Ακυρώθηκαν και αυτή την Τετάρτη (1/2/2017) οι πλειστηριασμοί λαϊκής περιουσίας σε όλη την Ελλάδα

2135
πλειστηριασμοί

Με αγώνες θα ανατραπούν και οι προωθούμενοι από την κυβέρνηση ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
Νέες μεγάλες κινητοποιήσεις ενεργών πολιτών και συλλογικοτήτων, που έγιναν σήμερα Τετάρτη 01/02/2017 στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας απέτρεψαν για μια ακόμα φορά τη διενέργεια πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιών.
Στην Αττική οι κινητοποιήσεις απέτρεψαν 5 πλειστηριασμούς που ήταν προγραμματισμένοι στο ειρηνοδικείο Αθηνών, 1 στο ειρηνοδικείο Καλλιθέας, 3 στο ειρηνοδικείο Μαραθώνα, 1 στο ειρηνοδικείο Μεγάρων, 1 στο ειρηνοδικείο Ν. Ιωνίας, 1 στο ειρηνοδικείο Νίκαιας, 1 στο ειρηνοδικείο Πειραιά και 1 στο ειρηνοδικείο Χαλανδρίου.
Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο ειρηνοδικείο της Αθήνας συμμετείχε μπλοκ διαδηλωτών και κλιμάκιο μελών της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ με επικεφαλής το γραμματέα του Πολιτικού Συμβούλιου της Παναγιώτη Λαφαζάνη. Επίσης συμμετείχαν μπλοκ διαδηλωτών από το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, την πρωτοβουλία Ζωγράφου κατά των πλειστηριασμών, το ΕΠΑΜκαι από άλλες συλλογικότητες.
Οι συμμετέχοντες φώναζαν μεταξύ άλλων: «Κοράκια-κοράκια ηλεκτρονικά, τα νομοσχέδιά σας θα μείνουν στα χαρτιά», ”Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, κλπ.
Στη Θεσσαλονίκη η μαζική και μαχητική κινητοποίηση του συντονιστικού συλλογικοτήτων απέτρεψε εκ νέου τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.
Ενεργοί πολίτες που συμμετείχαν στις σημερινές κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών υπογράμμιζαν ότι θα συνεχίσουν τους αγώνες τους μέχρι να σταματήσουν να βγαίνουν στο σφυρί οι πρώτες κατοικίες, οικόπεδα, χωράφια, καταστήματα υπερχρεωμένων νοικοκυριών και κατεστραμμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Επίσης στελέχη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών τόνιζαν  ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να διανοηθεί να θεσπίσει τους απαράδεκτους και αντισυνταγματικούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προκειμένου να αντιμετωπίσει το κίνημα τους, που έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, γιατί αυτό θα βρει τους αποτελεσματικούς τρόπους να τους σταματήσει κι αυτούς.
Τέλος τα ίδια στελέχη δήλωναν αποφασισμένα να συμβάλλουν στη διοργάνωση μαζικού συλλαλητηρίου μέσα στον Φλεβάρη για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας από τους προωθούμενους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας ο γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε την εξής δήλωση:

Τα ”κοράκια” δεν βρίσκονται μόνο στα Ειρηνοδικεία.

”Κοράκια” υπάρχουν και στην κυβέρνηση και την ΕΕ.

Τα ”κοράκια” της κυβέρνησης και τα ”κοράκια” της ΕΕ, προκειμένου να παρακάμψουν το κίνημα που ματαιώνει τους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας στη Ειρηνοδικεία, προωθούν άρον- άρον νομοσχέδιο, προκειμένου να κάνουν ηλεκτρονικά τους πλειστηριασμούς.

Μάλιστα, για να περάσουν πιο εύκολα στη Βουλή τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τους έχουν θέσει, έλεος, στα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι πραξικοπηματικοί, παράνομοι, αδιαφανείς, πλήττουν βάναυσα τα δικαιώματα των πολιτών και βεβαίως απαλλοτριώνουν την μικροϊδιοκτησία, που κατά τα άλλα θεωρεί απαραβίαστη ο καπιταλισμός.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν θα περάσουν.

Θα ακυρωθούν και αυτοί και το σχετικό νομοσχέδιο από το κίνημα που ξεκίνησε και επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα.

Το δίλημμα σήμερα για τα λαϊκά νοικοκυριά είναι: το ευρώ ή το σπίτι τους.

Απέναντι σε αυτό το δίλημμα, τα νοικοκυριά δεν έχουν δεύτερη επιλογή:

Θα επιλέξουν το σπίτι τους και ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα ενάντια στο ευρώ.”

Συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών πραγματοποίησε το κίνημα α στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τα καθήκοντά τους, για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Οπως αναφέρει το thestival, κατ’ εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντο­νιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.
Η Επιτροπή αναφέρει ότι «αδικαιολόγητα στοχοποιείται ο Έλληνας συμβολαιογράφος κατά τη διεξαγωγή εκείνων των πλειστηριασμών που καμία σχέση δεν έχουν με πλειστηριασμό της πρώτης και μοναδικής κατοικίας των συμπολιτών μας».

Φωτογραφικό υλικό από τη σημερινή κινητοποίηση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών

πλειστηριασμοι1 πλειστηριασμοί44 πλειστηριασμοί55

πλειστηριασμοί555

πλειστηριασμοί77

20170201_163701

20170201_163618

1 σχόλιο

  1. Οι άθλιοι του ΣΥΡΙΖΑ ,πήραν εργολαβία ….την εφαρμογή των πιο σκληρών πολιτικών και μνημονιων μαζι με ΑΝΕΛ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ ΔΗΜΑΡ,προδίδοντας τις ελπίδες του λαού που τους ψήφισε για να καταργήσουν τα μνημόνια .Δεν θέλουμε άλλους σωτήρες μωρε καθίκια ,κατακάθια και αποβράσματα του πολιτικού υπερβοθρου του μνημονιακου μπλοκ !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας