Ζαχάροβα-Ειρωνεύτηκε τον Σολτς μετά τη δήλωσή του για τη συνέντευξη Πούτιν

1675
Η Ζαχάροβα ειρωνεύτηκε τον Σολτς μετά τη δήλωσή του για τη συνέντευξη του Πούτιν

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αφού παρακολούθησε την συνέντευξη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, «δεν υπάκουσε σε εντολή των Ηνωμένων Πολιτειών». Αυτό τόνισε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.

Έτσι σχολίασε τα λόγια του γερμανού καγκελαρίου, που είπε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Αμερικανό ηγέτη Τζο Μπάιντεν, ότι θεωρεί αυτή τη συνέντευξη «γελοία».

“Ο Σολτς δεν υπάκουσε στην εντολή των ΗΠΑ να μην παρακολουθήσουν τη συνέντευξη”, είπε η Ζαχάροβα σε ένα σχόλιο στην Komsomolskaya Pravda .

Παράλληλα, συμπλήρωσε ειρωνικά ότι εάν ο γερμανός καγκελάριος «παραβιάζει συχνότερα τις οδηγίες του Λευκού Οίκου», τότε ίσως «να οδηγήσει τη Γερμανία έξω από την κρίση».

Επιπλέον, η Ζαχάροβα μίλησε για παρόμοια αξιολόγηση της συνέντευξης του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ, χαρακτηρίζοντας τον πολιτικό αδύναμο.

«Οι Βρετανοί πρωθυπουργοί των τελευταίων ετών είναι άνθρωποι με αδύναμη θέληση, δεν εκπλήρωσαν τη θέληση του βρετανικού λαού ή ακόμη και τη δική τους, αλλά υπάκουα βαλς, παρασυρμένοι από την Ουάσιγκτον προς το μπουντουάρ», ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. είπε.

Η συνέντευξη του Πούτιν με τον Κάρλσον δημοσιεύτηκε στις 9 Φεβρουαρίου. Η διάρκειά της ήταν πάνω από δύο ώρες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πούτιν έδωσε στον Κάρλσον ένα ιστορικό υπόβαθρο για τη Ρωσία και επεσήμανε επίσης τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του Ουκρανισμού και του εθνικισμού στο έδαφος της Ουκρανίας. Ο Πρόεδρος απάντησε επίσης σε ερωτήσεις σχετικά με το ΝΑΤΟ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, τις εκρήξεις στο Nord Streams, την απελευθέρωση του Αμερικανού δημοσιογράφου Evan Gershkovich, ο οποίος κατηγορήθηκε για κατασκοπεία στη Ρωσία, και άλλα.

Μέχρι το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου, η συνέντευξη είχε κερδίσει περισσότερες από 190 εκατομμύρια προβολές στο κοινωνικό δίκτυο X.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Αλεξέι Τσέπα, είπε στην Izvestia ότι η συνέντευξη του Πούτιν με τον Κάρλσον μπορεί πραγματικά να ονομαστεί παγκόσμιο γεγονός .

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σημείωσε ότι η συνέντευξη είναι σημαντική για τους δυτικούς θεατές , γιατί σε αυτήν ο Πούτιν εκφράζει τη γνώμη του, εξηγεί τους λόγους για το τι συμβαίνει και το ιστορικό του όραμα.

Πολλοί δυτικοί πολιτικοί επαίνεσαν τη συνέντευξη, επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία της για την ανάδειξη της θέσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το δυτικό κοινό.

Έτσι, ο αρχηγός του κόμματος Γάλλοι Πατριώτες, Florian Philippot, χαρακτήρισε τη συνομιλία του Πούτιν με τον Carlson ένα χαστούκι για τα μέσα ενημέρωσης των χωρών του ΝΑΤΟ . Τόνισε ότι μετά τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης, οι άνθρωποι στη Δύση συνειδητοποίησαν ότι το «σύστημα» και τα ΜΜΕ τους εξαπατούσαν για τη σύγκρουση στην Ουκρανία εδώ και δύο χρόνια. Ο πολιτικός προέτρεψε επίσης τους αναγνώστες του να διανείμουν συνεντεύξεις βίντεο για να προστατεύσουν την αλήθεια και την ειρήνη.

Ο Jean-Robert Ravi, Καθηγητής του Τμήματος Ρωσικών και Μετασοβιετικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Παρισιού, σημείωσε ότι αυτή η συνέντευξη είναι εξαιρετική για την αντίληψη μιας διαφορετικής άποψης από ένα κοινό από δυτικές χώρες . Σύμφωνα με τον ειδικό, η θέση του Ρώσου ηγέτη θα βρει θετική ανταπόκριση στο ξένο κοινό, καθώς η σύγκρουση μεταξύ των αρχών σχετικά με τη βοήθεια προς την Ουκρανία εκτυλίσσεται επί του παρόντος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Σκοτ ​​Ρίτερ, με τη σειρά του, επεσήμανε ότι αυτή η συνέντευξη έδωσε στη Δύση την ευκαιρία να ακούσει τη θέση της ρωσικής πλευράς σε βασικά ζητήματα και να κάνει τεκμηριωμένες κρίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας