Η Γερμανία θέλει αντιπυραυλική ασπίδα στην Ευρώπη με το ισραηλινό Arrow-3

830
Η Γερμανία θέλει αντιπυραυλική

Γερμανικές αυταπάτες για ψυχροπολεμική στεγανοποίηση της Ευρώπης!

Σε δεκαπέντε ανέρχονται τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ που υποστηρίζουν τη δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας για την Ευρώπη για την  αντιμετώπιση των ρωσικών πυραύλων υπό την ηγεσία της Γερμανίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Τουλάχιστον 15 χώρες, τα μισά δηλαδή μέλη του ΝΑΤΟ, υπέγραψαν επιστολή ανακοινώνοντας την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν σε ένα μακροπρόθεσμο γερμανικό σχέδιο για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας που θα ενίσχυε την «προστασία» σε μεγάλο μέρος της ηπείρου.

Το σύστημα θα έχει πολλά στρώματα για την αναχαίτιση διαφόρων ειδών πυραύλων από διαφορετικά ύψη, συνδέοντας πιθανώς ισραηλινά συστήματα αεράμυνας Arrow 3 αμερικανικά Patriot και γερμανικά Iris-T, και θα αναπτυχθεί πλήρως μέσω της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Νορβηγία και Βέλγιο μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ που υποστηρίζουν την αντιπυραυλική ασπίδα

Οι χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, τα κράτη της Βαλτικής, η Φινλανδία, η Νορβηγία και άλλες, «θέλουν να συνδράμουν από κοινού σε αυτήν την προσπάθεια για να καλύψουν τα κενά στην αεράμυνα», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ.στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Το σχέδιο υπέγραψαν, επίσης, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Σλοβενία ​​και το Βέλγιο, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Η Λάμπρεχτ επεσήμανε τους αυξημένους κινδύνους για την ασφάλεια στην Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις σχετικές απειλές του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν. «Τώρα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. Είναι σημαντικό αυτά τα κενά (στην άμυνά μας) να κλείσουν γιατί βλέπουμε όλοι σε τι εποχές ζούμε, είναι επικίνδυνοι και δύσκολοι καιροί», συμπλήρωσε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας.

Τόνισε, ακόμη, πως και άλλες χώρες ενδέχεται να ενταχθούν τελικά στο σχέδιο, το οποίο βρίσκεται ακόμη στα αρχικά του στάδια.

Για να υλοποιηθεί, θα πρέπει να ξεπεραστούν τα σημεία συμφόρησης στην παραγωγή και οι καθυστερήσεις παράδοσης σε πολλές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. «Είμαστε ανοιχτοί σε όλους και γνωρίζουμε ότι πολλές χώρες ενδιαφέρονται», είπε η Λάμπρεχτ, προσθέτοντας ότι η Γερμανία έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις.

Τον περασμένο μήνα, η ίδια ανέφερε ότι το ισραηλινό σύστημα Arrow 3, εφόσον επιλεγεί, δεν θα τεθεί σε λειτουργία πριν το 2025.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας