Φλέγεται Azovstal-Ρώσοι εξαπέλυσαν εμπρηστικές ρουκέτες-Σφοδροί βομβαρδισμοί-Τρεις Βρετανοί εγκλωβισμένοι

1562

Μια ολόκληρη υπόγεια πόλη βρίσκεται στο Azovstal

Οι Ουκρανοί περνούν ίσως τις χειρότερες ώρες από την έναρξη του πολέμου στο Azovstal. H Ρωσία έχει εξαπολύσει μπαράζ βομβαρδισμών με εμπρηστικές ρουκέτες 9M22S από Grad MLRS. Και όχι μόνο.

Στόχος των Ρώσων, όπως αποκαλύπτεται, είναι να οδηγήσουν τους Ουκρανούς στο κέντρο του Azovstal.

Οι Ουκρανοί δεν μπορούν πλέον να βγουν καν από τις κατακόμβες.

Βάλλουν με εμπρηστικές ρουκέτες 9M22S το Azovstal

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιτίθενται επί του παρόντος στο μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal με αεροσκάφη, πυροβολικό, Inokhodets UCAV, και άρματα μάχης.

Περιμετρικά όπως θα δείτε έχουν στηθεί ελεύθεροι σκοπευτές, στρατιώτες βάλλουν με όλμους ενώ Su-24 βομβαρδίζουν.

Επιπλέον το ρωσικό πυροβολικό κάνει ευρεία χρήση των εμπρηστικών ρουκετών 9M22S. Το βίντεο που θα δείτε προέρχεται από το εργοστάσιο Azovstal.

Η  εμπρηστική ρουκέτα 9M22S 122 φέρει την κεφαλή 9N510, η οποία περιέχει 180 μεμονωμένα εμπρηστικά στοιχεία σχεδιασμένα για την έναρξη πυρκαγιών.

Αυτά τα εμπρηστικά στοιχεία αποτελούνται από πρίσματα κατασκευασμένα από κράμα μαγνησίου γνωστό ως ML-5, γεμάτο με πυροτεχνική σύνθεση παρόμοια με τον θερμίτη.

Κάθε στοιχείο έχει μήκος 40 mm και πλάτος 25 mm και έχει χρόνο καύσης τουλάχιστον 2 λεπτών.

Καίγονται τα πάντα γύρω τους.

Δείτε βίντεο

Αποκάλυψη: Μια ολόκληρη υπόγεια πόλη βρίσκεται στο Azovstal

Ο διευθυντής του Azovstal, Enver Tskitishvili, μίλησε σε ρωσικό ΜΜΕ για τις υπόγειες στοές κάτω από το εργοστάσιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ίδιο το εργοστάσιο στη Μαριούπολη είναι μια πόλη μέσα σε μια πόλη. Ήταν το μεγαλύτερο μεταλλουργικό εργοστάσιο στην ΕΣΣΔ και φυσικά, το μεγαλύτερο στην Ουκρανία.

Στις 23 Φεβρουαρίου εργάζονταν στην επιχείρηση 10.837 άτομα. Παρήγαγε 4,5 χιλιάδες ποιότητες χάλυβα, εκ των οποίων περίπου 800 είναι μοναδικές.

Ο Tskitishvili σημείωσε ότι υπάρχει μια άλλη «πόλη» κάτω από το εργοστάσιο – υπόγεια.

Εξήγησε ότι σύμφωνα με τις αρχιτεκτονικές απαιτήσεις της ΕΣΣΔ, έπρεπε να κατασκευαστούν καταφύγια βομβών σε κάθε τέτοια επιχείρηση, ως ξεχωριστές κατασκευές. Υπάρχουν 36 από αυτά στο Azovstal, τα 34 είναι πλήρως λειτουργικά.

Επιπλέον, κάτω από το εργοστάσιο υπάρχει δίκτυο από τσιμεντένιες σήραγγες ύψους 7, 5 και 3 μέτρων και πλάτους 2,5 μέτρων. Ταυτόχρονα, βρίσκονται το ένα πάνω από το άλλο και, όπως είπε ο διευθυντής της επιχείρησης, στο σύνολό τους θυμίζουν πολυώροφο κτίριο που πάει βαθύτερα.

Σύμφωνα με το σχέδιο πολιτικής άμυνας, έως και 12.006 άτομα μπορούν να βρίσκονται στα προαναφερθέντα 34 καταφύγια βομβών ταυτόχρονα

Μόνο κάτω από το κατάστημα ελασμάτων, σύμφωνα με τον Tskitishvili, υπάρχουν περισσότερα από 5 χιλιόμετρα υπόγειων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Μετά από τα πλήγματα πυροβολικού στη Μαριούπολη στον πόλεμο του2014, η διοίκηση του εργοστασίου άρχισε να προετοιμάζει ενεργά υπόγειες επικοινωνίες σε περίπτωση νέου πολέμου. Όπως είπε ο Tskitishvili, αυτό έγινε για να κρυφτούν εκεί οι εργάτες του εργοστασίου και οι πολίτες της πόλης.

Στα κυλικεία τηρούνταν συνεχώς έκτακτη παροχή τροφής και νερού, σχεδιασμένη για τον προαναφερθέντα αριθμό ατόμων. Στη συνέχεια, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, όλες αυτές οι προμήθειες μεταφέρθηκαν γρήγορα σε υπόγειες σήραγγες.

Οδηγούν τους Ουκρανούς στο κέντρο του “Azovstal”

“Oι δυνάμεις μας πραγματοποιούν επιχείρηση ώστε να οδηγήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις βαθιά στο έδαφος του εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη” δήλωσε ο Αλεξάντερ Χοντακόφσκι, διοικητής της ταξιαρχίας Βοστόκ.

“Οι περισσότερες δυνάμεις μας αποχώρησαν από την Μαριούπολη. Οι επιθετικές ενέργειες στο Azovstal πραγματοποιούνται στην περιφέρεια προκειμένου να οδηγήσουν τους Ουκρανούς στο κεντρικό τμήμα του Azovstal” σημείωσε ο Χοντακόφσκι.

Tρεις Βρετανοί εγκλωβισμένοι στο Azovstal

Τουλάχιστον τρεις απόστρατοι στρατιωτικοί του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη, ανέφερε η Daily Express, επικαλούμενη έναν άλλο πρώην Βρετανό στρατιώτη.

«Και οι τρεις άνδρες στο ουκρανικό χαλυβουργείο υπηρέτησαν στον βρετανικό στρατό. Ξέρω ότι δύο υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν, αλλά, όπως εγώ, εξεπλάγησαν από την ένταση της σύγκρουσης», ανέφερε η εφημερίδα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο στρατιώτης.

Σύμφωνα με τον μισθοφόρο, πήγαν στην Ουκρανία πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής προκειμένου «να ενωθούν με τους Ουκρανούς στα ανατολικά στο Ντονμπάς».

Ωστόσο, οι Βρετανοί στάλθηκαν στο νότο, όπου ενίσχυσαν το Τάγμα Αζόφ, σημειώνει το δημοσίευμα της Daily Express.

Ο μισθοφόρος ανέφερε ότι μέχρι τον Μάρτιο δεν είχε ακούσει τίποτα για τους συμπατριώτες του, αλλά αργότερα έλαβε ένα μήνυμα που έλεγε ότι βρίσκονταν σε ένα εργοστάσιο στη Μαριούπολη.

Η Daily Express ισχυρίζεται ότι οι Βρετανοί προειδοποιήθηκαν «να αφήσουν τις θέσεις τους  για να μην συλληφθούν».

Δείτε βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας