Δισεκατομμυριούχος Deripaska(Ρωσία)-Η Τραπεζική κρίση οδηγεί τη ξεβράκωτη Δύση να προσκυνήνησει Κίνα

1247
Ο επιχειρηματίας υπενθύμισε ότι η Κίνα έχει αρκετή δύναμη για να “ισοπεδώσει ολόκληρη την αμερικανική οικονομία”
Ηχηρή παρέμβαση κατά της Δύσης πραγματοποίησε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος και ισχυρός άνδρας της βιομηχανίας Oleg Vladimirovich Deripaska.
Η Δύση, ενόψει των προβλημάτων με τον χρηματοπιστωτικό τομέα, θα αναγκαστεί να «βγάλει τα παντελόνια και να υποκλιθεί» στην Κίνα, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο Ρώσος επιχειρηματίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η τραπεζική κρίση, που παρατηρείται πλέον στις ΗΠΑ και σε ορισμένες άλλες χώρες, δεν μπορεί να διευθετηθεί τόσο εύκολα.
Ως εκ τούτου, θα πρέπει να διαπραγματευτούν οι δυτικές χώρες με το Πεκίνο και, κατά συνέπεια, να ξεκινήσει μια νέα σελίδα στον «διπολικό κόσμο».
Ο επιχειρηματίας υπενθύμισε ότι η Κίνα έχει αρκετή δύναμη για να “ισοπεδώσει ολόκληρη την αμερικανική οικονομία” – αρκεί να πουλήσει τίτλους του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
Από αυτή την άποψη, ο Deripaska επεσήμανε το λάθος της Ουάσιγκτον, η οποία αποφάσισε να μετατρέψει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα σε «θαυματουργό όπλο του πολέμου των κυρώσεων».
Επιπλέον, ο επιχειρηματίας πιστεύει ότι για τα προβλήματα του δυτικού τραπεζικού τομέα ευθύνονται «υπερφιλελεύθεροι οικονομολόγοι της Fed». Με το πείσμα τους να αγνοήσουν την πραγματικότητα, ανέβασαν παράφορα το ante, κάτι που αποδείχθηκε μια εξαιρετικά αναποτελεσματική λύση.

Η Κίνα αναλαμβάνει να καταστρέψει τον «διάδρομο πίεσης» στη Ρωσία – Το νέο τρίγωνο – Αγανακτισμένες οι ΗΠΑ έχασαν το μονοπώλιο

Την ίδια ώρα, η επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στη Μόσχα και η εμφάνιση του κινεζικού σχεδίου διευθέτησης στην Ουκρανία υποδηλώνουν την έναρξη μιας σημαντικής πολιτικής διαδικασίας, ανέφερε στο ραδιόφωνο του Sputnik ο πολιτικός αναλυτής Andrei Suzdaltsev.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ επέλεξε τη Μόσχα για την πρώτη του επίσκεψη μετά την επανεκλογή του ως αρχηγός του κράτους, δήλωσε ο πολιτικός αναλυτή.
Όσον αφορά στην κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, το Πεκίνο λέει ότι δεν είναι πλέον δυνατή η επίλυση παγκόσμιων ζητημάτων χωρίς εκείνη.
“Η Κίνα πρόκειται να καταστρέψει τον διάδρομο που οργανώθηκε για να ασκήσει πίεση στη Μόσχα και αντ ‘αυτού να δημιουργήσει ένα τρίγωνο στο οποίο θα είναι παρούσα και υπεύθυνη για εκείνο το μέρος του κόσμου που δεν υποστηρίζει κυρώσεις εναντίον μας.
Η Κίνα υπαινίσσεται ότι δεν είναι πλέον δυνατή η επίλυση παγκόσμιων ζητημάτων χωρίς την ίδια. “Δεν είναι πλέον ένας μονοπολικός κόσμος, όπου όλες οι αποφάσεις λαμβάνονταν στο Οβάλ Γραφείο των ΗΠΑ.
Εξ ου και η οξεία αντίδραση της Ουάσιγκτον: είναι αγανακτισμένη γιατί έπαιρνε πάντα αποφάσεις μόνη της. Και αυτή είναι μόνο η αρχή της διαδικασίας. Τώρα άλλοι θα αρχίσουν να εμφανίζονται πίσω από την πλάτη μας και στο πλάι <…> Ο κόσμος αλλάζει», εξήγησε ο Andrei Suzdaltsev.
Η δυτική οπτική για την παγκοσμιοποίηση ήταν πάντα διαφορετική, συνέχισε.
“Αυτό που πάντα πρόσφερε η Δύση, και αυτό που δεν αρέσει στην Κίνα, την Ινδία και άλλες χώρες, είναι συνασπισμοί φεουδαρχικού, υποτελούς τύπου. Και προσφέρουμε έναν κόσμο ίσων δικαιωμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τα εθνικά συμφέροντα όλων. Διαφορετικά δηλαδή πράγματα», σημείωσε ο Andrey Suzdaltsev.
Για το σύστημα του δυτικού συνασπισμού, μια ρωσική νίκη σημαίνει καταστροφή, είπε.
“Γιατί οι χώρες του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας “έπεσαν” γρήγορα από εμάς και στη συνέχεια μερικές από τις δημοκρατίες της ένωσης; Χάσαμε τον Ψυχρό Πόλεμο και αμέσως πήγαν στην άλλη πλευρά και μας όρμησαν από την πλευρά των νικητών, για να μοιραστούν την πίτα. Δηλαδή, άρχισαν να θεωρούν τους εαυτούς τους νικητές στον Ψυχρό Πόλεμο.
Η πραγματική μας νίκη (στη σύγκρουση για την Ουκρανία) για τον δυτικό κόσμο της συμμαχίας θα είναι καταστροφή για εκείνους”, κατέληξε ο Andrei Suzdaltsev.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας