Τα 400 χρηματοκιβώτια Ελλήνων στην Αμμόχωστο, άνοιξαν την όρεξη στους Τούρκους
Από παράταση… σε παράταση η άτυπη πενταμερής.
Το σενάριο σύγκλησης της εντός Μαρτίου είναι πλέον ξεπερασμένο, οι συζητήσεις αυτή τη στιγμή γίνονται για Απρίλιο, ακόμα όμως και με αυτό το σενάριο δεν λένε να καταλήξουν σε πιθανή ημερομηνία.
Και ενώ η Λευκωσία αναμένει στο ακουστικό, η τουρκική πλευρά φαίνεται να βολεύεται ιδιαίτερα από την καθυστέρηση που παρατηρείται, αφού της προσφέρει χώρο και χρόνο να εμπεδώσει τη θέση της για δύο κράτη. Είτε ως μορφή εκβιασμού για να αναγκάσει την ελληνική πλευρά και τα Ηνωμένα έθνη σε υποχωρήσεις, είτε για να προδικάσει το αποτέλεσμα της 5μερούς, όταν και αν αυτή γίνει.
Με τον διευθυντής επικοινωνίας τουρκικής προεδρίας, Φαχρετιν Αττούν να δηλώνει πως, θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για λύση δύο κρατών. Θα υπερασπιστούμε τα δίκαια των Τ/κ στα διεθνή φόρα.
Την ίδια ώρα ο τ/κ ηγέτης Ερσιν Τατάρ αναφέρει πως δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτούμε ένα ενιαίο κράτος,δεν τίθεται θέμα υποχώρησης από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Κινούμαστε μαζί με την Τουρκία, έτσι ενισχύεται η θέση μας.
Απρόσκοπτα συνεχίζουν και το σχεδιασμό για εποικισμό των Βαρωσίων.Δεν υπάρχει νομικό εμπόδιο για αποχαρακτηρισμό της περιοχής από στρατιωτική σε πολιτική ζώνη, διατείνεται ο Τατάρ, επαναφέροντας άλλη μια πτυχή από την οποία θέλει, όπως λέει, πρώτα να …ξεμπερδέψει.
Υπάρχουν 400 χρηματοκιβώτια εκεί, ουδείς γνωρίζει τί περιέχουν. Να βρούμε πρώτα τους ιδιοκτήτες αυτών των χρηματοκιβωτίων. Μπορούμε ακόμα να τα βάλουμε σε θησαυροφυλάκιο τράπεζας και μετά να τα επιστρέψουμε στους ιδιοκτήτες, γιατί ο στρατός δεν θα παραμείνει για πάντα εκεί.Με την πάροδο του χρόνου θα είναι μια περιοχή όπως κάθε περιοχή της «Τ.Δ.Β.Κ», δήλωσε ο Ερσιν Τατά.
Αντίσταση, μάλιστα ολοένα και πιο ισχυρή, βρίσκει εκ των..έσω ο Ερσίν Τατάρ. Η Ομοσπονδία δεν πεθαίνει λέγοντας απλά ότι είναι νεκρή, λέει ο Τουφάν Ερχιουρμάν, χαρακτηρίζοντας ανέφικτη τη λύση δύο κρατών.
Με τον Ερχιουμάν να αναφέρει πως:
«Θα πάμε στη διάσκεψη και θα πούμε ότι ο Αναστασιάδης θέλει λύση εντός του πλαισίου των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά η Τ/κ πλευρά είναι εκτός αυτού του πλαισίου, θέλει άλλη φόρμουλα; Το να θέλεις το ανέφικτο, δεν θέλεις λύση.»
Μόνο εάν συζητήσεις το εφικτό, καταλήγει, θα υπάρξει ευκαιρία κατάληξης σε συνολική διευθέτηση.
Πηγή: cytoday.eu