Με αυτοκρατορικό ύφος Σουλτάνου ο Ερντογάν κατά Αθήνας και Λευκωσίας

1396
ερντογάν

Νέες απειλές εναντίον Αθήνας και Λευκωσίας εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η χώρα του δεν θα απεμπολήσει ποτέ τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε στελέχη του κόμματος του στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ότι το νομικό δίκαιο αποτελεί επιλογή του ιδιοκτήτη του, σημειώνοντας πως «εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το προστατεύσουμε αυτό».

«Αν δεν συμπεριφερόμασταν με αυτό τον τρόπο από παλιά, δεν θα επιδεικνύαμε τη στάση η οποία σήμερα προσδίδει κύρος στη χώρα μας στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό πεδίο. Αυτή τη στάση την πετύχαμε όχι μόνο εστιάζοντας σε κάποιους στη χώρα μας αλλά ταυτόχρονα με κόστος ήρθαμε αντιμέτωποι με τις πιο ισχυρές οικονομικά και στρατιωτικά χώρες του κόσμου» ανέφερε.

Γι’ αυτό, πρόσθεσε, «και στην Παλαιστίνη, τη Βοσνία, την Κύπρο, το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη και σε πολλά άλλα ζητήματα κάναμε την επιλογή μας υπέρ της αρετής, της ηθικής, της συνείδησης και του δικαίου», υπερασπιζόμενος και την τουρκική εισβολή στην Κυπριακή Δημοκρατία.

«Είμαστε υποχρεωμένοι και σήμερα και αύριο να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Για τα ζητήματα που έρχονται στην ατζέντα μας δεν θα λάβουμε βιαστικές αποφάσεις χωρίς να κοιτάξουμε πρώτα τη συνείδησή μας» συνέχισε.

Νωρίτερα η Κομισιόν, δια του εκπροσώπου της Μαργαρίτη Σχοινά, υπενθύμισε στην Τουρκία τη δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου σχετικά με το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εξερευνά και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους, περιλαμβανομένης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τον Τύπο, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε τη δήλωση των ηγετών της ΕΕ το Μάρτιο του 2018, με την οποία η ΕΕ καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές της δράσεις και «να σεβαστεί το κυρίαρχο δικαίωμα της Κύπρου να διερευνά και να εκμεταλλεύεται τις φυσικές πηγές της, σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ και το διεθνές δίκαιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας