Φιάσκο Siemens: Απαλλάχθηκε ο Τσουκάτος! Παραγεγραμμένο πλημμέλημα η δωροδοκία! 22 ένοχοι

1881
siemens

Η διερεύνηση της υπόθεσης Siemens από την ελληνική Δικαιοσύνη έχει αρχίσει πριν από 14 χρόνια και κατέληξε περίπου σε ένα φιάσκο. Ο Τσουκάτος απαλλάχθηκε! Όλοι οι πολιτικοί βγήκαν λάδι! Η δωροδοκία έγινε πλημμέλημα και παραγράφηκε! Μόνο 22 κρίθηκαν ένοχοι από τους 54 κατηγορούμενους. Οι περισσότεροι ένοχοι έχουν διαφύγει και προστατεύονται. Δώρον άδωρο η καταδίκη τους. Η Siemens αθέτησε ατιμώρητα  όλες τις νομοθετημένες οικονομικές υποχρεώσεις σε βάρος της για τις ζημίες  που προκάλεσε στο ελληνικό δημόσιο. Όλα μέλι γάλα!

Έπειτα από 3 χρόνια δίκης και 14 χρόνια διερεύνησης (!) από την ελληνική δικαιοσύνη έπεσε σήμερα (19/11/2019) η αυλαία της υπόθεσης Siemens.


Ειδικότερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκρινε ένοχους 22 από τους 54 κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων τα πρώην στελέχη της Siemens Hellas τα περισσότερα των οποίων διαφεύγουν στο εξωτερικό: Μιχάλη Χριστοφοράκο, Χρήστο Καραβέλα, Πρόδρομο Μαυρίδη και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα.

Την ίδια ποινική μεταχείριση επιφύλαξε το δικαστήριο και για τα τραπεζικά στελέχη Φάνη Λυγινό και Ζαν Κλώντ Όσβαλντ, ο οποίος καταζητείται από τότε που «έσπασε» το «βραχιολάκι».

Αθώους έκρινε το Δικαστήριο πέντε κατηγορουμένους και συγκεκριμένα τους: Νικόλαο Μανασή, Σάββα Γιαννακάκη, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλης Τυρογαλάς, Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης, ενώ οι υπόλοιποι 27 απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής των αξιόποινων πράξεων που τους αποδίδονται, μεταξύ αυτών και ο Θεόδωρος Τσουκάτος.


Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά στο εδώλιο είχαν παραπεμφθεί 64 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων δέκα απεβίωσαν.


Το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφαση του χωρίς να αναπτύξει το σκεπτικό του για την κρίση του. Οι δικαστές, όπως εκτιμά η υπεράσπιση, αποδέχονται προκλητικά την επαίσχυντη εισαγγελική πρόταση σύμφωνα με την οποία το αδίκημα της δωροδοκίας είναι πλημμέλημα και επομένως έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Παραμένει μόνο το κακούργημα της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων που διακινήθηκαν, σύμφωνα με την δικογραφία, από την γερμανική εταιρία προς στελέχη του ΟΤΕ την περίοδο υπογραφής της σύμβασης αλλά και των επεκτάσεων της, από το 1997 και για περίπου πέντε χρόνια μετά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας