Από τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισε να μαζεύεται κόσμος μπροστά στο Τζεμέβι (Cemevi), την αίθουσα προσευχής των Αλεβιτών, στο Okmeydani στην γειτονιά Γκάζι για να αποχαιρετήσουν το νεκρό σώμα του Ιμπραχίμ Γκιοκσέκ, το οποίο επρόκειτο να μεταφερθεί στην πατρίδα του, στην Καισάρεια (Kayseri ) προκειμένου να ταφεί.
Από τις 10 η ώρα το πρωί, η τουρκική αστυνομία, προσπαθώντας να αποτρέψει οποιαδήποτε συγκέντρωση για την κηδεία απέκλεισε ολόκληρη τη γειτονιά και παρέταξε δυνάμεις και οχήματα και στις δυο εισόδους του Τζεμέβι, με τη δικαιολογία των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού. Στη συνέχεια με τεθωρακισμένα, επιθέσεις με χημικά, πλαστικές σφαίρες και συλλήψεις προσπάθησαν να τρομάξουν και να απομακρύνουν τον κόσμο που φώναζε συνθήματα και τραγουδούσε τραγούδια από το Grup Yorum.
Η αστυνομία έβγαζε συνεχώς ανακοινώσεις για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των δύο ατόμων, προχώρησε σε συλλήψεις και εμπόδιζε τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους.
Η βουλευτίνα του HDP Χουντά Καγιά (Hüda Kaya) και η καλλιτέχνιδα Πινάρ Αϊντινλάρ (Pınar Aydınlar) επιχείρησαν να διαπραγματευτούν με την αστυνομία προκειμένου κάποιοι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στο Τζεμέβι.
Η αστυνομία κλιμάκωσε τις επεμβάσεις, προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις, ανάμεσά τους τον πατέρα του Ιμπραχίμ, τους δικηγόρους του Νομικού Γραφείου του Λαού (Halkın Hukuk Bürosu), ο Ντιντέμ Βαϊντάρ Ουνσαλ, η Σεντά Σαραλντί και ο Ντογκά Ιντζεσού, τα μέλη του Grup Yorum, Ερέν Ερντέμ και Ντιλάν Ποϊράζ.
Λίγο μετά οι αστυνομικοί έσπασαν τις πόρτες και τα παράθυρα του Τζεμέβι και πέταξαν μέσα δακρυγόνα και αφού άδειασε ο χώρος εισέβαλαν και απήγαγαν το πτώμα του Ιμπραχίμ Γκιοκσέκ.
Η αστυνομία μετέφερε το νεκρό σώμα σε μια άλλη συνοικία, στο Κούρκιοϊ, δήλωσαν ότι θα το παραδώσουν στους γονείς του ώστε να γίνει η ταφή εκεί με την παρουσία συγκεκριμένων ατόμων που θα δηλώσουν από τα πριν το όνομά τους ώστε να τους δοθεί άδεια να παρευρεθούν. Η προσπάθεια της αστυνομίας είναι να εμποδιστεί η μεταφορά του νεκρού στην Καισάρεια.
Η οικογένεια και μέλη του συγκροτήματος Grup Yorum, ανάμεσά τους η Μπαχάρ Κιουρτ, που συμμετείχε στην απεργία πείνας, διεκδικούν την επιστροφή του σώματος του Ιμπραχίμ Γκιοκσεκ και την μεταφορά του στον τόπο καταγωγής του στο Kayseri .