Οι Ρώσοι σκότωσαν 40-Νατοϊκούς αξιωματικούς στο Lviv-Οι Kinzhal πανικοβάλουν Δύση

11159
Η υπερηχητική απάντηση της Ρωσίας
Ενώ το φρούριο, ουσιαστικά έπεσε, οι Ουκρανοί αποκαλούν το Bakhmut φρούριο και προσπαθούν να ανασυνταχθούν προσθέτοντας 10 Ταξιαρχίες στις γειτονικές περιοχές για να αποτρέψουν την ρωσική προέλαση… το χτύπημα της Ρωσίας με 6 υπερηχητικούς πυραύλους 9-A-7660 «Kinzhal»….μονοπωλεί το ενδιαφέρον της Δύσης και του ΝΑΤΟ.
Γιατί οι ρώσοι εκτόξευσαν 6 υπερηχητικούς πυραύλους κατά της Ουκρανίας;
Το επιχείρημα ότι… τους τελειώνουν οι συμβατικοί πύραυλοι έχει καταρριφθεί.
Στη δυτική Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal χτύπησαν ένα καταφύγιο βάθους 80 μέτρων.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιστεύουν ότι αυτό το καταφύγιο κοντά στο Lviv ήταν ένα στρατηγικό σημείο διοίκησης του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των αντιαεροπορικών συστημάτων. Κατά ορισμένες πληροφορίες σκοτώθηκαν 40 στρατιωτικοί εκ των οποίων κάποιοι πολύ υψηλόβαθμοι ξένοι ειδικοί του ΝΑΤΟ…
Επίσης ο ρωσικός στρατός εξόντωσε τέσσερις ανώτερους στρατιωτικούς από την Δύση στο Mykolaiv νότια της Kherson.
Προφανώς οι Ουκρανοί και οι Δυτικοί θέλουν να το κρατήσουν επτασφράγιστο μυστικό αφού… επισήμως δυτικοί αξιωματικοί του στρατού… δεν εμπλέκονται στον Ουκρανικό πόλεμο.
Η πραγματικότητα είναι ότι πολλοί δυτικοί στρατιωτικοί ήδη συμμετέχουν ενεργά στον πόλεμο στην Ουκρανία με φυσική παρουσία…

Η υπερηχητική απάντηση της Ρωσίας

Τα στρατεύματα του καθεστώτος της Ουκρανίας που είναι επιφορτισμένα με την αεράμυνα ανέφεραν πρόσφατα ότι οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS) χρησιμοποίησαν τουλάχιστον έξι υπερηχητικούς πυραύλους 9-A-7660 «Kinzhal» τονίζοντας ότι δεν έχουν μέσα να αναχαιτίσουν τέτοια όπλα.

Επίσης τις τελευταίες ημέρες, πολλές πηγές έχουν δημοσιεύσει πληροφορίες σχετικά με τη χρήση από το καθεστώς της Ουκρανίας ενός αριθμού όπλων και πυρομαχικών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των βομβών JDAM (Joint Direct Attack Munition).
Οι JDAM είναι τυπικές μη κατευθυνόμενες βόμβες ελεύθερης πτώσης/βαρύτητας (οι λεγόμενες «χαζές βόμβες») εξοπλισμένες με κιτ καθοδήγησης που τις μετατρέπει σε PGM παντός καιρού (πυρομαχικά καθοδήγησης ακριβείας).
Καθοδηγούμενα από ένα ενσωματωμένο αδρανειακό σύστημα καθοδήγησης σε συνδυασμό με δέκτη GPS, τα JDAM έχουν δηλωμένη εμβέλεια έως και 30 χλμ, αν και αυτό έχει επεκταθεί με νεότερες εκδόσεις, όπως το JDAM-ER (έως 70 χλμ).
Ακριβώς αυτός ο τύπος δόθηκε στους Ουκρανούς τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τη διοίκηση της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ευρώπης (USAFE).

Ο στρατηγός της USAF James Hecker, επικεφαλής της USAFE, το επιβεβαίωσε.
«Πρόσφατα, μόλις δώσαμε μερικά πυρομαχικά ακριβείας στην Ουκρανία που είχαν κάποιο εκτεταμένο βεληνεκές και πήγαιναν λίγο πιο μακριά από τη βόμβα ρίψης βαρύτητας και έχουν ακρίβεια καθοδήγησης», είπε ο James Hecker, προσθέτοντας:
«Αυτή είναι μια πρόσφατη ικανότητα που μπορέσαμε να τους δώσουμε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες»

Ο ακριβής τύπος του JDAM-ER που παρέχεται στο καθεστώς της Ουκρανίας δεν είναι απολύτως σαφής, αν και ο ίδιος ο στρατηγός James Hecker χρησιμοποίησε την ονομασία GBU-62.
Το αρχικό όπλο χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά στον ναυτικό πόλεμο, αλλά αυτό φαίνεται να έχει τροποποιηθεί για χρήση εναντίον επίγειων στόχων.
Και ενώ δεν είναι απολύτως σαφές ποια πλατφόρμα χρησιμοποιούν οι Ουκρανικές δυνάμεις για να αναπτύξουν αυτά τα όπλα, ο στρατηγός Hecker άφησε να εννοηθεί ότι πιθανότατα ήταν ενσωματωμένα σε υπάρχοντα αεροσκάφη της Σοβιετικής εποχής με τον ίδιο τρόπο όπως το αμερικανικής κατασκευής AGM-88 HARM (Πύραυλοι υψηλής ταχύτητας κατά της ακτινοβολίας).
Από το 2022, τα HARM χρησιμοποιούνται από τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και Su-27 των δυνάμεων του καθεστώτος της Ουκρανίας για να στοχεύσουν τις ρωσικές αεράμυνες.

Τοπικές πηγές ανέφεραν τη χρήση JDAM στις 10 Μαρτίου , συγκεκριμένα στην περιοχή του Bakhmut (Artyomovsk).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοια όπλα απαιτούν εκτεταμένα μέσα ISR (πληροφοριών, επιτήρησης, αναγνώρισης), τα οποία απλά δεν διαθέτει το καθεστώς της Ουκρανίας.
Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το ΝΑΤΟ παρέχει άμεσα δεδομένα στόχευσης.
Και ενώ αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ το κάνουν αυτό για περισσότερο από ένα χρόνο ουσιαστικά…. αντιπροσωπεύει ένα νέο επίπεδο κλιμάκωσης….

Η ρωσική απάντηση…

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές στο πεδίο της μάχης, η Ρωσία απάντησε με τα δικά της PGM, συγκεκριμένα έξυπνες βόμβες που χρησιμοποιούνται από το θρυλικό πλέον Su-57, καθώς και με μαζική χρήση υπερηχητικών όπλων που εκτοξεύονται από αέρα.

Τα στρατεύματα των Ουκρανών επιφορτισμένα με την αεροπορική άμυνα ανέφεραν πρόσφατα ότι οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS) χρησιμοποίησαν τουλάχιστον έξι υπερηχητικούς πυραύλους 9-A-7660 «Kinzhal» που εκτοξεύτηκαν από τον αέρα τονίζοντας ότι δεν έχουν μέσα να αναχαιτίσουν τέτοια όπλα.
Αναπτύχθηκε τουλάχιστον από το 2017 και χρησιμοποιείται από MiG-31K/I και βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3, τα “Kinzhals” είναι μερικά από τα πιο προηγμένα όπλα στην ιστορία του πολέμου, με δυνατότητα όχι μόνο να χρησιμοποιούν τυπικές και θερμοπυρηνικές κεφαλές, αλλά και την απόλυτη ταχύτητά τους και την προκύπτουσα κινητική ενέργεια για την εξουδετέρωση στόχων τόσο τακτικής όσο και στρατηγικής σημασίας.
Ούτε το ίδιο το ΝΑΤΟ δεν έχει κανένα μέσο για να αναχαιτίσει τέτοια όπλα, ενώ δεν έχει ακόμη αναπτύξει κάτι παρόμοιο.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε προηγουμένως ότι η κλίμακα παραγωγής του υπερηχητικού πυραύλου εξορθολογίζεται και επεκτείνεται σημαντικά, πιθανότατα χρησιμοποιώντας τις ίδιες γραμμές παραγωγής για τον εκτοξευόμενο από το έδαφος υπερηχητικό πύραυλο «Iskander» με τον οποίο έχει μεγάλη ομοιότητα όσον αφορά το σχεδιασμό.
Το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον από τις 18 Μαρτίου 2022, όταν κατέστρεψε εγκαταστάσεις των Ουκρανών κοντά στα πολωνικά σύνορα.
Και ενώ μπορεί ασφαλώς να θεωρηθεί ως «υπερβολή» κατά των δυνάμεων του καθεστώτος της Ουκρανίας, η εκτόξευση έως και έξι «Kinzhal» ταυτόχρονα είναι πιθανότατα ένα σαφές μήνυμα προς την ολοένα και πιο επιθετική ηγεσία των ΗΠΑ και την πολιτική της Δύση.
Αυτή η πιθανότητα ενισχύεται περαιτέρω από αναφορές από ορισμένες πηγές του Donetsk… που υποστηρίζουν ότι ένα κέντρο διοίκησης γεμάτο με αξιωματικούς του ΝΑΤΟ στο Lviv ήταν ένας από τους στόχους για το υπερηχητικό πύραυλο.

Επιπλέον, το Su-57 επιβεβαιώθηκε επίσης ότι χρησιμοποιεί νέους τύπους PGM που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το stealth jet.
Το εν λόγω όπλο είναι παράγωγο του πυραύλου αέρος-εδάφους Kh-38M.
Στις 12 Μαρτίου 2023, διάφορες τοπικές ουκρανικές πηγές μοιράστηκαν πλάνα που δείχνει τα υπολείμματα αυτού που φαίνεται να είναι το “Grom” (“Thunder” στα ρωσικά) PGM.
Η Tactical Missiles Corporation (KTRV) ανέπτυξε δύο εκδόσεις του όπλου.
Ο πρώτος (“Grom-1”) είναι ένας πύραυλος κρουζ με βεληνεκές 120 χλμ.
Στη δεύτερη έκδοση, που ονομάστηκε “Grom-2”, αφαιρέθηκε ο κινητήρας του και προστέθηκε επιπλέον εκρηκτικό ωφέλιμο φορτίο, μετατρέποντάς το σε βόμβα ολίσθησης υψηλής ακρίβειας.
Η αυτονομία του φτάνει τα 50 χιλιόμετρα.
Εκτός από τα βασικά πλεονεκτήματα στο πεδίο της μάχης, και τα δύο όπλα μπορούν επίσης να θεωρηθούν ένα σαφές μήνυμα προς το ΝΑΤΟ, του οποίου η μαζική κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας επιμένει για περισσότερο από ένα χρόνο ότι η Ρωσία τελειώνει, δεν διαθέτει όπλα και δεν μπορεί να παράγει προηγμένα PGM.
1-56-768x512.jpg

κινζαλλλλλλ.jpg
www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας