Υπάλληλοι σε μουσεία-αρχαιολογικούς χώρους: ΟΧΙ στην παραχώρηση των μνημείων της Ελλάδας

1583
μουσεία

Οι εργαζόμενοι στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας κήρυξαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 11/10. Αίτημά τους να δοθεί ο πλήρης κατάλογος των παραχωρηθέντων μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος που ανήκουν στον ελληνικό λαό και παραδόθηκαν στο Υπερταμείο των δανειστών.

Συγκεκριμένα, στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, αναφέρουν:

«Ο λόγος της απεργιακής αυτής κινητοποίησης είναι η παραχώρησηπαράδοση κτιρίων Μουσείων & Αρχαιολογικών Χώρων στο Υπερταμείο που δημιουργήθηκε για την αποπληρωμή του Δημόσιου χρέους προς τους δανειστές της Χώρας.

Συγκεκριμένα απεργούμε ζητώντας:

Α) Να μας δοθεί ο πλήρης κατάλογος των παραχωρηθέντων μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος  που ανήκουν στον ελληνικό λαό και παραδόθηκαν στο Υπερταμείο των δανειστών .

Β) Δημοσιοποίηση των όρων παράδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και τη σύνθεση των μελών της επιτροπής αυτής που έλαβε τη σχετική απόφαση.

Γ) Άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία όχι απλά για τη θεσμική κατοχύρωση της άρσης της παράδοσης αλλά και για τη δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κάνει αδύνατη στο μέλλον παρόμοια προσπάθεια παραχώρησης κυριότητας αλλά και διαχείρισης.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας