“DeathRoad”χλμ στην Ζαπορίζια-Oι Ουκρανοί έφτασαν με τρομακτικές απώλειες στην 1η ρωσική-άμυνα

1995

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να φτάσουν μετά από τρεις μήνες αντεπίθεσης και με μεγάλες απώλειες στην 1η κύρια γραμμή άμυνας του ρωσικού Στρατού στην Ζαπορίζια, γνωστή και ως “Γραμμή Σουροβίκιν”, όπως απεικονίζει ο 1ος και 2ος χάρτης του κειμένου.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι οι Ουκρανοί ακολούθησαν τις οδηγίες των Αμερικανών και έριξαν όλες τις δυνάμεις τους στην Ζαπορίζια. Σε μία κατά μέτωπο επίθεση κατάφεραν να διασπάσουν την ρωσική άμυνα σε συγκεκριμένο σημείο και να μπουν στον οικισμό Βέρμποβο.

Το Βέρμποβο είναι ένας στρατηγικής σημασίας οικισμός που βρίσκεται μεταξύ της 1ης και της 2ης κύριας αμυντικής “γραμμής Σουροβίκιν” στην Ζαπορίζια.

Η περιοχή έχει μετατραπεί σε μία”Death Zone” που εκτείνεται σε αρκετά χλμ με κάποιος οικισμούς να είναι “No Mans Land”. Οι Ρώσοι έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο από την καταστροφή τεθωρακισμένων οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από στρατιώτες της δύναμης OBTF “Cascade”.

Η ουκρανική διοίκηση συνεχίζει να ρίχνει μηχανοποιημένες μονάδες σε κατά μέτωπο επίθεση, όπου καταστρέφονται από χτυπήματα ATGM και πυροβολικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

Στο βίντεο καταγράφονται οι στιγμές της καταστροφής τεθωρακισμένων οχημάτων και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από τα δυνάμεις της OBTF «Kaskad».

Άλλος ένας «δρόμος θανάτου» είναι κυριολεκτικά διάσπαρτος με κατεστραμμένο εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Αυτή η περίπτωση, ωστόσο, είναι περισσότερο μοτίβο παρά εξαίρεση. Από την αρχή της ουκρανικής αντεπίθεσης, η οποία συνεχίζεται για περισσότερους από δύο μήνες, τέτοιου είδους πλάνα έχουν εμφανιστεί στο Διαδίκτυο περισσότερες από μία φορές.

Ουκρανικές δυνάμεις πολιορκούν το Βέρμποβο

Όπως ανέφερε χτες το WarNews247, οι ουκρανικές δυνάμεις παρέκαμψαν το Ραμποτίνο το οποίο δεν ελέγχουν πλήρως και συνέχισαν την επίθεση τους προς το Βέρμποβο (Verbove)και την Νοβοπροκόποφκα.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι οι Ουκρανοί έφτασαν στα περίχωρα του Verbove και αργότερα εισήλθαν στον οικισμό. Ακολούθησε αντεπίθεση των ρωσικών δυνάμεων η οποία τους απώθησε.

Η ουκρανική Διοίκηση ανέφερε νωρίτερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις υποχωρούν από την 1η γραμμή άμυνας δυτικά του Βέρμποβο αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν πιο βαθιά στις ρωσικές γραμμές άμυνας κοντά στο Ραμποτίνο, χωριό στο νότιο μέτωπο, το οποίο ανακοίνωσαν ότι ανακατέλαβαν την Δευτέρα, σύμφωνα με δήλωσε ο ουκρανικός στρατός.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σημειώσει επιτυχίες προς την κατεύθυνση του Νοβοντανιλίβκα και του Βέρμποβε», δύο περιοχές που βρίσκονται στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, δήλωσε ο Αντρίι Κοβαλιόφ σε δημόσιο μέσο ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κρατούν το έδαφος που ανακατέλαβαν και επιτίθενται στο ρωσικό πυροβολικό.

Επιχείρηση παραπλάνησης των Ουκρανών; Κινούνται προς Τοκμάκ

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, όπως ο WarGonzo και άλλες, η ουκρανική διοίκηση είναι πιθανό να εφάρμοσε μια τακτική αντιπερισπασμού και παραπλάνησης στο Ραμποτίνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές:

“Τις τελευταίες τρεις ημέρες η μάχη στο Ραμποτίνο συνεχίζεται με μεγάλη ένταση.

Ο Ουκρανικός Στρατός προσπαθεί να εξασφαλίσει το νότιο τμήμα της πόλης με μικρά τμήματα πεζικού, αλλά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω του ρωσικού πυροβολικού.

Από την άλλη, οι ουκρανικές ενισχύσεις, αποτελούμενες από μηχανοποιημένα στρατεύματα, πέτυχαν σημαντικά κέρδη ανατολικά της πόλης πλησιάζοντας, αφενός, στα βορειοανατολικά προάστια της Novoprokopivka/Νοβοπροκόποφκα και από την άλλη φτάνοντας στην πρώτη ρωσική κύρια αμυντική γραμμή.

Επιπλέον, τα στρατεύματα κατάφεραν να περάσουν αυτή τη γραμμή και έφτασαν στα περίχωρα του Verbove/Verbove, αλλά τελικά ο ρωσικός Στρατός κατάφερε να αποκρούσει την επίθεση και απώθησε τις ουκρανικές δυνάμεις πίσω από την αμυντική γραμμή.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν να παρακάμψουν και την Νοβοπροκόποφκα μετά το Ραμποτίνο με κατεύθυνση το Τοκμάκ.

Οι επιθέσεις σε Νοβοπροκόποφκα και δυτικά του Βέρμποβο μπορεί να είναι αντιπερισπασμός για την κύρια επίθεση προς Τοκμάκ”

Δείτε τους χάρτες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας