Συμφωνία για Ελλάδα στρατιωτικό προτεκτοράτο των ΗΠΑ: Σούδα, Στεφανοβίκειο, Λάρισα, Αλεξ/πολη

1333
ελλάδα

Μυστικά και σε πέπλο σκότους έχει συνομολογηθεί κατ’ αρχήν νέα Συμφωνία δήθεν Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Η συμφωνία αυτή, η οποία κάθε άλλο παρά αμυντική είναι είναι ούτε φυσικά εμπεριέχει οποιαδήποτε συνεργασία αλλά αποτελεί μονομερή υπαγόρευση των ΗΠΑ, είχε προετοιμαστεί και σχεδόν κλείσει επί κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία είχε διαπρέψει σε υποτέλεια σε ΗΠΑ και Ισραήλ προσφέροντας τους στην κυριολεξία γη και ύδωρ.

Η νέα αυτή “αμυντική” Συμφωνία θα κλείσει οριστικά την ερχόμενη Τρίτη  στη συνάντηση Τραμπ – Μητσοτάκη στο περιθώριο της Γ.Σ του ΟΗΕ.

Η νέα αυτή “αμυντική” συμφωνία αφορά:

Την αναβάθμιση της Σούδας, η οποία αναδεικνύεται ως η πολυτιμότερη μάλλον βάση των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.

Το σφράγισμα των δύο βάσεων στη Θεσσαλία (Στεφανοβίκειο, Λάρισα) που μέχρι τώρα λειτουργούσαν άτυπα, η μιά για επανδρωμένα ελικόπτερα και η άλλη για μη επανδρωμένα αεροχήματα, με τις τελευταίες να έχουν ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την Ουάσιγκτον διότι η επιθετική και κατασκοπευτική τους δραστηριότητα δεν περιορίζεται μόνο στην Ανατ. Μεσόγειο αλλά εκτείνεται σε όλη τη Μ. Ανατολή και μέρος της Αφρικής.

Την εγκατάσταση στο στρατηγικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μιας οιονεί ναυτικής βάσης των ΗΠΑ, όπου θα ελλιμενίζονται, θα εξυπηρετούνται και θα μπορούν να εφορμούν πολεμικά του 6ου στόλου. Η Αλεξανδρούπολη, μιά ήσυχη και φιλειρηνική πόλη, αντί να γνωρίσει αυθεντική παραγωγική ανάπτυξη και το λιμάνι της μιά εμπορική άνθιση, θα καταστούν ορμητήριο πολεμικών επιθετικών κινήσεων και επομένως κίνδυνος να γίνουν στόχος για κάθε μορφής επιθέσεις από όλους όσους ενοχλεί η αμερικάνικη ιμπεριαλιστική δραστηριότητα. Πρέπει να σημειώσουμε ότι το λιμάνι της Αλεξ/πολης διαθέτει επαρκή κρηπιδώματα και βάθος μέχρι 10 μέτρων σε πολλά σημεία του και επομένως, είναι κατάλληλο για αντιτορπιλικά, που αποτελούν τις κύριες μονάδες επιφάνειας των ΗΠΑ.

Είναι προφανές ότι με την επισημοποίηση της νέας αυτής στρατιωτικής συμφωνίας η Ελλάδα μετατρέπεται σε απόλυτο στρατιωτικό προτεκτοράτο και αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, αλλά, ας μην το ξεχνάμε κι’ αυτό, προτεκτοράτο και του Ισραήλ, χωρίς, μάλιστα να αποκομίζει κανένα αντάλλαγμα πέρα από κάποια UAV και Drones που κι’ αυτά, όπως είπε ο νέος υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος θα αγορασθούν ή θα μισθωθούν με leasing!!!

Όπως τόνισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος στην Καθημερινή της Κυριακής (22/9) το υποτιθέμενο όφελος αυτής της έσχατης υποτέλειας της χώρας μας, που ξεπερνάει και την περίοδο Πιουριφόυ, είναι η στήριξη που υποτίθεται θα παρέχουν οι ΗΠΑ στις απειλές που δέχεται η χώρα μας αλλά και η Κύπρος από την Τουρκία.

Είναι τραγικό αλλά δεν υπάρχει πιο γελοίο επιχείρημα για την απόλυτη παράδοση της Ελλάδας στις διαθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Και λέω γελοίο όχι μόνο γιατί αγνοεί την ιστορική εμπειρία αλλά και για κάτι πολύ χειρότερο: διότι προσπερνάει το γεγονός της ριζικής ανατροπής των πολιτικοστρατιωτικών συσχετισμών στην περιοχή μας και τον κόσμο, σε βάρος της διαιρεμένης και σπαρασσόμενης Δϋσης και ιδίως των ΗΠΑ, οι οποίες χάνουν ταχύτατα έδαφος και βρίσκονται σε σχεδόν άτακτη υποχώρηση.

Οι ΗΠΑ δεν είναι καν ο παλιός ηγεμόνας αλλά όπως δείχνουν οι εξελίξεις δεν μπορεί να φέρει σε πέρας κανέναν από τους επιθετικούς τους λεονταρισμούς. Υποχώρησαν έναντι της Τουρκίας (!) στο ζήτημα των S-400. Υποχώρησαν απέναντι στη Βόρειο Κορέα. Χάσανε τα αυγά και τα πασχάλια στη Βενεζουέλα. Έκαναν μάλλον πίσω στις απειλές πολέμου κατά Ιράν. Και έχουν χάσει σχεδόν κάθε έρεισμα στη Μ. Ανατολή.

Το παραδομένο ελληνικό κατεστημένο, δυστυχώς, είναι τόσο εξαρτημένο και έχει ταυτίσει τόσο τα ιδιοτελή του συμφέροντα με τη Δύση, ώστε να έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Δεν μπορεί και δεν θέλει να καταλάβει ότι είναι Ελλάδα και Κύπρος που στηρίζουν με ζημία την Δυτική παρουσία και τα Δυτικά συμφέροντα στην περιοχή και δεν είναι οι ΗΠΑ και η Ε.Ε που στηρίζουν την Ελλάδα, αντίθετα υπονομεύουν την χώρα μας απ΄όλες τις μπάντες και την έχουν παραδώσει ταπεινωμένη να την έχει μετατρέψει σε “κλωτσοσκούφι” και “σάκο του μποξ” η Τουρκία.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γερμανική Ε.Ε δεν έχουν κανένα σκοπό να τα χαλάσουν με την Τουρκία και μάλιστα για χάρη της Ελλάδας και ανά πάσα στιγμή ως “επιτήδειοι ουδέτεροι” θα μας παραδώσουν ως “μεζέ” σε ένα νέο ξεκίνημα μιάς νέας συνεργασίας με την Άγκυρα, ενώ η Αθήνα θα έχει γίνει ψυχικό ράκος για να μπορέσει να αντεπιτεθεί.

Αντί η Ελλάδα να σκάβει το λάκκο της, να ζει μέσα στις αυταπάτες και να θεωρεί ότι είναι θεμέλια για το νέο ασφαλές σπίτι της, θα πρέπει τώρα να κατακτήσει την ανεξαρτησία της και ως ανεξάρτητο κράτος, να κάνει τα δεόντα και κυρίως μιά νέα πολυδιάστατη διεθνή πολιτική με αιχμή νέες αναβαθμισμένες σχέσεις με Ρωσία, Κίνα, Brics και όλες τις δυνάμεις της Μ. Ανατολής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάει με ευθύνη της σε σύγκρουση με την Δύση.

Δυστυχώς, όμως, αυτήν την ανάγκη νέας πορείας της χώρας δεν τη θέτει κανένας και δεν “επιτρέπεται”ούτε η συζήτηση επ’ αυτής! Χαιρετίσματα στις εξουσίες !

 

K.M

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας