Υποκρισία! Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία: Εκλογές άμεσα, αλλιώς αναγνωρίζουμε Γκαουϊδό ως πρόεδρο!!!

1189
βενεζουέλα

Την πρόθεσή τους να αναγνωρίσουν τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, αν δεν προκηρυχθούν εκλογές στη χώρα της Λατινικής Αμερικής εντός οκτώ ημερών, ανακοίνωσαν σχεδόν ταυτόχρονα η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, σε διάγγελμά του, ανέφερε ότι «αν δεν προκηρυχθούν δίκαιες, ελεύθερες και διαφανείς εκλογές στη Βενεζουέλα» η χώρα του θα αναγνωρίσει ως πρόεδρο τον Γκουαϊδό, ώστε ο τελευταίος να προκηρύξει αυτές τις εκλογές.

Την ίδια ανακοίνωση έκανε λίγο αργότερα και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μέσω Twitter, ενώ ακολούθησε σχετική δήλωση και του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές οι χώρες – μέλη της Ε.Ε. δεν κατάφεραν το βράδυ της Παρασκευής να συμφωνήσουν σε «κοινή διακήρυξη» για τη Βενεζουέλα, με την οποία θα ζητούσαν τη διεξαγωγή εκλογών, απειλώντας να αναγνωρίσουν τον Γκουαϊδό ως νόμιμο πρόεδρο.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν ήδη αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε παράνομα πρόεδρος και ορκίστηκε την περασμένη Τετάρτη, ενώπιον πλήθους διαδηλωτών.

Η Ρωσία έχει εκφράσει τη στήριξή της στον Μαδούρο ενώ η Κίνα καταγγέλλει τις «εξωτερικές παρεμβάσεις» στα εσωτερικά ζητήματα της Βενεζουέλας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας