
  • Ο ρωσικός στρατός έπληξε επίσης συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού του εχθρού στην περιοχή του Κουρσκ.
  • Η ρωσική αεροπορία έπληξε τις ουκρανικές εφεδρείες στην περιοχή Sumy.

Απώλειες APU

  • Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε περισσότερους από 300 στρατιωτικούς και επτά τεθωρακισμένα οχήματα, μεταξύ των οποίων τρία άρματα μάχης, εκ των οποίων τα δύο ήταν γερμανικής κατασκευής Leopard. Καταστράφηκαν επίσης ένα μαχητικό όχημα πεζικού, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο πυροβόλα και έξι οχήματα.
  • Συνολικά, κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, το Κίεβο έχασε πάνω από 17 χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό, 130 άρματα μάχης, 62 οχήματα μάχης πεζικού, 95 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 812 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 514 οχήματα, 138 πυροβολικά, 31 εκτοξευτές πολλαπλών συστημάτων πυραύλων εκτόξευσης, συμπεριλαμβανομένων οκτώ HIMARS και έξι MLRS κατασκευασμένα στις ΗΠΑ.

Δηλώσεις Alaudinov

  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ έχουν ήδη χάσει τους περισσότερους πόρους που έφεραν στην περιοχή, δήλωσε ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Κύριας Στρατιωτικής-Πολιτικής Διεύθυνσης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, Υποστράτηγος Apty Alaudinov, είπε στο TASS.
  • Διευκρίνισε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν άμυνα σε βάθος.
  • Ο Alaudinov πρόσθεσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν δημιουργήσει πολλά στρώματα άμυνας στο έδαφος της περιοχής Kursk.
  • Σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνες οι μονάδες που προσπαθούν να στείλουν προς την κατεύθυνση οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται πολύ μεγάλες απώλειες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας