Πόλεμος κατά της ανθρωπότητας

1669
δόντια

Ο καθ. Τσοσουντόβσκι χαρακτηρίζει αυτό που ζούμε σήμερα, “πόλεμο κατά της ανθρωπότητας“.(1) Πόλεμος  ενάντια στο μεγαλύτερο μέρος των λαών του κόσμου.

Πρέπει πρώτα αυτοί να τρομοκρατηθούν,να σκύψουν το κεφάλι,να τους αφαιρεθούν δικαιώματα και κατακτήσεις, να ζήσουν στην ανασφάλεια. Μετά έπεται η θερμή ή υβριδική  πάλη γιά παγκόσμια κυριαρχία. Η οποία εξάλλου μπορεί να αναβληθεί με ένα προσωρινό συμβιβασμό .Το βασικό θα έχει επιτευχθεί.

Η κεφαλαιοκρατική συσσώρευση θα έχει ενταθεί, μαζί και η συγκεντροποίηση κεφαλαίου, με την αύξηση του βιομηχανικού(και τριτογενούς) εφεδρικού στρατού,με την αύξηση του πρεκαριάτου, την μείωση των μισθών ,με την χρεοκοπία μικρομεσαίων.

Την κρίση βέβαια όλοι την έβλεπαν να έρχεται, δεν  έδειχνε όμως τόσο βαθιά όσο απαιτεί η κεφαλαιοκρατική συσσώρευση της υψηλής ολιγαρχίας. Η “δημιουργική καταστροφή” στην κεφαλαιοκρατία που έλεγε και ο Σουμπέτερ.

Με μιά  βαθύτατη κρίση εξυπηρετούνται και οι γεωπολιτικές/οικονομικές στοχεύσεις των ισχυρών και αδίστακτων διεθνών παικτών, των ΗΠΑ συγκεκριμένα και του μπλόκ τους.

Σε μιά παγκοσμιοποιημένη οικονομία πλήττονται έτσι οι ανταγωνιστές, και τα “κράτη- παρίες”,ακόμα και χωρίς θερμή σύγκρουση, αρκεί να έχει ελεγχθεί το εσωτερικό μέτωπο στις μητροπόλεις και να μην υπάρχουν αντιδράσεις και διεκδικήσεις.

Γιά το μεγαλείο του έθνους, “America first“!

Και μπορεί η Κίνα και η Ρωσία να δείξουν ανθεκτικότητα , ίσως  όμως να μη συμβεί το ίδιο με μικρότερες χώρες όπως η Βενεζουέλα, το Ιράν,η Κούβα, η Συρία.

Θα πληγούν όλες οι χώρες στις οποίες πουλάει τα προϊόντα της η Κίνα ,ιδιαίτερα σε Ασία,Αφρική, Λατ. Αμερική, όπου έχει κάνει και μεγάλες παραγωγικές επενδύσεις.

Προχτές το πετρέλαιο έπεσε στα 19 δολ. το βαρέλι, μετά  την αθέτηση από την Σαουδική Αραβία—πιστού συμμάχου των ΗΠΑ– της συμφωνίας με την Ρωσία στον ΟΠΕΚ+.  Θα πληγούν Ρωσία,Ιράν,Βενεζουέλα.

Ακόμα και η Τουρκία που έχει ήδη πληγεί από τον οικονομικό πόλεμο που της έχει κάνει ο Τράμπ, θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση εφόσον τα συναλλαγματικά της αποθέματα  εξαντλούνται.

Θα αναγκαστεί να διαλέξει οριστικά στρατόπεδο, με ή χωρίς Ερντογάν στην εξουσία.

Η κρίση σαν ευκαιρία ,ή αντίστροφα η ευκαιρία για κρίση. Αδράχνουμε την “ευκαιρία” του κοροναιού, ή και την/τον δημιουργούμε, και εξαπολύουμε τον Αρμαγεδδών.

Το αν πετύχουν στους σχεδιασμούς τους είναι άλλο θέμα. Εξαρτάται από τις αντιστάσεις όλων ,και προπάντων από τον έξυπνο σχεδιασμό των αντιστάσεων.

Θα πρέπει να μην διασπαστεί το μέτωπο των περισσότερων λαών του κόσμου, των εργαζομένων,των καταπιεσμένων, μέτωπο που πρέπει και μ π ο ρ ε ί να φτιαχτεί.Ένα Μέτωπο Σωτηρίας των ανθρώπων,των δικαιωμάτων τους, του πλανήτη ,των δικαιωμάτων της φύσης.

Θα πείτε πως δεν υπάρχει πιά αυτό που  λέγαμε “πρωτοπορία“. Σωστά, αλλά σήμερα είναι πολύ πιό ανεβασμένο το μορφωτικό επίπεδο παντού, οι άνθρωποι είναι καλύτερα πληροφορημένοι, παρά τις στρεβλώσεις των ΜΜΕ, χάρη κυρίως στο διαδίκτυο, το οποίο μπορεί να συμβάλει και στην δημιουργία παγκόσμιων δικτύων αντίστασης.

Ο Λένιν στο τελευταίο του άρθρο έγραφε πως είναι αναπόφευκτη η σύγκρουσημεταξύ της αντεπαναστικής ιμπεριαλιστικής Δύσης και της εθνικιστικής και επαναστατικής Ανατολής, μεταξύ των πιό πολιτισμένων κρατών του κόσμου και των καθυστερημένων χωρών όπως οι χώρες της Ανατολής, που ωστόσο αποτελούν την πλειοψηφία, (και) πρέπει αυτή η πλειοψηφία να έχει το χρόνο να εκπολιτιστεί“.

Σήμερα αυτή η πλειοψηφία έχει αρκετά εκπολιτιστεί, ενώ η ” Ανατολή” περιλαμβάνει και όλο σχεδόν το Νότο.

Να προσθέσω επίσης ότι  στους δύο προηγούμενους Παγκόσμιους Πολέμους-Μακελειά, το προλεταριάτο, ο κόσμος της μισθωτής εργασίας ή ανεργίας, ήταν περισσότερο, ή έστω εξίσου, διασπασμένο  σε σχέση με σήμερα. Και τέλος πάντων οι πόλεμοι έγιναν ακριβώς γιά να  διασπάσουν ό,τι απέμεινε.

Όταν ξέσπασε ο Α’ Πόλεμος, σε μιά κατάσταση επαναστατικού αναβρασμού ,στο σύνθημα της Β’ ΔιεθνούςΠρολετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε“, οι καπιταλιστές αντέταξαν το ” Προλετάριοι όλων των χωρών διασπαστείτε“. Και το πέτυχαν με την βοήθεια και των σοσιαλσωβινιστών.

Τους συνέβη όμως και ένα “ιστορικό ατύχημα” στη Ρωσία, που άνοιξε παράλληλα τις θύρες της επανάστασης σε όλη την Ανατολή.

Η “ πονηρία της ιστορίας” που έλεγε κι ο Χέγγελ. Αλλά και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος βρήκε το προλεταριάτο και την ” πρωτοπορία” του διασπασμένους.

Η κρίση του 1929+ (κι αυτή σε μεγάλο βαθμό τεχνητή), είχε εντείνει τις προηγούμενες τάσεις διάσπασης, και έριξε στα νύχια του φασισμού την Γερμανία, την Αυστρία, την Ισπανία και την Ουγγαρία, ενώ στερέωσε ακόμα περισσότερο τον φασισμό στην Ιταλία.

Όλες αυτές, χώρες με ισχυρό εργατικό κίνημα.

Και όλα αυτά υπό τα απαθή βλέμματα της φιλελεύθερης Δύσης, αν όχι με την ενθάρρυνση της  ώστε να στρέψει τον φασισμό/ναζισμό κατά της ΕΣΣΔ. Και το κατάφερε. Όχι από την αρχή όμως, και όχι μέχρι τελικής επιτυχίας.

Η πονηρία της ιστορίας έπαιξε το δικό της παιχνίδι πάλι ,και άνοιξε τις θύρες μιάς επανάστασης ακόμα πιό θυελλώδους στην Ανατολή . Ώστε αυτή σήμερα, η “εθνικιστική“, να είναι το ίδιο “εκπολιτισμένη” με την αντίπαλο της, “ιμπεριαλιστική κι’ αντεπαναστατική ” Δύση.

Χρειάζονται άλλα μέσα πολέμου λοιπόν.

Κλείνοντας, πρέπει να θυμηθούμε τί έγινε τον τελευταίο έναμισυ χρόνο από άποψη λαϊκών κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε οι ελίτ να σκεφτούν ότι πρέπει να τις τσακίσουν με μιά κρίση, υγειονομική ή/και οικονομική, και οι μάζες να γίνουν πειθήνιες γιατί παρασήκωσαν  κεφάλι.

*Κίτρινα Γιλέκα, Γαλλία,με διάδοση και σε άλλες χώρες. Μέχρι χτες επιμέναν πεισματικά.

*Μεγάλες διαδηλώσεις ,πολλές από αυτές αιματηρές, σε Χιλή, Ισημερινό,( με αξιοσημείωτη επιτυχία ως προς το αποτέλεσμα), Βολιβία (λόγω του πραξικοπήματος) ,Κολομβία, και Βενεζουέλα (κυρίως γιά την υποστήριξη της Μπολιβαριανής Επανάστασης), αλλά και Αργεντινή όπου έφεραν την ήττα του Μάκρι.

*Μεγάλες διαδηλώσεις επίσης με δημοκρατικά και οικονομικά αιτήματα σε Αλγερία, Τυνησία, Λίβανο, Ιράκ.

*Το  σπουδαιότερο γεγονός ήταν το ξεσήκωμα της νεολαίας, κυρίως της μαθητιώσας, σε όλο τον κόσμο γιά το περιβάλλον,κατά της κλιματικής αλλαγής και καταστροφής.

Εκατομμύρια κορίτσια και αγόρια διαδήλωναν κάθε Παρασκευή στους δρόμους και τις πλατείες, με κύριο σύνθημα ,“Αλλάξτε το σύστημα,όχι το κλίμα “. Αυτό  τρομοκράτησε τις ελίτ γιατί αυτή η τρυφερή νεολαία είναι το μέλλον του κόσμου ,κινεί την συμπάθεια με την αγνότητα  αλλά και την ωριμότητα της σκέψης της.

Προσπάθησαν να την ενσωματώσουν,να την κανακέψουν,να δείξουν ότι την ακούνε και ότι συζητάνε μαζί της. Κι όλα αυτά στο πρόσωπο της Γκρέτα Τούνμπεργκ, μετατρέποντας την σε “σταρ“,ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσαν να την δυσφημίσουν. Και τί δεν άκουσε το κοριτσάκι!

Είναι αλήθεια ότι το νεολαιίστικο κίνημα  είχε αρχίσει να ατονεί πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας. Όταν όμως είχαν σημειωθεί τα πρώτα κρούσματα (Νοεμ.19) ήταν κραταιό. Και στις 6-13 Δεκ. έκανε επίδειξη δύναμης στη Μαδρίτη, όπου συγκλήθηκε η COP25.

Μετά ήρθαν οι γιορτές και το ξέσπασμα της επιδημίας στην Κίνα.

Με τη πανδημία της ΠΟΥ, το πρώτο πράγμα που έκαναν οι κυβερνήσεις  ήταν να κλείσουν τα  σχολεία και τα πανεπιστήμια ,τη στιγμή που οι  η νεολαία είναι ελάχιστα εκτεθειμένη στον συγκεκριμένο ιό.(2)

Η  “ παγκόσμια διακυβέρνηση”  λοιπόν  δεν είναι απλά ένα “όραμα“.Πρέπει να είναι  ΗΔΗ  πραγματικότητα, αόρατη, τηλεδιασκεπτόμενη  και τηλεκυβερνώσα.

Πάρτε  επίσης τα δελτία ειδήσεων των ΜΜΕ και την υστερική εκστρατεία φόβου γιά την επιδημία που  έχει εξαπολυθεί σε όλον τον κόσμο.

Όταν όμως κάποιοι επιδέξιοι χάκερς  βγάλουν στο φως της ημέρας τους αόρατους κυβερνήτες, αυτοί θα αποδειχτούν γυμνοί. Και οι πρώτοι θα μπορέσουν να κάνουν κι άλλα σπουδαία πράγματα.

Χωρίς να υποκαθιστούν τις μάζες όμως και την οργάνωση τους ,είτε άμεση, σωματική, είτε διαδικτυακή.Είτε τοπική και εθνική, είτε διεθνική και παγκόσμια.

……………………

(1) globalreasearch.ca ,5/4/2020.

(2) Στην  Σουηδία ,την πατρίδα της Γκρέτα,όπου εφαρμόζουν την “ανοσία της αγέλης”, είναι ανοιχτά μπάρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κινηματογράφοι, πάρκα, επιχειρήσεις, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια ,ενώ έχουν κλείσει μόνο λύκεια και πανεπιστήμια !

Δεν είναι πολύ περίεργο γιά όποιον έχει λίγο μυαλό ;

 

Γ .Σκλαβούνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας