Παρασκευή, 22 Νοέ 2024

Δανειολήπτες σε ελβετικόφράγκο-Αποζημιώνονται από BNP-Paribas-Αδιαφορία για τη ληστεία των Ελλήνων!

845

Ενώ στη Γαλλία κινούνται τα πράγματα προς αποζημίωση των δανειοληπτών με εγγύηση το ελβετικό φράγκο, στην Ελλάδα κυβέρνηση και τράπεζες αρνούνται να κάνουν το παραμικρό βήμα για να ανακουφίσουν τους Έλληνες πολίτες που μπλέχτηκαν με υπόδειξη και επιμονή των τραπεζών στα δίχτυα του ελβετικού νομίσματος. Στη χώρα μας αυτά που θα υπάρχουν είναι κυβερνήσεις και τράπεζες πειρατών και ληστοκρατών! 

Κ.Μ.

Να αποζημιώσει τους πελάτες της που είχαν υποθήκες με βάση τα ελβετικά έντοκα γραμμάτια, οι οποίες κατέστησαν καταστροφικά ακριβές εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008-2009, συμφώνησε η BNP Paribas, καθώς κρίθηκε υπεύθυνη για τη ζημία που υπέστησαν.
Η τράπεζα κατέληξε στη συμφωνία με την ένωση πελατών CLCV, ενώ το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 400 εκατ. ευρώ και 600 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

«Βρέθηκε συμφωνία με την ένωση CLCV για να προσφέρουμε μια φιλική λύση για τους πελάτες που το ζητούν», ανέφερε η μονάδα BNP Paribas Personal Finance στην ανακοίνωσή της. Περίπου 4.400 πελάτες θα μπορούσαν να λάβουν αποζημίωση από την τράπεζα, ανέφερε η CLCV σε ξεχωριστή δήλωση.

Τον Νοέμβριο, το εφετείο του Παρισιού έκρινε ότι η μονάδα καταναλωτικής χρηματοδότησης της BNP Paribas ήταν «πλήρως υπεύθυνη για τη ζημία» που υπέστη μια ομάδα πελατών που μήνυσε την τράπεζα. Οι πελάτες, οι οποίοι είχαν λάβει δάνεια σε ελβετικό φράγκο, αλλά εξαγοράσιμα σε ευρώ, είδαν τις αποπληρωμές τους να εκτοξεύονται όταν το ελβετικό νόμισμα ανατιμήθηκε κατά τα χρόνια της παγκόσμιας πιστωτικής κρίσης.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη ρήτρα της αποπληρωμής του δανείου τους με βάση την ισοτιμία του ελβετικού φράγκου.

Πρόκειται για περισσότερους από 200.000 πολίτες, έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη με την ελπίδα να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και να καταφέρουν να βγουν κάποια στιγμή από το «τούνελ».

Η καθυστέρηση στη δικαστική εκκαθάριση των υποθέσεων αυτών είναι παροιμιώδης, καθώς οι πρώτες συλλογικές αγωγές κατατέθηκαν το… 2015 και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν, δανειολήπτες «αρρωσταίνουν, πεθαίνουν, μεταναστεύουν, αναγκάζονται να εκποιήσουν την πρώτη τους κατοικία για να καλύψουν τα δάνεια που έλαβαν για την αγορά της» είπε χαρακτηριστικά στο «Βήμα» η κυρία Δήμητρα Σονιάδου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας