Φλέγεται και πάλι η Γαλλία–Οργισμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία της BlackRock

6862
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της BlackRock στο Παρίσι και στη συνέχεια εισέβαλαν στο κτίριο
Διαδηλωτές πλημμύρισαν και πάλι τους δρόμους του Παρισιού και ολόκληρης της Γαλλίας σε μία νέα κινητοποίηση, όχι μόνο για το συνταξιοδοτικό και την αύξηση των ορίων ηλικίας αλλά και συνολικά κατά της αντικοινωνικής πολιτικής του Macron.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της BlackRock στο Παρίσι και στη συνέχεια εισέβαλαν στο κτίριο.
Η Γαλλία αντιμετωπίζει άλλο ένα κύμα εκτεταμένων διαμαρτυριών και απεργιών μετά από μια άκαρπη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και των εργατικών συνδικάτων.
Η αποτυχία επίτευξης συμβιβασμού για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, η οποία παρατείνει τα έτη εργασίας από τα 62 στα 64, έχει πυροδοτήσει μία πραγματική κοινωνική αναταραχή που διαρκεί πάνω από δυόμισι μήνες.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και την Πέμπτη (6/4) κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Macron.

Προς νέα κλιμάκωση

Οι ηγέτες των συνδικαλιστικών οργανώσεων συναντήθηκαν με την πρωθυπουργό, Elisabeth Borne, αλλά έληξε άδοξα.
Ο Cyril Chabanier, μιλώντας εκ μέρους των οκτώ βασικών συνδικάτων της Γαλλίας, σημείωσε: «Είπαμε και πάλι στην πρωθυπουργό ότι το μόνο δημοκρατικό αποτέλεσμα θα είναι η απόσυρση του νόμου.

Η Sophie Binet, η νέα ηγέτιδα του συνδικάτου CGT, κάλεσε για περισσότερες διαμαρτυρίες και απεργίες μετά τις αποτυχημένες συνομιλίες.
Τα εργατικά συνδικάτα σχεδιάζουν να συνεχίσουν να πιέζουν την κυβέρνηση μέχρι να αποφασίσει το Συνταγματικό Συμβούλιο για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.
a_3.JPG
Πιστεύουν ότι υπάρχει ακόμα μια ευκαιρία να εμποδίσουν να γίνει νόμος στις 14 Απριλίου. Εάν τα συνδικάτα αποτύχουν, οι απεργίες πιθανότατα θα συνεχιστούν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι περισσότεροι Γάλλοι αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. 

b.JPG
1_6.png

Χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν ολόκληρη τη Γαλλία

Στο νότιο Παρίσι, δέχθηκε επίθεση ένα εστιατόριο στο οποίο ο Γάλλος πρόεδρος είχε γιορτάσει τη νίκη του στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, το 2017. Πυροσβέστες επενέβησαν έγκαιρα και έσβησαν τη φωτιά που ξέσπασε στην είσοδο του «La Rotonde», το οποίο είχε δεχθεί ξανά εμπρηστική επίθεση το 2020 στις πορείες των “κίτρινων γιλέκων”.
e.JPG
Στην πρωτεύουσα, το συνδικάτο CGT έκανε λόγο το απόγευμα για 400.000 διαδηλωτές.
Στη Ρεν, προπύργιο συνήθως των διαδηλωτών, η νομαρχία έκανε λόγο για 8.500 πολίτες που βγήκαν στους δρόμους, ενώ τα συνδικάτα μιλούν για 20.000.

c_3.JPG
Η ίδια τάση φάνηκε να επικρατεί και σε άλλες μεγαλουπόλεις της δυτικής Γαλλίας, όπως στη Νάντη (15.000 έως 50.000 άτομα) και στη Βρέστη (10.000 έως 18.000), αλλά και στον νότο, στη Νίκαια (2.400 έως 20.000) και τη Μασσαλία (10.000 έως 170.000) ή ακόμη στην κεντρική Γαλλία, στο Κλερμόν-Φεράν (7.500 έως 20.000).
Οι αρχές προέβλεπαν μια λιγότερο μαζική κινητοποίηση σε εθνικό επίπεδο ανάμεσα στα 600.000 και τα 800.000 άτομα, εκ των οποίων 60.000 έως 90.000 στο Παρίσι. Συνολικά 11.500 αστυνομικοί και χωροφύλακες είχαν κινητοποιηθεί.
france_d_1.JPG

Αποκλεισμοί λυκείων και πανεπιστημιακών κτιρίων σημειώθηκαν το πρωί στη Λιόν (ανατολικά), τη Ρεν (δυτικά), τη Λιλ (βόρεια) και το Παρίσι, μεταξύ των οποίων και στη Σορβόνη.
Αποκλεισμοί στις εισόδους μεγάλων πόλεων προκάλεσαν επίσης μποτιλιαρίσματα.

greve.JPG
www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας