Συνέδριο ΓΣΕΕ: Σε μια μέρα και χωρίς να οριστεί τόπος διεξαγωγής του

1184
γσεε

Σε κλίμα έντονων αντεγκλήσεων μεταξύ της πλειοψηφίας και του ΠΑΜΕ, “συνεδρίασε” χθες, Τετάρτη 20 Μαρτίου, η Διοίκηση της ΓΣΕΕ και αποφάσισε την επανάληψη του 37ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας, αφού το αρχικό και προγραμματισμένο στην Καλαμάτα, τελικά, δεν πραγματοποιήθηκε.

Με 30 ψήφους από τα 41 παρευρισκόμενα μέλη της, η Διοίκηση αποφάσισε τη διεξαγωγή του Συνεδρίου μέσα σε μόλις μία μέρα, την Πέμπτη 4 Απριλίου, χωρίς να οριστεί και ο τόπος πραγματοποίησής του.

Αναφερόμενο στη χθεσινή “συνεδρίαση”, το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για «συνδικαλιστική μαφία που βρίσκεται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ», που «δεν είχαν στόχο ούτε σήμερα να κάνουν Διοικητικό Συμβούλιο», «δεν έγινε συνεδρίαση και δεν έδωσαν το λόγο σε κανένα μέλος της Διοίκησης», «διάβασαν ένα παλιόχαρτο, έκαναν ένα στημένο ανακοινωθέν για τα ΜΜΕ, χωρίς να ληφθεί καμία απόφαση», «η συνδικαλιστική μαφία αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία νομιμοποίηση ως όργανο, ώστε να διαχειρίζεται τις τύχες των εργαζομένων, να παίρνει αποφάσεις».

 Από την πλευρά της, πλειοψηφία της Διοίκησης, μιλάει για «απαράδεκτες ενέργειες» των μελών του ΠΑΜΕ, τα οποία «όχι μόνο δεν θέλουν καμία δημοκρατική διαδικασία, αλλά “αγωνίζονται” για διορισμένη διοίκηση στη ΓΣΕΕ».

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει σημειώσει και σε σχετική του ανακοίνωση το ΜΕΤΑ, με αφορμή το 37ο Συνέδριο στην Καλαμάτα, η εικόνα της ΓΣΕΕ παραμένει απεχθής στα μάτια των εργαζομένων, ενώ -σύμφωνα και με τη δήλωση του γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιώργου Χαρίση– «το συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται επαναθεμελίωση σε νέες βάσεις, όπου την κατάσταση της ανασυγκρότησής του θα την πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Η σημερινή του δομή αναπαράγει την γραφειοκρατία, τον παραγοντισμό και την αποξένωση και έχει φάει πλέον τα ψωμιά της. Χρειάζεται ο περιορισμός και η κατάργηση της αντιπροσωπευτικής του λειτουργίας, που οδηγεί στην ανάθεση και στον εφησυχασμό των μελών των συνδικάτων και η ενίσχυση των μορφών της άμεσης δημοκρατίας και του οριζόντιου συντονισμού τους και κυρίως η ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων στη ζωή και τη δράση τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας