Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν πειρατικά το Βόρειο Ιράκ

1496
τουρκία

Αεροπορικός βομβαρδισμός που πραγματοποίησαν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη «αδρανοποίησε» (sic!) τουλάχιστον 12 μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στα βόρεια του Ιράκ, σύμφωνα με ανάρτηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Twitter.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε χθες πλήττοντας την περιοχή Χακούρκ στα βόρεια του Ιράκ.
Σύμφωνα με την εκτίμηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, οι μαχητές «προετοίμαζαν επίθεση».
Ο Ερντογάν είχε προειδοποιήσει πρόσφατα γι’ αυτήν την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Τουρκία θα συνεχιστούν και σε άλλες πόλεις στα ανατολικά της Συρίας, μέχρι αυτές να εκκαθαριστούν πλήρως από τους “εξτρεμιστές” (σ.σ. Κούρδοι μαχητές). Αυτό δήλωσε σε ομιλία του στην Άγκυρα, μία μέρα μετά την κατάληψη του κουρδικού θύλακα της πόλης Αφρίν.
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως η χώρα του θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις και κατά άλλων περιοχών όπως η Μανμπίτζ, η Καμισλί, η Άιν αλ-Αράμπ και η Ρας αλ-Αίν, όπως μετέδωσε το Reuters.
Η Τουρκία «έχει μεθύσει» από την νίκη στην Αφρίν 
Ο γερμανικός τύπος αναφέρεται  στη νέα καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κράτηση δημοσιογράφων- στην προκειμένη περίπτωση των Σαχίν Αλπάυ και Μεχμέτ Αλτάν, που είχαν συμπληρώσει 20 μήνες προφυλακισμένοι, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine ,στο Δικαστήριο εκκρεμούν 1.500 παρεμφερείς υποθέσεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, το οποίο η τουρκική ηγεσία είχε εκλάβει ως πρόσχημα, για να προβεί σε διωγμούς των επικριτών της. Η απόφαση του Στρασβούργου δεν πρόκειται να την πτοήσει, όπως δεν την είχε πτοήσει η έκθεση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη και καταγράφει στην Τουρκία περισσότερα από 100.000 κρούσματα παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Διότι η Τουρκία έχει μεθύσει από την κατάληψη της συριακής-κουρδικής περιφέρειας Αφρίν, την οποία λεηλατούν τα στρατεύματά της, μία κατάληψη που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Το ότι η διεθνής κοινότητα σιωπά, αποτελεί σκάνδαλο».
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Tageszeitung του Βερολίνου, εκφράζοντας επικριτική διάθεση προς τους δικαστές του Στρασβούργου: “Η ετυμηγορία καθεαυτή δεν αποτελεί έκπληξη, άλλωστε παρόμοια απόφαση είχε λάβει πρόσφατα και το τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Σκανδαλώδες είναι ωστόσο ότι οι ευρωπαίοι δικαστές χρειάστηκαν πάνω από ενάμιση χρόνο για να αντιδράσουν στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και στην καταστολή που άρχισε στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το καλοκαίρι του 2016. Εκατοντάδες προσφυγές τούρκων δημοσιογράφων, εκπαιδευτικών, ακαδημαϊκών και άλλων συλληφθέντων ή απολυθέντων δημοσίων λειτουργών από την Τουρκία συσσωρεύονται στο Στρασβούργο επί μήνες. Αν και θα έπρεπε να γνωρίζουν οι δικαστές ότι η τουρκική δικαιοσύνη σε καιρούς έκτακτης ανάγκης δεν προσφέρει παρά το πολύ μία επίφαση δικαίου, παρέπεμπαν (τους ενάγοντες) στην εξάντληση των ένδικων μέσων στην ίδια την Τουρκία, αφήνοντας αβοήθητα τα θύματα της καταστολής. Ας ελπίσουμε ότι η απόφαση της Τρίτης σηματοδοτεί μία αλλαγή πορείας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας