Η αληθινή προσομοίωση ενός πυρηνικού πολέμου!

1125

Αμερικανική ομάδα επιστημόνων, προσομοίωσε με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο έναν πυρηνικό πόλεμο, χρησιμοποιώντας μόνο μη ταξινομημένα δεδομένα και κατέληξε στο συμπέρασμα που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν.

Από τα άμεσα πλήγματα στις μεγαλουπόλεις θα εξοντωθούν πάνω από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι, αλλά από την πείνα που θα ακολουθήσει θα πεθάνουν ακόμα πέντε δισ. και όσοι επιβιώσουν θα αντιμετωπίσουν έναν πολύχρονο πυρηνικό χειμώνα.

Μάλλον, αυτοί που θα σκοτωθούν από την αρχή θα είναι και οι πιο τυχεροί.

Η προσομοίωση συνδυάζει λεπτομερή μοντελοποίηση της πυρηνικής στόχευσης, των τροχιών των πυραύλων, των εκρήξεων, των ηλεκτρομαγνητικών παλμών και των εκτεταμένων επιπτώσεων του καπνού μαύρου άνθρακα στο κλίμα και κατ’ επέκταση στην ανθρώπινη επιβίωση.

Όλοι αυτοί οι υπολογισμοί των επιστημόνων παρουσιάζονται οπτικά σε ένα εντυπωσιακό βίντεο που απεικονίζει την εφιαλτική αλυσίδα γεγονότων που θα ξεκινούσε με έναν πυρηνικό πόλεμο παγκόσμιας κλίμακας.

Όπως δείχνει το βίντεο, δεν έχει μεγάλη σημασία ποιος ξεκινά τον πόλεμο. Όταν η μία πλευρά εκτοξεύει πυρηνικούς πυραύλους, η άλλη πλευρά τους ανιχνεύει και ξεκινάει την δική της επίθεση πριν από την πρόσκρουση.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι από τα αμερικανικά υποβρύχια δυτικά της Νορβηγίας αρχίζουν να χτυπούν τη Ρωσία μετά από περίπου 10 λεπτά και οι ρωσικοί από βόρεια του Καναδά αρχίζουν να χτυπούν τις ΗΠΑ λίγα λεπτά αργότερα.

Το πρώτο κιόλας χτύπημα πλήττει τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα δίκτυα ηλεκτρικής ισχύος προκαλώντας έναν ηλεκτρομαγνητικό παλμό δεκάδων χιλιάδων βολτ ανά μέτρο.

Τα επόμενα πλήγματα στοχεύουν κέντρα διοίκησης και ελέγχου, καθώς και εγκαταστάσεις πυρηνικής εκτόξευσης.

Οι επίγειοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι χρειάζονται περίπου μισή ώρα για να πετάξουν στους επόμενους στόχους.

Οι μεγάλες πόλεις βρίσκονται στο επίκεντρο τόσο επειδή περιέχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις όσο και γιατί προσφέρονται για τη μεταπολεμική ανάκαμψη του εχθρού.

Κάθε πρόσκρουση δημιουργεί μια πύρινη σφαίρα περίπου τόσο ζεστή όσο ο πυρήνας του ήλιου, ακολουθούμενη από ένα ραδιενεργό σύννεφο σε σχήμα μανιταριού.

Οτιδήποτε βρίσκεται κοντά σε αυτές τις έντονες εκρήξεις εξατμίζεται ενώ πιο μακριά μαίνονται πυρκαγιές, οι άνθρωποι τυφλώνονται και τραυματίζονται σοβαρά, ενώ το κύμα των εκρήξεων συνθλίβει τα κοντινά κτίρια και καταστρέφει τα μακρύτερα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία έχουν πυρηνικές δυνατότητες και είναι υποχρεωμένες από το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ να υπερασπιστούν τις ΗΠΑ, επομένως, η Ρωσία τις χτυπά επίσης.

Οι πυρκαγιές κατακλύζουν πολλές πόλεις, όπου οι άνεμοι σε επίπεδο καταιγίδας πυροδοτούν τις φλόγες, καίγοντας οτιδήποτε μπορεί να καεί, λιώνοντας γυαλί και μέταλλα και μετατρέποντας την άσφαλτο καυτό υγρό.

Πυρηνικός χειμώνας

Δυστυχώς, η έρευνα δείχνει ότι οι εκρήξεις, ο ηλεκτρομαγνητικός παλμός και η ραδιενέργεια δεν είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί.

Ακολουθεί ένας πυρηνικός χειμώνας, ο οποίος προκαλείται από τον μαύρο καπνό άνθρακα που παράγεται από τις πυρηνικές καταιγίδες.

Η ατομική βόμβα της Χιροσίμα προκάλεσε μια τέτοια καταιγίδα, αλλά οι σημερινές βόμβες υδρογόνου είναι πολύ πιο ισχυρές.

Μια μεγάλη πόλη όπως η Μόσχα, με σχεδόν 50 φορές περισσότερους ανθρώπους από τη Χιροσίμα, μπορεί να δημιουργήσει πολύ περισσότερο καπνό και μια καταιγίδα που στέλνει μαύρο καπνό στη στρατόσφαιρα, πολύ πάνω από οποιαδήποτε σύννεφα βροχής που διαφορετικά θα διέλυαν τον καπνό.

Αυτός ο μαύρος καπνός θερμαίνεται από το φως του ήλιου και θα ανεβαίνει σαν αερόστατο για τα επόμενα δέκα χρόνια, ενώ θα εξαπλωθεί πολύ γρήγορα σε μεγάλο μέρος του βόρειου ημισφαιρίου.

Αυτό θα κάνει τη Γη να παγώνει ακόμα και το καλοκαίρι, με τις γεωργικές εκτάσεις στο Κάνσας να ψύχονται κατά περίπου 20 βαθμούς Κελσίου και άλλες περιοχές να ψύχονται σχεδόν διπλάσια.

Μια πρόσφατη επιστημονική εργασία υπολογίζει ότι πάνω από 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν από την πείνα, συμπεριλαμβανομένου περίπου του 99% αυτών στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Ρωσία και την Κίνα – επειδή ο περισσότερος μαύρος καπνός άνθρακα παραμένει στο βόρειο ημισφαίριο εκεί δηλαδή όπου παράγεται και επειδή η θερμοκρασία που πέφτει βλάπτει περισσότερο τη γεωργία σε μεγάλα γεωγραφικά πλάτη.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστιες αβεβαιότητες για τον πραγματικό αντίκτυπο ενός πυρηνικού πολέμου στην ανθρωπότητα, ο οποίος θα μπορούσε να είναι είτε καλύτερος είτε χειρότερος.

«Προφανώς δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι θα επιβιώσουν από έναν πυρηνικό πόλεμο. Αλλά αν είναι έστω και τόσο άσχημα όσο προβλέπει αυτή η μελέτη, δεν έχει νικητές, απλώς ηττημένους.

Είναι εύκολο να αισθάνεσαι ανίσχυρος, αλλά τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις: βοηθήστε να μοιραστείτε αυτό το βίντεο!

Το γεγονός ότι ο πυρηνικός πόλεμος είναι πιθανό να ξεκινήσει μέσω σταδιακής κλιμάκωσης, ίσως σε συνδυασμό με ατύχημα ή λάθος υπολογισμό, σημαίνει ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν για τον πυρηνικό πόλεμο, τόσο πιο πιθανό είναι να αποφύγουμε να τον έχουμε», γράφει το περιοδικό ΤΙΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας