Παρά τις αντι-ρωσικές κυρώσεις η Ρωσία αυξάνει τις εξαγωγές σιταριού!

1041
Παρά τις αντι-ρωσικές κυρώσεις η Ρωσία

H Ρωσία ανακοίνωσε αύξηση των εξαγωγών στα σιτηρά για το μήνα Απριλίο και μέχρι τώρα δείχνει πως δεν έχει ανάγκη την Δύση για να επιβιώσει και ακόμα περισσότερο για να αναπτυχθεί.

Όπως μάλιστα προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Έλενα Τιουρίνα, διευθύντρια του τμήματος της Ρωσικής Ένωσης Σιτηρών της Ρωσίας: “Τον Απρίλιο εξήχθησαν 3,1 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών, συμπεριλαμβανομένων 2,6 εκατομμυρίων τόνων σιταριού, 135.000 τόνων κριθαριού και 363.000 τόνων καλαμποκιού. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο, οι προμήθειες σιτηρών αυξήθηκαν κατά 33% και αν προστεθεί και το σιτάρι η αύξηση ανέρχεται στο 36%», είπε. Οι ημερήσιες αποστολές σιταριού τον Απρίλιο ανήλθαν σε 87.000 τόνους έναντι 62.000 τόνων τον Μάρτιο”.
Η Τιουρίνα έδωσε στοιχεία και για τις χώρες που απορροφούν τις μεγαλύτερες ποσότητες σιτηρών και πρώτη στη λίστα είναι η Τουρκία η οποία και σε αυτόν τον τομέα, όπως και στον τουρισμό και στις αερομεταφορές ακολουθεί αντίθετη πολιτική από αυτή της Δύσης.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που έδωσαν οι Ρώσοι, η Τουρκία είναι ο πιο ενεργός αγοραστής ρωσικού σιταριού τον Απρίλιο με περίπου 1 εκατομμύριο τόνους. Ακολούθησε το Ιράν με 520 χιλιάδες τόνους. “Δεν υπάρχουν προβλήματα με τις εξαγωγές κριθαριού και καλαμποκιού. Οι αποστολές κριθαριού μέχρι το τέλος της σεζόν μπορεί να ανέλθουν σε περίπου 1 εκατομμύριο τόνους, καλαμποκιού – 2,4 εκατ. τόνους”, συμπλήρωσε η Τιουρίνα.

Αναφέρθηκε επίσης στην Αίγυπτο η οποία έχει μειώσει τις αγορές τον Απρίλιο του 2022 με 255 χιλιάδες τόνους, ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν και 700 χιλιάδες και 800 χιλιάδες τόνοι.

“Η Αίγυπτος αρχίζει να αναζητά άλλους προμηθευτές σίτου και κοιτάζει προς την Ινδία, τη Λατινική Αμερική. Και σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Απριλίου, αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται”, είπε η Tιουρίνα και πρόσθεσε πως η Αλγερία αγόρασε 60 χιλιάδες τόνους και το Ισραήλ περισσότερους από 50 χιλιάδες τόνους. Πρόσθεσε πως οι εξαγωγές στη Λιβύη και στον Λίβανο συνεχίζονται κανονικά. Αντίθετα έχει μειωθεί η αγορά από τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας