ΗΠΑ αναχαίτισαν ιρανική επίθεση εναντίον Ισραήλ με drones-πυραύλους από Υεμένη

19298

UAV έβαλλαν κατά αμερικανικών βάσεων σε Συρία και Ιράκ

Το USS Carney (DDG-64) αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke αναχαίτισε τρεις πυραύλους κρουζ και αρκετά drones που εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη με στόχο το Ισραήλ.

Η αναχαίτιση έγινε ενώ βρισκόταν στην Ερυθρά Θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πύραυλοι είχαν στόχο τελικά το Ισραήλ και όχι το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει ότι οι Χούθι, στην πραγματικότητα Ιρανοί Φρουροί, εξαπέλυσαν τρεις πυραύλους εναντίον του Ισραήλ και αρκετά drones.

Οι Χούθι δεν διαθέτουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ώστε να φτάσουν και να πλήξουν το Ισραήλ.

Το Ιράν όμως διαθέτει πυραύλους κρουζ με εμβέλεια άνω των 2.000 χλμ, τους Soumar, καθώς και drones εμβέλειας άνω των 2.000 χλμ.

Ο Γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, επιβεβαίωσε ότι το USS Carney κατέρριψε 3 πυραύλους κρουζ Land Attack  καθώς και πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν από τις δυνάμεις των Χούθι στην Υεμένη πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα.

Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι αυτή ήταν η πρώτη προειδοποιητική βολή του Ιράν.

“H κατεύθυνση τους ήταν βόρεια κατά μήκος της Ερυθράς πιθανόν προς στόχους στο Ισραήλ” αναφέρει στην ενημέρωση του το Πεντάγωνο των ΗΠΑ…

Οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από τους Χούθι δεσμεύτηκαν από πυραύλους SM2 του USS Carney, είπε ο αξιωματούχος.

Δείτε την ενημέρωση των ΗΠΑ

Πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ αναχαίτισε πυραυλική επίθεση προς το Ισραήλ

Ένα πολεμικό πλοίο του αμερικανικού ναυτικού που επιχειρούσε στη Μέση Ανατολή αναχαίτισε πολλαπλούς πυραύλους κοντά στις ακτές της Υεμένης την Πέμπτη, δήλωσαν νωρίτερα δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN.

Ένας από τους αξιωματούχους είπε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από μαχητές Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν, οι οποίοι εμπλέκονται σε μια συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Υεμένη. Τουλάχιστον 3 ​​πύραυλοι αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τον δεύτερο αξιωματούχο.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω έντονης ανησυχίας για πιθανή ιρανική επιθετικότητα, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή συνεχίζουν να αυξάνονται μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Το Ιράν ήταν εδώ και καιρό υποστηρικτής της Χαμάς.

Το USS Carney πέρασε μέσω της διώρυγας του Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα την Τετάρτη. Η Διοίκηση των Δυνάμεων του Στόλου των ΗΠΑ ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «θα βοηθήσει στη διασφάλιση της θαλάσσιας ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή».

Επίθεση και σε τρεις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις σε Συρία και Ιράκ

Το ειδησεογραφικό δίκτυο al-Mayadeen του Λιβάνου ανέφερε ότι η βάση Al-Tanf, που βρίσκεται στο Κυβερνείο της Χομς, έγινε στόχος τριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά η έκταση της ζημιάς είναι ακόμα άγνωστη.

Το Sabereen News, ένα ειδησεογραφικό κανάλι Telegram που σχετίζεται με τις ιρακινές αντιτρομοκρατικές μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης, ανέφερε επίσης το περιστατικό.

Η βάση Al-Tanf βρίσκεται 24 χλμ δυτικά της συνοριακής διέλευσης al-Walid στη συριακή έρημο, κατά μήκος των συνόρων Ιράκ-Συρίας και των συνόρων Ιορδανίας-Συρίας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Sabereen, άλλη μια βάση των αμερικανικών δυνάμεων στο κοίτασμα φυσικού αερίου Koniko στην ανατολική συριακή επαρχία Dayr al-Zawr στοχοποιήθηκε επίσης με ρουκέτες.

Ενημερωμένες πηγές ανέφεραν ότι ακούστηκαν πολλές εκρήξεις σε αυτή τη βάση, αλλά κανένα μέρος δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για αυτές τις επιθέσεις, πρόσθεσε.

Επίθεση δέχτηκε και η αεροπορική βάση Al-Asad των ΗΠΑ στο δυτικό Ιράκ.

Το Πεντάγωνο τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν όλες τις “απαραίτητες ενέργειες” για να προστατεύσουν τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ και τη Συρία μετά τις επιθέσεις εναντίον αμερικανικού προσωπικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας