ΑναΒάπτιση

979
Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φράνκ Βάλτερ Σταίνμαιερ από την Μπραζίλια όπου βρέθηκε για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε μεταξύ άλλων:”Χαίρομαι που η Βραζιλία επιστρέφει στην παγκόσμια σκηνή. Χρειαζόμαστε την πολιτική ηγεσία της Βραζιλίας που θα διαδραματίσει ρόλο όχι μόνο στην οικονομική συνεργασία,αλλά και στην προστασία του παγκόσμιου κλίματος”. Ήδη η Γερμανία έκανε δωρεά 35 εκατομμύρια ευρώ στην Amazon Fund για την προστασία του τροπικού δάσους,καφάλαια που είχε παγώσει ο προηγούμενος πρόεδρος της Βραζιλίας(www.naftemporiki.gr 1-1-2023). Το ότι η Βραζιλία αποτελεί μέλος των BRICS δεν απετέλεσε εμπόδιο στις δηλώσεις του Γερμανού προέδρου. Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας κατά την ορκωμοσία του συγκινήθηκε ιδιαιτέρως όταν αναφέρθηκε στους απόρους της χώρας του,που δεν έχουν στην διάθεσή τους ούτε ένα πιάτο φαγητό και επαιτούν στα φανάρια των αστικών οδικών αρτηριών. Ο Λούλα σημειώνεται ότι είναι από τους ελάχιστους ηγέτες παγκοσμίως που προέρχεται από την εργατική τάξη και χαρακτηρίζεται ως αριστερός. Μία αριστερά στην Βραζιλία που υπό την ηγεσία του Λούλα δεν πρόδωσε τα οράματα των πολιτών,που του εμπιστεύτηκαν για τρίτη φορά την προεδρία της χώρας. Μία αριστερά στην Βραζιλία που ουδεμία σχέση έχει με την εξουσιαστική “αριστερά” της Ελλάδας που απογοήτευσε τους πολίτες μετά το δημοψήφισμα της 5-7-2015 και φέρει ευθύνη ως προς την αποστροφή τους προς τις εκλογικές διαδικασίες των τελευταίων ετών.
Σε μία ρεαλιστική απεικόνιση των κεντρικών προσώπων που θα καθορίσουν τις εξελίξεις το 2023 προχώρησε το “The Economist” στο εξώφυλλο του “The World ahead 2023”. Το φόντο του εξωφύλλου είναι μαύρο και στο κέντρο του βρίσκεται η φωτογραφία του Πούτιν,αριστερά του η ισομεγέθης φωτογραφία του προέδρου της Κίνας Σι,από κάτω του μικρότερες φωτογραφίες των προέδρων των Η.Π.Α. και της Ουκρανίας. Δεξιά του η πρωθυπουργός της Ιταλίας και από πάνω του η πρόεδρος της Ταιβάν. Μπορεί να είναι ποικίλες οι ερμηνείες του εν λόγω εξωφύλλου,ωστόσο όλες έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς. Στο κέντρο των εξελίξεων ως προς το 2023 βρίσκεται ο Πούτιν,με ότι αυτό σημαίνει.
Η Ελλάδα ταλαιπωρείται,συν τοις άλλοις και από την μεγάλη έλλειψη φαρμάκων,καθώς ουδείς προέβλεψε το συγκεκριμένο φαινόμενο. Απαράδεκτο γεγονός,ωστόσο αναμενόμενο,καθώς σε αυτήν την χώρα τα πάντα αντιμετωπίζονται εκ των υστέρων,χωρίς στοιχειώδη έστω προγραμματισμό. Φυσικά η δικαιολογία και εδώ παραμένει η ίδια και δεν είναι άλλη από το ότι και αυτό το γεγονός δεν αφορά μόνον την Ελλάδα. Πλησιάζει ωστόσο ο χρόνος των εκλογών και εκεί πλέον θα κριθούν οι πολιτικές της αφέλειας,οι ανευθυνότητες,οι προχειρότητες,τα πυροτεχνήματα και η υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών. Το πολιτικό ζητούμενο φυσικά στις επερχόμενες εκλογές είναι η δημιουργία ενός μετώπου,το οποίο θα καλύψει το πολιτικό κενό που δημιουργήθηκε μετά το δημοψήφισμα του 2015 και το οποίο αποτελεί έναν από τους λόγους που ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων δεν προσέρχεται,μετά το 2015,στις κάλπες. Ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής που θα φέρει την ελπίδα και θα επαναπροσδιορίσει μία όντως εθνικά ανεξάρτητης πολιτικής,που  θα εδράζεται σε αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων της Ελλάδας,σε κατεύθυνση μίας ανεξάρτητης και αυτόνομης οικονομικής πολιτικής,προς όφελος των πολιτών. Σε διαφορετική περίπτωση οι εκλογές θα αφορούν την πολιτική επιφάνεια και όχι το βάθος και το εύρος της πολιτικής. Κοινώς θα υπάρξει πορεία επί των ιδίων τα ίδια.
Εντός του ζόφου των πολυποίκιλων υφισταμένων κρίσεων που πλήττουν τα σταθερά και χαμηλά εισοδήματα,των αυξανομένων φαινομένων κοινωνικής παθογένειας,που αποδεικνύουν την σήψη και την παρακμή του συστήματος,έρχεται η Θεοφάνεια της Τριαδικής Θεότητος που συνέχει την Φύση και τον Άνθρωπο,αφανίζοντας και διαλύοντας τον έκπτωτο χαρακτήρα τους. Αυτού του είδους η ΑναΒάπτιση αφορά το Πρόσωπο και την Κοινωνία και τούτη είναι που οι Καιροί απαιτούν.Άλλως η υπάρχουσα έκπτωση των πάντων έχει μέγα μέλλον.
“ΣΚΗΝΗ Δ’
Ιφιγένεια(μόνη)
[….] Τι αγαπούν των ανθρώπων οι αθάνατοι
τα σπαρμένα παντού αγαθά γένη’
του θνητού με χαρά του μακραίνουν
τη γοργή ζωή,τους αρέσει
του ουρανού τους του αιώνιου ν’αφήσουν
τη χαρούμενη θέα έναν καιρό
ν’απολαύση κι εκείνος μαζί τους”
( Γκαίτε ” Ιφιγένεια εν Ταύροις” Εκδόσεις “Ελευθερουδάκης” 1927,σελ.29)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας