Νέα νίκη ΛΑΕ και κινήματος: ανεστάλησαν δεκάδες πλειστηριασμοί πρώτης και λαϊκής κατοικίας

1685
πρώην

Και αυτή την εβδομάδα ο αγώνας της ΛΑΕ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών ενάντια στην αρπαγή λαϊκής κατοικίας και περιουσίας είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα προς όφελος υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών.

Οι κινητοποιήσεις, που είχαν εξαγγελθεί από τη ΛΑΕ και την «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών» κάτω από συγκεκριμένα συμβολαιογραφεία, που είχαν προγραμματίσει και για σήμερα ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και περιουσιών, ανάγκασαν τα πολιτικά, τραπεζικά, οικονομικά συμφέροντα, καθώς και τους λίγους επίορκους συμβολαιογράφους, που εμπλέκονται και προωθούν αυτή την πρωτοφανή ληστεία σε βάρος του λαού, να αναστείλουν πολλούς από αυτούς. Ιδιαίτερα στην Αττική αναστάλθηκαν αυτοί που αφορούσαν πρώτες κατοικίες και είχαν προγραμματιστεί από συμβολαιογραφεία με έδρα το κέντρο της Αθήνας.

Η “Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών” και η ΛΑ.Ε, διοργάνωσαν και σήμερα, Τετάρτη, 27/06/2018, στην Αθήνα αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Ζωοδόχου Πηγής και Ακαδημίας, κάτω από το συμβολαιογραφείο, όπου πραγματοποιούνταν, μεταξύ άλλων, ένας ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας 93 τ.μ στα Νέα Λιόσια, με τιμή προσφοράς 75.000 ευρώ για χρέος 50.000 ευρώ και επισπεύδουσα την ALPHA BANK.

Μετά τη συγκέντρωση και αφού ανακοινώθηκε ότι αναστάλθηκε ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς και Νήσων και με συνθήματα τους ζήτησαν από την ηγεσία του να σταματήσει να συμβάλλει στην αρπαγή λαϊκής κατοικίας.

Στο αίτημα των διαδηλωτών να ανέβει αντιπροσωπεία τους στα γραφεία του συλλόγου για να συναντηθεί με το προεδρείο του, αντί απάντησης κατέβασαν το ρολό που κλείνει την είσοδό τους και δήλωσαν στον παριστάμενο αστυνομικό διευθυντή ότι….. απουσιάζουν.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η ΛΑ.Ε και η «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών».

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει να λέει ψέματα περί δήθεν προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά και λαϊκής κατοικίας και περιουσίας αξίας κάτω από 300.000 ευρώ, μόνο για αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα εκατοντάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η πλειοψηφία των οποίων αφορούν ακίνητα αξίας πολύ κάτω από αυτό το δήθεν κυβερνητικό πλαφόν. Μεταξύ αυτών δεκάδες αφορούν πρώτες κατοικίες, με πρωταθλήτρια ως συνήθως στη μεγάλη ληστεία σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών της τράπεζας Πειραιώς.

Παρά, λοιπόν, τις γραβάτες και τα αξιοθρήνητα επικοινωνιακά σόου του Πρωθυπουργού και τις διαβεβαιώσεις του «Προστάτη» του κυρίου Μοσκοβισί ότι σταμάτησαν τα μνημόνια, οι μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται και ιδιαίτερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με βάση την απόφαση του EUROGROUP στις 21 Ιούνη θα εντατικοποιηθούν ακόμα περισσότερο. Μόνο στο 2018 προβλέπονται σ’ αυτή την απόφαση να γίνουν 9.500 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και στην τριετία 2019-2021 άλλοι 120.000, κανονική ληστεία δηλαδή σε βάρος του λαού.

Η ΛΑΕ και τα κινήματα και με τις σημερινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς διαμήνυσαν για άλλη μια φορά, ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους και ότι η αρπαγή λαϊκής περιουσίας και κατοικίας δεν θα περάσει. Επίσης ότι «το κίνημα της Τετάρτης» κατά των πλειστηριασμών, δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται ούτε μέσα στο καλοκαίρι.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ της ΛΑΕ έκανε την εξής δήλωση:

«Η ΛΑΕ, αλλά και η «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών», είχαν σήμερα εξαγγείλει κινητοποιήσεις σε τρία συγκεκριμένα συμβολαιογραφεία (Μαυροκορδάτου 9, Ζωοδόχου Πηγής 8-10, Καποδιστρίου 18,) όπου είχαν προγραμματιστεί να γίνουν πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και μάλιστα πολύ μικρότερης αξίας των 300.000 ευρώ, που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι κάτω από αυτό το όριο δεν γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων.

Κάτω από την πίεση των εξαγγελμένων κινητοποιήσεων μας, η ομάδα των οικονομικών, τραπεζικών, πολιτικών συμφερόντων, που προωθούν μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αυτή την πρωτοφανή ληστεία σε βάρος του λαού αναγκάστηκε, να αναστείλει πολλούς από αυτούς τους πλειστηριασμούς, που αφορούσαν ΠΡΩΤΕΣ κατοικίες.

Είναι μια νέα νίκη του κινήματος μας, συνεχίζουμε τον αγώνα και μέσα στο καλοκαίρι για να βάλουμε ένα τέλος στην αρπαγή λαϊκής κατοικίας και περιουσίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας