Μαζική επιχείρηση της Χεζμπολλάχ ενάντια σε βάσεις του σιωνιστικού κράτους

710

Τεχεράνη, IRNA- Αξιωματούχος του κινήματος αντίστασης Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε τη διεξαγωγή των μεγαλύτερων αεροπορικών επιχειρήσεων εναντίον των κατασκόπευτικών και άλλων βάσεων του Σιωνιστικού καθεστώτος.

Σύμφωνα με το IRNA, αξιωματούχος της Χεζμπολάχ είπε στο Al-Jazeera το βράδυ της Κυριακής ότι ο κατασκοπευτικός εξοπλισμός και τα τεχνικά συστήματα του κατοχικού σιωνιστικού καθεστώτος στο όρος Ερμόν, στα βόρεια της κατεχόμενης Παλαιστίνης, στοχοποιήθηκαν και τμήματα τους καταστράφηκαν.

Ανακοίνωσε ότι αυτό το σιωνιστικό κέντρο κατασκοπείας, το οποίο είναι σαν την ισραηλινή βάση Μιρόν από άποψη σημασίας, στοχοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο του Οκτωβρίου του 1973.

Ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση από τις 8 Οκτωβρίου, την ημέρα που το κίνημα αντίστασης άρχισε να στοχεύει σιωνιστικές θέσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδησεογραφικές πηγές ανέφεραν σήμερα (Κυριακή) ότι στόχος 60 πυραύλων της Χεζμπολάχ έγινε και η στρατηγική βάση Μιρόν στα βόρεια των κατεχόμενων.

Τα σιωνιστικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν επίσης ότι 60 πύραυλοι και ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς τη βάση Μιρόν.

Βομβαρδίσαμε τη μονάδα ελέγχου αέρα και το τμήμα αεροπορικών επιχειρήσεων στη βάση Μιρόν στο Τζαμπάλ αλ-Μαράκ με δεκάδες πυραύλους Κατιούσα, ανέφερε μια δήλωση της Χεζμπολάχ, προσθέτοντας ότι η επίθεση προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στη βάση και πυρκαγιά μέσα σε αυτήν.

Πηγές μέσων ενημέρωσης δημοσίευσαν εικόνες που δείχνουν καπνό να υψώνεται πάνω από αυτή τη βάση.

Η Χεζμπολάχ πρόσθεσε επίσης ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε για την υποστήριξη της Παλαιστίνης και ως απάντηση στη δολοφονία του Σαββάτου του Maytham Mustafa Al-Attar με το παρατσούκλι “Hadi” στην περιοχή Μπεκάα.

 

Hezbollah conducts massive op against Zionist bases

Εν τω μεταξύ, πηγές του σιωνιστικού καθεστώτος ανακοίνωσαν το βράδυ της Κυριακής ότι τα κατεχόμενα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν έγιναν επίσης στόχος drone που εκτοξεύτηκε από τον νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Samas, το ραδιόφωνο του Σιωνικού Στρατού ανακοίνωσε ότι 5 drones εκτοξεύτηκαν από τον νότιο Λίβανο προς την περιοχή Jabal al-Sheikh.

Η πηγή ισχυρίστηκε ότι τα ισραηλινά αμυντικά συστήματα αναχαίτισαν 4 drones αλλά ένα drone χτύπησε την περιοχή αλλά δεν προκάλεσε ζημιές.

Με την έναρξη της επιχείρησης Καταιγίδα του αλ Άκσα από τις ομάδες της Παλαιστινιακής αντίστασης, η Χεζμπολάχ έχει εμπλέξει τον Σιωνιστικό στρατό με καθημερινές και βαριές επιχειρήσεις εναντίον στόχων βαθιά μέσα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Οι επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στη βόρεια κατεχόμενη Παλαιστίνη ανάγκασαν χιλιάδες Σιωνιστές εποίκους να εγκαταλείψουν αυτήν την περιοχή, ενώ αναφορές των ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από τους εναπομείναντες Σιωνιστές εκεί υποφέρουν από ψυχικά και συναισθηματικά προβλήματα.

 

Πηγή: Islamic Republic News Agency

Σημειώσεις Ισκρα:

– Η μέχρι τώρα εμπειρία, τόσο από αυτόν τον πόλεμμο όσο και από τους προηγουμένους, δείχνει ότι το σιωνιστικό καθεστώς παραδέχεται μικρό μόνο μέρος από τις απώλειες του και γνικά είναι αναξιόπιστο, σε αντίθεση με τη Χεζμπολλάχ που είναι απόλυτα ακριβής. Στον πόλεμο του 2006, γκάλοπ που είχε γίνει από μέσα του σιωνιστικού καθεστώτος είχε δείξει ότι ο πληθυσμός του εμπιστευόταν περισσότερο τα ανακοινωθέντα της Χεζμπολλάχ παρά της κυβέρνησής του. Αυτό είναι κάτι που πρέπει πάντοτε να έχουμε στο μυαλό μας όταν διαβάζοουμε επιχειρρησιακές ειδήσεις από τη σύγκρουση αυτή.

– Από την αρχή της τρέχουσας σύγκρουσης, η Χεζμπολλάχ στοχεύει κατ’επιλογήν στόχους της κατασκοπευτικής υποδομής του σιωνιστικού καθεστώτος. Οι πληροφορίες που υπάρχουν προκαλούν την πεποίθηση ότι η υποδομή αυτή έχει σε μεγάλο βαθμό υποβαθμιστεί και ότι αν τελικά – πράγμα καθόλου βέβαιο – το σιωνιστικό καθεστώς προχωρήσει σε μεγάλης κλίμακας επίθεση ενάντια στο Λίβανο, θα είναι σε μεγάλο βαθμό τυφλό. Αντίθετα, οι υποδομές της Χεζμπολλάχ παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άθικτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας