Έχει παραγίνει το κακό με τους τηλεστάρ και τηλετρομοκράτες επιστήμονες.
Πέρα από την πραγματική πανδημία του COVID 19 έχει ξεσπάσει μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου πανδημία ασυνεννοησίας μεταξύ επιτελικών στελεχών, επιστημόνων και υπουργών για το πως θα πραγματοποιηθεί ο χειρισμός των τελευταίων έκτακτων περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες και γενικότερα για την πιο αποτελεσματική διαχείριση των κρουσμάτων.
Έχει παραγίνει το κακό με τους τηλεστάρ επιστήμονες.
Ο Ηλίας Μόσιαλος, εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για το COVID 19, παρότι κι αυτός μετέχει στο τηλεοπτικό αλαλούμ, έχει ορθώσει σοβαρές διαφωνίες για τον τρόπο που λειτουργεί η επιτροπή των επιστημόνων.
Καταρχάς, φέρεται να μην είναι καθόλου σύμφωνος με τις υπερεξουσίες που έχουν λάβει από το Μαξίμου οι τηλεπιστήμονες, υπονοώντας φυσικά το πρόσφατο περιστατικό με τον καθηγητή Βασιλακόπουλο που εξέθεσε την κυβέρνηση με την συμπεριφορά του σε ταβέρνα στα Τρίκαλα.
Αυτός ο άνθρωπος υποτίθεται συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό, δεν μπορεί να το παίζει αστυνόμος στις ταβέρνες, είναι η βασική κριτική σοβαρών στελεχών για πρόσωπα που διαμορφώνουν μία κακή άποψη για το επιστημονικό προσωπικό που συμβουλεύει την κυβέρνηση.
Το ίδιο και έτερο πρόσωπο στην Επιτροπή που η χάρη του έφτασε να του γίνει πρόταση για να συμμετάσχει σε τηλεπαιχνίδι που παίζεται φέτος!
Πρόταση για ολιγομελές όργανο που θα βγαίνει στα ΜΜΕ – Η πολυφωνία μπερδεύει
Γι’ αυτό το λόγο, ο κ. Μόσιαλος έχει εισηγηθεί να δημιουργηθεί ένα όργανο μεταξύ της επιστημονικής ομάδας, ολιγομελές 2-3 ατόμων που θα είναι οι μόνοι που θα βγαίνουν δημοσίως να μιλάνε, είτε είναι σε ανακοινώσεις του υπουργείου είτε στα ΜΜΕ. Η πολυφωνία και η συμπεριφορά κάποιων ως τηλεστάρ που θέλουν εσχάτως και αστυνομική φρουρά διχάζει και μπερδεύει τον κόσμο. Το Μαξίμου δεν δύναται να συμμαζέψει τους συμβούλους- καθηγητές, έχουν εξουσία, δική τους ατζέντα και το χειρότερο: διατηρούν πρακτικά κάθε συζήτησης που θα μπορούσαν δυνητικά η εμφάνισή τους στη δημοσιότητα να πλήξουν την κυβέρνηση.
Γιατί η Ελλάδα δεν κάνει έρευνες ανοσίας πληθυσμού πριν προχωρήσει σε αποφάσεις;
Επίσης, ο κ. Μόσιαλος θεωρεί ότι οι ελληνικές αρχές βαδίζουν στα τυφλά όσον αφορά τα πραγματικά επίπεδα της ανοσίας στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, κάποιοι έχουν νοσήσει από τις αρχές του έτους, τώρα όμως δεν έχουν αντισώματα.
Αυτούς πως θα τους βρεις;
Κάποιοι έχουν κάνει εμβόλιο και δεν έχουν νοσήσει, αλλά έχουν περάσει οι 6 μήνες των υψηλών αντισωμάτων.
Κάποιοι ανεμβολίαστοι έχουν νοσήσει και ήταν ασυμπτωματικοί και δεν το γνωρίζουν. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες που διαμορφώνουν το πραγματικό προφίλ της ανοσίας στη χώρα.
Αυτή τη στιγμή στο 4ο κύμα δεν γνωρίζουμε πόσοι ανεμβολίαστοι έχουν νοσήσει και πότε.
Ο ρόλος της ΕΛΣΤΑΤ και των ιατρικών σχολών
Ο κ. Μόσιαλος πρότεινε το εξής:
Να γίνεται έρευνα ανοσίας στα μεγάλα αστικά κέντρα τουλάχιστον μία φορά το μήνα.
Να γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος σε ένα πολύ μεγάλο δείγμα και αυτό με τις αναγωγές θα μας δείξει το πραγματικό πλαίσιο της ανοσίας στη χώρα.
Να εμπλακεί σε αυτό και η ΕΛΣΤΑΤ, που έχει την εμπειρία των δειγματοληπτικών ελέγχων στα σπίτια, μαζί με τον ΕΟΔΥ και με βοήθεια από τις ιατρικές σχολές.
Έτσι λειτουργούν πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και η Αγγλία και γνωρίζει το προφίλ της ανοσίας στον πληθυσμό, δεν κινείται στα τυφλά και στην Ελλάδα θα μας γλίτωνε από πολλά αχρείαστα μέτρα.
Δίνει προτεραιότητα σε αυτούς που πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι.
Δυστυχώς, αυτή η πρόταση βρήκε τοίχο στην επιτροπή των καθηγητών, για ανεξήγητους λόγους.
Ίσως γιατί θα χάνανε την πρωτοκαθεδρία των αποφάσεων;
Η απόφαση Ιερώνυμου για τεστ εκθέτει και τον Πρωθυπουργό που έλεγε ότι αυτά δε γίνονται
Επίσης, ο κ. Μόσιαλος ήταν αντίθετος στην πρόταση της κυβέρνησης να μην γίνονται διαγνωστικά τεστ στις Εκκλησίες και, μάλιστα, επικρότησε την Ιερά Σύνοδο που εν τέλει το αποφάσισε από μόνη της. Τα έβαλε, μάλιστα, με τους υπουργούς που έλεγαν ότι η θρησκευτική πίστη δεν είναι ίδια ανάγκη με το κομμωτήριο, όπως είχε δηλώσει ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας που έλεγε ότι η θρησκευτική πίστη δεν είναι το ίδιο με τα ψώνια.
Οι υπουργοί που βγήκαν να πολιτικολογήσουν για το δεξιό κοινό…
Μάλιστα, ο κ. Μόσιαλος σε ποστ που έκανε στα social media σε αυστηρό τόνο προέτρεψε τους υπουργούς να μην ασχολούνται με τα θέματα δημόσιας υγείας τα οποία δεν τα κατέχουν.
Στην ουσία κάποιοι υπουργοί βγήκαν να πολιτικολογήσουν υπέρ της θρησκείας για ψηφοθηρικούς λόγους.
Όμως τούς εξέθεσε η απόφαση της Ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπίσκοπου που υποχρέωσε σε selftest όποιον πιστό εισέρχεται στο ναό.
Αλλά εξέθεσε και τον ίδιον τον Πρωθυπουργό που σε συνέντευξή του έλεγε ότι δεν μπορεί κανένας στην εκκλησία να ελέγξει τα τεστ. Πάντως, το ίδιο αυστηρό μήνυμα έστειλε ο κ. Μόσιαλος και στην απόφαση της επιτροπής – που έπεισε και το Μαξίμου – για sms στους ανεμβολίαστους, καθώς θεώρησε το λογικό ότι αυτό θα εκνευρίσει και δεν θα αλλάξει την απόφασή τους να μην εμβολιαστούν.
Πηγή: bankingnews.gr – Μαξιμιλιανός