Έφυγε μια αγωνίστρια, μια πιστή φίλη και συντρόφισσα, η Μυρσίνη Αθανασιάδου

2532
μυρσίνη

Έφυγε σήμερα από τη ζωή μια σπάνια και γνήσια αγωνίστρια, μια καλή και πιστή συνεργάτης  της Iskra, μια ανδιοτελέστατη και γλυκομίλητη συντρόφισσα, η Μυρσίνη Αθανασιάδου.

Με την Μυρσίνη βρεθήκαμε πλάι-πλάι στην πολυκύμαντη αλλά συνεπέστατη πολιτική, αγωνιστική και κινηματική της διαδρομή, στην οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο οι ιδιαίτερες πολιτιστικές της ευαισθησίες και οι κριτικές παρεμβάσεις της στις λογοτεχνικές, κινηματογραφικές και θεατρικές δημιουργίες.

Η Μυρσίνη Αθανασιάδου γεννήθηκε στην Καβάλα, έζησε στη Θεσσαλονίκη στην οποία διέπρεψε ως εκπαιδευτικός και ως διευθύντρια λυκείου στην πόλη που αγάπησε.

Η Μυρσίνη, υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, ιδρυτικό μέλος και στέλεχος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο αποχώρησε το καλοκαίρι του 2015 λόγω της ψήφισης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του τρίτου Μνημονίου και στη συνέχεια προσχώρησε στη Λαϊκή Ενότητα της οποίας υπήρξε στέλεχος και μέλος της Γραμματείας της στη Θεσσαλονίκη.

Η Μυρσίνη Αθανασιάδου έκανε την τιμή στην Iskra να κοσμεί τις σελίδες της με πολιτικά άρθρα και πολιτιστικά κείμενά της που πάντα ήταν εξαίρετα και εύστοχα, προκαλώντας  εγκωμιαστικά σχόλια από τους αναγνώστες μας.

Μυρσίνη καλό σου ταξίδι και καλή αντάμωση εκεί που θα πας με τον σύντροφό σου Ανέστη Ταρπάγκο που τον έχασες εδώ και ένα χρόνο περίπου. Θα μένεις πάντα στη μνήμη μας ως παράδειγμα για το δίκιο, το καλό και το ωραίο στη ζωή μας.

Εκ μέρους της σύνταξης της Iskra

Παναγιώτης Λαφαζάνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας