Σε σοβαρή καταγγελία στο δημοτικό ραδιόφωνο Αθήνα 9,84 προέβη ο γιατρός στο «Ασκληπιείο» Βούλας και συνδικαλιστής Αντώνης Καραβάς, αποκαλύπτοντας ότι δέχτηκε απειλές προκειμένου να μη μιλήσει για τα προβλήματα του νοσοκομείου.
Ο Αντώνης Καραβάς είναι μέλος του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή (στην ΟΕΝΓΕ) και του Γενικού Συμβουλίου του ΜΕΤΑ, και πρώην π. μέλος του ΓΣ ΑΔΕΔΥ, και θα έδινε συνέντευξη στο συγκεκριμένο ραδιόφωνο για τα προβλήματα του νοσοκομείου, το οποίο -όπως έχει καταγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων- λειτουργεί σε συνθήκες πολέμου.
Όπως κατήγγειλε, μισή ώρα πριν από την προγραμματισμένη συνέντευξη, «δέχθηκα κλήση από τη διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, κυρία Όλγα Ιορδανίδου, η οποία μου είπε πως -εάν δώσω τη συνέντευξη- θα λάβει μέτρα, καθώς δεν προβλέπεται να δίνουν συνέντευξη μη εκλεγμένοι συνδικαλιστές. Πρόκειται για μια ολοφάνερη προσπάθεια απειλής… Είναι απώλειας ψυχραιμίας της κ. Ιορδανίδου, που μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, έχουν περάσει από την άλλη πλευρά, δηλαδή του ταξικού αντιπάλου».
Δεν πτοούμαι, «αλλά αντιθέτως αυτό το γεγονός με πεισμώνει», σημειώνει και συμπληρώνει: «η απειλή δείχνει τον πανικό τους διότι αποκαλύπτουμε ότι δεν χρηματοδοτούν το ΕΣΥ, το κάνουν όταν απειλούνται ανθρώπινες ζωές, και το κάνουν με δωρεές από τους εφοπλιστές και το μεγάλο κεφάλαιο».
Όπως επισημαίνει, το «Ασκληπιείο» δεν έχει Αξονικό και η διοίκηση Θ. Ρούπα δεν λέει κουβέντα εδώ και δύο χρόνια για το πότε θα βάλει καινούργιο. Οι απαντήσεις της διοίκησης, όπως υπογραμμίζει, «είναι από ασαφείς έως φαιδρές. Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ρωτά πριν από λίγες ημέρες τους γιατρούς του νοσοκομείου τι προτείνουν οι ίδιοι να γίνει, αφού ήδη είχε χαλάσει το μηχάνημα. Και πέραν αυτού, σε εφημερία, χάλασε και το ακτινολογικό μηχάνημα… Απουσιάζει οιαδήποτε ανανέωση του εξοπλισμού και η τακτική συντήρηση των μηχανημάτων».
Η διοίκηση, επαναλαμβάνει, γνώριζε το πρόβλημα με τον Αξονικό. «Έχουμε ένα παλιό αξονικό τομογράφο, που έχει κάνει τις διπλάσιες λήψεις από τις προδιαγραφές του. Πριν από δύο χρόνια χάλασε κεντρικό εξάρτημα, μια λυχνία, δυσκολευθήκαμε να βρούμε άλλη (την βρήκαμε σε μια χώρα της Ασίας). Προειδοποιήσαμε άπαντες, και οι επιστήμονες και το Σωματείο, πως πρέπει να βρεθεί Αξονικός, διότι θα πάψει να δουλεύει. Έκτοτε είχαμε κι άλλες βλάβες».
«Πάμε στην τρίτη εφημερία χωρίς αξονικό τομογράφο», επισημαίνει «σε ένα νοσοκομείο το οποίο απέχει πάρα πολλά χιλιόμετρα από οιοδήποτε άλλο κέντρο, τη στιγμή που δεν υπάρχει ασφάλεια, ούτε για τον ασθενή, ούτε για τον γιατρό που τον συνοδεύει, και μάλιστα πάμε να υπερφορτώσουμε κι άλλα τμήματα νοσοκομείων… Έχουμε βαριά περιστατικά που στέλνουμε πια να κάνουν αξονικές. Στέλνουμε περιστατικά στο Θριάσιο, που θέλουμε 50 χλμ. πήγαινε – έλα».
Ο Α. Καραβάς καταγγέλλει επίσης την υποστελέχωση του νοσοκομείου, «είμαστε μείον 360 εργαζομένους και καλύπτονται όλες αυτές με δούλους, με σκλάβους, με ανθρώπους συμβασιούχους, που δουλεύουν με τον κίνδυνο της απόλυσης, και μάλιστα πριν από ένα μήνα είχαμε ένα σοβαρότατο ατύχημα με συνάδελφο, που κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του, διότι δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, σε ένα έργο επέκτασης του κεντρικού κτηρίου».