Οργή στην Ιταλία-Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Μόσχα-

1332

Ιταλία . Ρωγμή στη ανίερη συμμαχία των πολεμοχαρών του δυτικού ιμπεριαλισμού. Ας ευχηθούμε να αυξηθούν τα κράτη που έστω και τελευταία στιγμή θα δείξουν κοινή λογική και θα απομακρυνθούν από την ΝΑΤΟΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΟΡΙΑ  . 

Π.Δ.

«Δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να μας αναγκάσει να σκοτώνουμε μέσα στην Ρωσία»

«Δεν θα στείλουμε ούτε έναν Ιταλό στρατιώτη στην Ουκρανία»

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι κατηγορούν τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για κλιμάκωση της έντασης με την Μόσχα.

Ο Στόλτενμπεργκ είχε πει ότι είναι «ώρα» τα μέλη του ΝΑΤΟ να επανεξετάσουν την πολιτική τους και να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος.

«Δεν ξέρω γιατί ο Στόλτενμπεργκ είπε κάτι τέτοιο, νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», είπε η Μελόνι στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rai 3. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός τόνισε ότι «το ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνει σταθερό και να μην δώσει το σήμα ότι υποχωρεί», αλλά συνέστησε «μεγαλύτερη προσοχή».

«Υπάρχουν πολλές αμφισβητήσιμες δηλώσεις», πρόσθεσε η Μελόνι, υπενθυμίζοντας πώς επέπληξε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τα σχόλιά του σχετικά με την πιθανή ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωση την Κυριακή ότι ο Στόλτενμπεργκ «δεν μπορεί να μιλήσει εξ ονόματος του ιταλικού λαού».

«Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μας αναγκάσει να σκοτώνουμε μέσα στην Ρωσία, ούτε μπορεί κανείς να μας αναγκάσει να στείλουμε Ιταλούς στρατιώτες στην Ουκρανία για να πολεμήσουν ή να πεθάνουν εκεί», είπε ο Σαλβίνι, υποστηρίζοντας ότι η Ρώμη έστελνε όπλα στο Κίεβο μόνο «για να αμυνθεί», αλλά όχι να «πολεμήσει, να χτυπήσει και να σκοτώσει έξω από την επικράτειά του».

Απευθυνόμενος στον Στόλτενμπεργκ, ο Σαλβίνι είπε:

«Αυτός ο κύριος πρέπει είτε να ζητήσει συγχώρεση, είτε να διορθώσει τα σχόλιά του είτε να παραιτηθεί».

Ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι τόνισε επίσης ότι τα όπλα που στέλνει η Ιταλία στο Κίεβο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο «εντός της Ουκρανίας».

 

 

Ο Αντόνιο Ταγιάνι αναφέρθηκε με δηλώσεις του στις εξελίξεις στην Ουκρανία και στην Μέση Ανατολή, λέγοντας πως:

«Δεν θα στείλουμε ούτε έναν Ιταλό στρατιώτη να πολεμήσει στην Ουκρανία, διότι δεν είμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία και δεν προβλέπεται, το υλικό που στέλνουμε, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πέρα από τα σύνορα με την Ρωσία», δήλωσε

Αναφερόμενος στην Μέση Ανατολή, ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι «η Ιταλία είναι έτοιμη να στείλει στρατιώτες της, σε περίπτωση αποστολής του ΟΗΕ με επικεφαλής αραβική χώρα, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την δημιουργία παλαιστινιακού κράτους που να αναγνωρίσει και το Ισραήλ».

 

 

«Οι στρατιώτες μας είναι αγαπητοί, διότι μπορούν να δουλέψουν, με σοβαρό τρόπο, υπέρ της ειρήνευσης. Κανείς δεν προάγει σοβαρότερα την ειρήνη από έναν στρατιώτη», είπε ο Ιταλός υπουργός. Επανάλαβε, τέλος, ότι «ο στόχος είναι η λύση των δυο κρατών για δυο λαούς» και πως «στο μεταξύ, πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος, με άμεση κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων και ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό πληθυσμό».

Στις ΗΠΑ, αυξάνεται η πίεση στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να συμφωνήσει στην χρήση πυραύλων κρουζ ATACMS εναντίον σημαντικών στόχων στην Ρωσία.

 

 

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Μάικ Τζόνσον δήλωσε την περασμένη Τετάρτη ότι πρέπει να επιτραπεί στο Κίεβο να επιτεθεί σε στόχους στο ρωσικό έδαφος με όπλα που προμηθεύουν οι ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον θα πρέπει να «επιτρέψει στην Ουκρανία να διεξάγει τον πόλεμο όπως αυτή το κρίνει σκόπιμο», είπε ο Ρεπουμπλικανός.

Δύο ημέρες νωρίτερα, μια δικομματική ομάδα μελών του Κογκρέσου κάλεσε το Πεντάγωνο να άρει τον περιορισμό, λέγοντας ότι εμπόδιζε τους Ουκρανούς να «αμυνθούν».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας