Παρασκευή, 27 Σεπ 2024

Θεοδωρικάκος-Πέφτουν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ(??) – Για την ακρίβεια φταίνε πανδημία-Κλιμ.αλλαγή-Ουκρανία-Μ.Ανατολή!!!

306

To θράσος έχει όνομα. Η κοροϊδία επίσης. Οι ”υπουργοί της αριστείας”, που μας ”δουλεύουν” ομαδικά…..

Π.Δ.

Φθηνότερες τιμές στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκες στα ράφια των σούπερ μάρκετ κατά 1 – 2% κατά μέσο όρο «βλέπει» ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενοχοποιώντας για την αυξητική τάση του πληθωρισμού στον ίδιο τομέα, την θηριώδη αύξηση κατά 60% του ελαιόλαδου, για την οποία, σύμφωνα με τον υπουργό, δεν φταίει η κυβέρνηση, αλλά η κλιματική αλλαγή, η οποία χτύπησε πέρυσι την Ισπανία, που είναι και ο μεγαλύτερος παραγωγός λαδιού στον κόσμο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε τις σχετικές δηλώσεις σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ΤV (24/9) αναφέροντας ότι τους τελευταίους μήνες «ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής οι τιμές στα σούπερ μάρκετ είναι κατά μέσο όρο 1% με 2% κάτω από τις περσινές τιμές».

Σε άλλο σημείο είπε πως «είναι αλήθεια ότι το κόστος ζωής εκτινάχθηκε τα τελευταία 4-5 χρόνια», αλλά και πάλι δεν φταίει η κυβέρνηση, διότι αυτό συνέβη λόγω της πανδημίας και των πολέμων στην Ουκρανία και την Μέση Ανατολή.

Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης σκέφτεται να χαλαρώσει και τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας: «Αν η πτώση κατά μέσο όρο 1% και 2% συνεχισθεί, – διότι κάποιες τιμές μειώνονται περισσότερο ή κάποιες αυξάνονται, τότε, αναλόγως πως θα πάνε τα πράγματα θα δούμε τη χαλάρωση ή όχι των μέτρων», είπε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας