Το ΚΚΕ, η χωματερή της Λευκίμμης και η κατασυκοφάντηση της ΛΑ.Ε

3324
λευκίμμης

Σε ένα όργιο συκοφαντικού και παραποιητικού λόγου επιδίδεται το ΚΚΕ στην Κέρκυρα σε βάρος της Λαϊκής Ενότητας με αφορμή το ζήτημα της χωματερής στη Λευκίμμη και της αστυνομοκρατίας που έχει επιβληθεί στην πόλη αυτή με τις μεγάλες αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές παραδόσεις.

Αντί το ΚΚΕ να έχει μοναδικό και αποκλειστικό μέτωπο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους κυβερνητικούς επικεφαλής στον Δήμο Κέρκυρας και στην Περιφέρεια των Ιονίων νήσων, έχει αναγορεύσει σε κύριο αν όχι και σε μοναδικό αντίπαλο του την Λαϊκή Ενότητα στο νησί, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την στάση 3 στελεχών της ΛΑ.Ε, δύο στην περιφέρεια και ένα στον Δήμο.

Το ΚΚΕ παριστάνει πως αγνοεί τις ξεκάθαρες θέσεις και την αγωνιστική στάση της Συντονιστικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε στην Κέρκυρα, με τις οποίες διεκδικεί το άμεσο κλείσιμο των χωματερών στο Τεμπλόνι και στην Λευκίμμη και την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την περιοχή, μαζί με το σταμάτημα κάθε μορφής αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας.

Το ΚΚΕ, επίσης, παρακάμπτει τις κρυστάλλινες θέσεις που εξέφρασε ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε΅στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Κέρκυρα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης του νησιού και σε μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση στην Λευκίμμη και με τις οποίες ζήτησε να κλείσουν εδώ και τώρα οι χωματερές στο Τεμπλόνι και στην Λευκίμμη, να τερματιστεί το καθεστώς αστυνομικής χούντας στην περιοχή, να φύγουν όλα τα ΜΑΤ και να σταματήσουν η τρομοκρατία, οι διώξεις, ο χημικός πόλεμος και ο αυταρχισμός.

Το ΚΚΕ, επίσης, στις συκοφαντικές ανακοινώσεις του δεν λέει τίποτα για το γεγονός ότι ο Παν. Λαφαζάνης, μαζί με τον πρώην βουλευτή Κέρκυρας της ΛΑ.Ε στο νησί Στεφ. Σαμοϊλη, επιχείρησαν να μπουν στις χωματερές στο Τεμπλόνι και στη Λευκίμμη, με τις πολυπληθείς αστυνομικές δυνάμεις να τους απαγορεύουν πρωτοφανώς και δικτατορικά την είσοδο.

Το ΚΚΕ, ακόμα, παρασιωπά ότι για την απαγόρευση αυτή Λαφαζάνης και Σαμοϊλης όχι μόνον κατάγγειλαν την κυβέρνηση, τον Τόσκα, την τοπική αστυνομική διεύθυνση και τον Δήμαρχο της πόλης (τον οποίον το ΚΚΕ λέει ότι στηρίζει τάχα η ΛΑ.Ε) αλλά και τους υπέβαλλαν μήνυση για την παράνομη απαγόρευση, αφού κατήγγειλαν την αυθαιρεσία τους και στην εισαγγελέα Κέρκυρας.

Τέλος, το ΚΚΕ ποιεί την νήσσαν σκοπίμως για το γεγονός ότι ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε διαχώρισε πλήρως την παράταξη από όποιους στις γραμμές της ΛΑ.Ε, όπου και αν έχουν αιρετές θέσεις, δεν εκφράζουν ξεκάθαρα και με απόλυτη σαφήνεια τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας για το θέμα των σκουπιδιών. Θέσεις που, όπως προαναφέραμε, τάσσονται υπέρ του άμεσου κλεισίματος των χωματερών και της απομάκρυνσης των ΜΑΤ και ενός άμεσου σχεδίου και προγράμματος για την ολοκληρωμένη διαχείριση των σκουπιδιών της Κέρκυρας προς το συμφέρον του Δήμου, των πολιτών, της ποιότητας ζωής και της οικονομικής ζωής του πανέμορφου νησιού.

Δυστυχώς, το ΚΚΕ, επιμένοντας σε μια αδιέξοδη αντιενωτική πολιτική, που πλήττει την Αριστερά και κυρίως τον τόπο και τον λαό, έχει θεωρήσει ότι η τραγωδία της Λευκίμμης είναι μια καλή αφορμή για να ανοίξει ένα ενδοαριστερό πόλεμο κατά της ΛΑ.Ε, νομίζοντας ότι έτσι θα αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη.

Αγνοεί, όμως, ότι έτσι κάνει μεγάλο κακό στην αναγκαία ενωτική δράση όλων των αριστερών προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων που είναι απολύτως απαραίτητη ιδιαίτερα σε αυτή την συγκυρία και αφήνει ανοικτό έδαφος προς εκμετάλλευση από δυνάμεις που θέλουν να σφετεριστούν την αγωνία των πολιτών της Λευκίμμης και της Κέρκυρας για να εκτρέψουν το κίνημα και να εξυπηρετήσουν τους αντιδημοκρατικούς στόχους τους.

Αυτές τις ώρες η Κέρκυρα όσο ποτέ έχει ανάγκη την κοινή δράση και το κοινό μέτωπο όλων, ανεξαιρέτως, των συνεπών αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων που αντιμάχονται τις κυβερνητικές και συστημικές πολιτικές.

Αυτή είναι η πρόκληση για όλους μας στην Αριστερά και όχι ο ενδοαριστερός εμφύλιος.

Ένα στέλεχος της ΛΑ.Ε Κέρκυρας προς την Iskra

K.Z

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας