Η ανάγκη του κ. Καμμένου να ξεχάσει το όνομα του πρώην ΑΝΥΕΘΑ

2136
ελλάδας
Για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες, ο κ. Καμμενος, αυτή τη φορά σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, θυμήθηκε τον Στρατηγό Σαράφη. Αφού ο κ. Καμμενος για τρεισήμισι χρόνια συμβίωνε αρμονικά με τις μνημονιακες πολιτικές στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει ανάγκη να ξαναφέρει το «κουστούμι» του αντικομμουνισμού που μάλλον ποτέ δεν έβγαλε.
Η δικιά μου θέση για να τιμούν οι ένοπλες δυνάμεις ένα δικό τους τέκνο, τον Στρατηγό Στέφανο Σαράφη, όχι άπλα  δεν την απεμπολώ άλλα την θεωρώ  εξαιρετικά επίκαιρη, για ένα ιστορικό πρόσωπο που αποφοίτησε από την σχολή Ευελπίδων και τίμησε την πατρίδα και κατά την περίοδο της κατοχής με την δράση του.
Επισυνάπτω για ακόμα μια φορά παρακάτω, το δελτίο τύπου που είχα εκδώσει την περίοδο της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ώστε ο κ. Καμμενος να χωνέψει καλά την αδιαμφισβήτητη ιστορική και πατριωτική προσφορά του στρατηγού Στεφάνου Σαράφη.

Με αφορμή την 58η επέτειο του θανάτου του Στρατηγού Στέφανου Σαράφη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος σε δήλωσή του τονίζει τα ακόλουθα:

«Ο Στέφανος Σαράφης υπήρξε αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού με διακρίσεις στα πολεμικά πεδία, με δημοκρατικό ήθος και αγώνες και με καθοριστικό ρόλο στη μεγαλειώδη Εθνική Αντίσταση στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. 

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τιμά τους προερχόμενους από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, που έπραξαν το πατριωτικό τους καθήκον, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, προσφέροντας με το προσωπικό τους παράδειγμα ένα διαχρονικό μάθημα στις επόμενες γενιές. 

Αποτελεί χρέος της Πολιτείας η αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς στην Εθνική Αντίσταση των προερχομένων από τις Ένοπλες Δυνάμεις αγωνιστών. Σε αυτό το χρέος θα ανταποκριθούμε. 

Τιμάμε τη μνήμη του Στρατηγού Στέφανου Σαράφη και στο πρόσωπο του τους αγώνες της ανυπότακτης γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, που έγραψε με χρυσά γράμματα ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική ιστορία. Σώζοντας την ιστορική μνήμη, φωτίζουμε το δρόμο στις επόμενες γενιές».

Ο Στέφανος Σαράφης γεννήθηκε στο Τρίκαλα το 1890. Με το βαθμό του λοχία συμμετείχε στους Βαλκανικούς Πολέμους και διακρίθηκε σε μάχες, όπως στη μάχη του Σαραντάπορου. Ακολούθως εισήλθε σε Σχολή Αξιωματικών και αναβαθμίστηκε σε ανθυπολοχαγό. Το 1919 ως Ταγματάρχης πήρε μέρος στη Μικρασιατική Εκστρατεία. Μετά το 1924 στάλθηκε στη Γαλλία για εκπαίδευση, από όπου επέστρεψε ως Αντισυνταγματάρχης και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής της Σχολής Ευελπίδων. Το 1930 έγινε Συνταγματάρχης και τοποθετήθηκε στρατιωτικός ακόλουθος στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι. Στη διάρκεια της μεταξικής δικτατορίας συνελήφθη και εκτοπίστηκε στη Μήλο. Με την έκρηξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου η κυβέρνηση Μεταξά απέρριψε αίτησή του να συμμετάσχει στον πόλεμο. Με την ολοκλήρωση της κατάληψης της Ελλάδας από τις Δυνάμεις του Άξονα ο Στ. Σαράφης κινητοποιήθηκε αμέσως στην κατεύθυνση της συγκρότησης αντιστασιακού-αντιφασιστικού κινήματος, έχοντας ως σταθερό άξονα την ενότητα των αντιστασιακών οργανώσεων. Προσχώρησε στο ΕΑΜ και με την συγκρότηση το 1943 του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ, ανέλαβε Στρατιωτικός Αρχηγός. Με τη θέση του αυτή απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό και τους Έλληνες Αξιωματικούς και τους κάλεσε σε αντιστασιακή συστράτευση και συνεργασία με το ΕΑΜ. Μετά την Απελευθέρωση ο Στέφανος Σαράφης ονομάστηκε Υποστράτηγος. Μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, όπως και άλλοι στρατιωτικοί που είχαν προσχωρήσει στον ΕΛΑΣ, συνελήφθη και εκτοπίστηκε διαδοχικά στη Σέριφο, τη Μακρόνησο και τον Άη Στράτη. Την εξορία του τη διέκοψε η εκλογή του ως βουλευτής το 1951 με το ψηφοδέλτιο της ΕΔΑ. Το 1956 εξελέγη πάλι στη Βουλή. Έχασε την ζωή του στις 31 Μαΐου 1957, στον Άλιμο, όταν αυτοκίνητο της αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής τον χτύπησε θανάσιμα.

Ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ που ο κ. Καμμενος δεν θυμόταν στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ το όνομα του αυτή την εβδομάδα, γιατί την προηγούμενη  το θυμόταν και πολύ καλά …..εεεεεεεεεεε…..α ναι..ο Κώστας Ήσυχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας