Το Instagram κρύβει τη σφαγή στη Rafah από το Ισραήλ !!!

748

Απαγορεύει και αφαιρεί περιεχόμενο από τους χρήστες

Συνεχίζεται η λογοκρισία

Καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν περισσότερους από 40 ανθρώπους στη Rafah το βράδυ της Κυριακής, το Instagram τάσσεται δυσδιάκριτα με το κράτος του Ισραήλ, προσπαθώντας να κρύψει τις σφαγές που εκτυλίσσονται σε αυτό που έχει χαρακτηριστεί ως η τελευταία εναπομείνασα «ασφαλής ζώνη» για τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στη Γάζα.
Πάρτε για παράδειγμα την παρουσιάστρια της Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (TRT) Nadja Muftic (@nadja_muftic).
Ο λογαριασμός της στο Instagram εξακολουθεί να δείχνει 953 αναρτήσεις, οι οποίες έχουν συσσωρευτεί λόγω της μακροχρόνιας χρήσης της εφαρμογής, αλλά κατέληξε να έχει μηδενικούς ακολούθους και να ακολουθεί μηδέν άτομα αφού δημοσίευσε περιεχόμενο που επικρίνει την πιο πρόσφατη επίθεση του Ισραήλ στη Rafah.
Ένα μήνυμα σφάλματος ζητά συγγνώμη ειλικρινά στο κάτω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου της:
«Λυπούμαστε, αλλά κάτι πήγε στραβά.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπάθησε ξανά.”
Η Nadja Muftic μοιράστηκε ένα άλλο στιγμιότυπο οθόνης με το TRT World δείχνοντας ότι το Instagram έχει αφαιρέσει το πρόσφατα κοινοποιημένο βίντεό της:
“Φαίνεται ότι μοιραστήκατε ή στείλατε ένα βίντεο που δείχνει παραστατική βία”, αναφέρει η σελίδα, ενώ παρατήρησε ότι “Το βίντεό σας έρχεται σε αντίθεση με τα πρότυπα της κοινότητάς μας στο γραφική βία”
Ο χρήστης @ifurkantr ήταν ακόμα πιο άτυχος –– κατέληξε με μηδέν δημοσιεύσεις, μηδέν ακόλουθου.
Είχε το απολογητικό μήνυμα λάθους στο κάτω μέρος της οθόνης του που έλεγε “κάτι πήγε στραβά”, ζητώντας του να “προσπαθήσει ξανά”.
Είχε μοιραστεί μια ιστορία για την Παλαιστίνη και λογοκρίθηκε από την ομάδα εποπτείας περιεχομένου στο Instagram.
Ο Διευθυντής Παγκόσμιας Επωνυμίας και Ανάπτυξης του TRT, Riyaad Minty (@riyaadm) δεν έμεινε άτρωτος από το βαρύ χέρι του Instagram.
Έχασε επίσης τους οπαδούς του και τα άτομα που ακολουθούσε έλαβαν το ίδιο μήνυμα σφάλματος.

Η Μeta και οι περιορισμοί

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Meta και οι εφαρμογές της κατηγορούνται για λογοκρισία φιλοπαλαιστινιακού περιεχομένου.
Το Human Rights Watch, για ένα, είναι ένας οργανισμός που έχει τεκμηριώσει την υπερβολική επίδραση στο περιεχόμενο που έχουν οι πλατφόρμες της Meta υπό το πρόσχημα των κοινοτικών προτύπων.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον Δεκέμβριο του 2023, δημοσίευσε μια έκθεση 51 σελίδων σχετικά με το θέμα, με τίτλο «Οι σπασμένες υποσχέσεις του Meta: Συστημική λογοκρισία του περιεχομένου της Παλαιστίνης στο Instagram και το Facebook », επικρίνοντας έντονα το μεγαθήριο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τις πρακτικές λογοκρισίας του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας