Ερντογάν προς Λιβύη:«Μου ανήκετε όλοι-Χωρίς εμένα θα είσαστε στο μαύρο σκοτάδι»

469
Χωρίς εμένα θα είσαστε στο μαύρο σκοτάδι

Σε αδιέξοδο οδηγείται η εξωτερική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης σε ότι αφορά την Λιβύη καθώς ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν υπενθύμισε σε όλους τους τόνους πως η Λιβύη του ανήκει και χωρίς την άδειά του η λιβυκή κυβέρνηση δεν μπορεί να υπογράψει ούτε μία συμφωνία.

Ο Ερντογάν χαρακτηριστικά αναφέρει πως οι σημερινοί Λίβυοι πολιτικοί που έχουν συγκροτήσει το κυβερνητικό σχήμα, εάν δεν ήταν αυτός θα ήταν στην φυλακή

Εδώ να προσθέσουμε ότι όλοι ανήκουν στην Μουσουλμανική Αδελφότητα η οποία είναι εκ των βασικών συμμάχων του Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος την έχει μετατρέψει στο δικό του “μακρύ χέρι” σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

«Ο Ερντογάν τους είπε, “είμαι αυτός που σας έσωσε από τον Χαφτάρ και αν δεν υπήρχε η παρέμβασή μου, θα ήσασταν σήμερα στις φυλακές. Επομένως, απαγορεύεται αυστηρά για εσάς να κάνετε οτιδήποτε ή να ασχοληθείτε με οποιαδήποτε χώρα ή να συνάψετε οποιεσδήποτε ειδικές συμφωνίες με την Αίγυπτο, τα ΗΑΕ και την Τυνησία, εάν δεν έχετε την έγκρισή μου και δεν έχετε ζητήσει την άδειά μου».

Αυτό δήλωσε χθες Παρασκευή ο βουλευτής της Λιβύης Σαάντ Αμγκίμπ, αναφερόμενος στο πώς ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιμετώπισε τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, συνοδευόμενος από αρκετούς υπουργούς.

Toν αντιμετώπισε όχι σαν ηγέτη ανεξάρτητης χώρας αλλά σαν υπάλληλό του και μάλιστα κακοπληρωμένο και έτοιμο προς απόλυση…

«Τι συνέβη μόλις επέστρεψε;»

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σαάντ Αμγκίμπ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων αναφέρει:

«Μετά την επιστροφή της κυβερνητικής αντιπροσωπείας υπό τον Ντμπεϊμπά, τι συνέβη; Δημόσια δηλώνει την ευθυγράμμισή του με τις πολιτοφυλακές και την εχθρότητά του προς το στρατό, απορρίπτει ή αναβάλλει το αίτημα του κοινοβουλίου για λογοδοσία, απειλεί την Τυνησία, ανακοινώνει σχέδιο για να επιστροφή στην κανονικότητα και μιλά για αναπτυξιακά έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν σε βάθος δεκαετιών».

«Κάτω από το τραπέζι»

Και προσθέτει: «Μυστικά κάτω από το τραπέζι, γίνονται προετοιμασίες για να προσελκύσουν τον μεγαλύτερο αριθμό νέων και τον μεγαλύτερο αριθμό bloggers που έχουν τις σελίδες με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα στα social media, διαθέτοντας μεγάλα ποσά για να τους δελεάσουν και να προβούν σε επιθέσεις κατά του Κοινοβουλίου και επικρίνουν ορισμένους ηγέτες του στρατού, ποδηγετώντας την κοινή γνώμη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας