Σιωνιστική βαρβαρότητα-Η κυβέρνηση εξουσιοδότησε τον “χασάπη” Νετανιάχου για εισβολή στο Λίβανο!

    247

    Σε μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ εξουσιοδότησε “εν λευκώ” τον Μ.Νετανιάχου και τον ΥΠΑΜ Γκάλαντ «να αναλάβουν κάθε αναγκαίο στρατιωτικό μέσο κατά της Χεζμπολάχ, ακόμα και αν αυτό απαιτεί πλήρη εμπλοκή», δηλαδή ουσιαστικά τους έδωσε έγκριση να εισβάλουν στον Λίβανο.

     

    Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες μετά που έγινε γνωστό ότι μετακινούνται άρματα μάχης στα σύνορα με τον Λίβανο και μετά το διάγγελμα απειλής του Χ.Νασράλα.

    Ήδη η 98η Μεραρχία των IDF αναπτύχθηκε στο βόρειο Ισραήλ, μετακινούμενη από την Λωρίδα της Γάζας.

    Οι Ισραηλινοί θεωρούν ότι έχει καταφέρει «καίριο κτύπημα» στους ανώτερους και μεσαίους, διοικητές της Χεζμπολάχ με την παγίδευση των βομβητών τους και τον τραυματισμό μέχρι και 4.000 από αυτούς, οπότε θα βρει «ακέφαλες» τις μονάδες της λιβανικής οργάνωσης-πολιτοφυλακής.

    Υπενθυμίζουμε ότι ο Κατοχικός στρατός του Ισραήλ έχει επανειλημμένα αποπειραθεί να διώξει τη Χεζμπολλάχ από το Νότιο Λίβανο και σε κάθε περίπτωση έχει αποσυρθεί νικημένος και ντροπιασμένος. Η διαφορές με τη σημερινή κατάσταση όμως ήταν σημαντικές: Κατ’ αρχήν στις προηγούμενες συγκρούσεις η Χεζμπολλάχ δεν είχε βαρύ οπλισμό, ενώ σήμερα είναι πάνοπλη – σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις έχει ένα από τα ισχυρότερα πυραυλικά οπλοστάσια στον κόσμο, ενώ κανείς – εκτός από κάποια στελέχη της και ίσως κάποιους συμμάχους της – δε γνωρίζει ποιά είναι η πραγματική της δύναμη. Δεύτερον, τις προηγούμενες φορές η Χεζμπολλάχ πολεμούσε μόνη της ενώ σήμερα ο κατοχικός στρατός δέχεται επιθέσεις απ’ όλες τις πλευρές – στα Νότια από την Υεμένη, Στα ανατολικά και δυτικά από τους Παλαιστίνιους μαχητές, στα Ανατολικά επίσης από τις Ιρακινές αντιστασιακές οργανώσεις, ενώ και το Ιράν – ο εχθρός που το Ισραήλ τρέμει περισσότερο απ’ όποιονδήποτε άλλο, έχει κάποια απλήρωτα γραμμάτια…

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας