Έπεσε στα χέρια των Ρώσων η ουκρανική κωμόπολη Νέα Υόρκη!

303

Η Νέα Υόρκη κωμόπολη-οχυρό του Ντονέτσκ που το όνομα της το έδωσε το Κίεβο

Η ουκρανική κωμόπολη-οχυρό του Ντονέτσκ, Νέα Υόρκη, που το Κίεβο έχει δώσει το όνομα της αμερικανικής μεγαλούπολης Νew York City (NYC), έπεσε στα χέρια των Ρώσων.

Στο δρόμο προς το Τορέτσκ το οποίο αποτελεί τον κεντρικό στόχο της ρωσικής Στρατιάς Κέντρου και αφού οι ρωσικές δυνάμεις διαπέρασαν από το νότο τις ουκρανικές άμυνες από την κατεύθυνση του Τροΐτσκογιε και της Νοβοσέλοβκα, οι Ουκρανοί μάχονταν επί δύο μήνες περίπου, αλλά σήμερα «παρέδωσαν όπλα»

Οι ουκρανικές δυνάμεις υποχώρησαν για να αποφύγουν την περικύκλωση και εγκατέλειψαν τις υπόλοιπες θέσεις τους στα βόρεια της πόλης.

 

Η επίθεση στο Κούρσκ, έχει αδυνατίσει τις ουκρανικές άμυνας σε όλα τα σημεία του μετώπου με αποτέλεσμα τις  ρωσικές επιτυχίες  σε όλο το μέτωπο του Ντονέτσκ.

Στο ίδιο το Κούρσκ η γραμμή είναι «παγωμένη» και δεν υπάρχει καμιά ουκρανική «προέλαση» παρά τα όσα μεταδίδονται, ίσως γιατί είναι αδύνατον να υπάρξει προέλαση: Η αναλογία ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων είναι 2:1 στην καλύτερη περίπτωση.

Η φυγή των έξι ουκρανικών Ταγμάτων επιστράτων από το Τορέτσκ ήταν καθοριστική: Ο πρώην σύμβουλος του Β.Ζελένσκι, Ολεξέι Αρεστόβιτς αποκάλυψε ότι έξι Τάγματα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αρνήθηκαν να πολεμήσουν στη πόλη Τορέτσκ.

Επίσης η ρωσική ομάδα δυνάμεων «Ανατολή» κατάφεραν να εκδιώξουν τις μονάδες εφόδου του ουκρανικού στρατού από μία οχυρωμένη περιοχή κοντά στο ορυχείο YuzhnoDonbasskaya διασχίζοντας μάλιστα και τον αυτοκινητόδρομο που ενώνει το Ουγκλεντάρ με την Κονσταντίνοβκα.

 

 

Η συγκεκριμένη ρωσική επιτυχία στο πεδίο της μάχης αναμένεται να συνδράμει σημαντικά στην προσπάθεια του Κρεμλίνου να περικυκλώσει σταδιακά τις καλά οχυρωμένες θέσεις των Ουκρανών στην περιοχή του Ουγκλεντάρ και του ορυχείου YuzhnoDonbasskaya από την ανατολική κατεύθυνση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας