Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Διατεταγμένο κυνήγι «αντιεμβολιαστών»-Να ποιοί ενθαρρύνουν φίμωση iskra

916
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Τώρα φαίνεται πιο καθαρά, μετά τις απαράδεκτες άλλων σκοτεινών εποχών εντολές του Τ. Θεοδωρικάκου για διώξεις «αντιεμβολιαστών» στο διαδίκτυο, ποιοι κρύβονται πίσω από τη φίμωση της iskra στο facebook.

Πίσω από την φίμωση της iskra από το facebook, διότι διαδίδει τάχα fake-news γύρω από τις συνέπειες των εμβολίων, βρίσκεται καθαρά η κυβέρνηση, όργανο και υπάλληλος των κολοσσών του διαδικτύου .

Αν υπάρχουν ΜΜΕ και σελίδες στο διαδίκτυο που διασπείρουν αναρίθμητα fake-news και υποβάλλουν μια φαιά χαλκευμένη προπαγάνδα, είναι τα ΜΜΕ ενός φαύλου κλεπτοκρατικού συστήματος που φτωχοποιεί την κοινωνία ρημάζει και ξεπουλάει τη χώρα.

Για τις έρευνες που πραγματοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανθρώπων που υποκινούν τους πολίτες σε μη συμμόρφωση με τα μέτρα κατά του κορονοϊού θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της υπηρεσίας, Βασίλης Παπακώστας. Μάλιστα, σύμφωνα με το skai.gr, σημείωσε ότι πέρα από το ποινικό κομμάτι, γίνεται και φορολογικός έλεγχος και μπορεί να επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα.

“Από χθες με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου ξεκινήσαμε μια έρευνα να εντοπίσουμε κάποιους, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ιστολόγια και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβαίνουν σε αναρτήσεις και δημοσιεύσεις, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία”, δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετές ελληνικές, οι οποίες ερευνώνται.

Εξηγώντας τις διαδικασίες που ακολουθούνται μετά τον εντοπισμό των συγκεκριμένων λογαριασμών, ο κ. Παπακώστας ανέφερε ότι το “take down” (κατέβασμα) των ιστοσελίδων δεν μπορεί να γίνει από την ελληνική αστυνομία και μόνο για συγκεκριμένα αδικήματα. “Αυτό που γίνεται είναι ότι σχηματίζεται δικογραφία, ενημερώνονται οι εισαγγελικές αρχές, αυτές με τη σειρά τους χαρακτηρίζουν τα αδικήματα και στη συνέχεια η δικογραφία υποβάλλεται προκειμένου να πάρει τη νόμιμη οδό της δικαιοσύνης.

Είπε δε ότι στο μικροσκόπιο των αρχών μπορεί να βρεθούν τόσο προσωπικά προφίλ όσο και σελίδες υποκινητών, καθώς “δεν έχει σημασία αν το αδίκημα και η διέγερση γίνεται από ένα πρόσωπο ή είναι συλλογικό”.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν καταγγελίες και από πολίτες, οι οποίοι εντοπίζουν τέτοιες αναρτήσεις, τις προωθούν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μετά αποτελούν μέρος της έρευνας μας.

Ενδεικτικό της προσπάθειας που καταβάλλεται είναι το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα σχηματίστηκαν δικογραφίες για τουλάχιστον 28 άτομα που ήταν αρνητές της μάσκας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας