Αβάνα: Αλληλεγγύη στην Βενεζουέλα παρά τις αντικουβανικές κυρώσεις των ΗΠΑ

852
αβάνα

Η κυβέρνηση της Κούβας απέρριψε τις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και επανέλαβε την αλληλεγγύη της με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας του Νικολάς Μαδούρο, τονίζοντας πως η αλληλεγγύη αυτή «δεν είναι διαπραγματεύσιμη».

«Η αλληλεγγύη της Κούβας με τον συνταγματικό πρόεδρο, Νικολάς Μαδούρο Μόρο, την μπολιβαριανή και τσαβιστική επανάσταση και την πολιτικο-στρατιωτική ενότητα του λαού της δεν είναι διαπραγματεύσιμη», υπογράμμισε η κουβανική κυβέρνηση, σε δήλωση που δημοσιεύεται από τον επίσημο Τύπο.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την Τρίτη νέες κυρώσεις, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ από την Τετάρτη και περιλαμβάνουν απαγόρευση για τους Αμερικανούς να κάνουν ομαδικά ταξίδια στην Κούβα ή μεταβαίνουν εκεί με κρουαζιερόπλοια, απαγορεύθηκαν δηλαδή οι δύο τρόποι που προτιμούν οι Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι θέλουν να επισκεφθούν αυτό το νησί της Καραϊβικής.

Τα μέτρα αυτά, που έχουν στόχο να τιμωρήσουν την Αβάνα, επειδή υποστηρίζει τον Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, πλήττουν σκληρά την οικονομία της Κούβας, που τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στον τουρισμό.

Οι πρόσφατες επιθέσεις εναντίον της Κούβας βασίζονται σε ψευδή προσχήματα. Το πιο περιβόητο απ’ αυτά είναι η συκοφαντική κατηγορία, σύμφωνα με την οποία η Κούβα επεμβαίνει στρατιωτικά στη Βενεζουέλα, ένα ψέμα που έχει απορριφθεί δημοσίως και τεκμηριωμένα από την κουβανική κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας