Μεϊμαράκης: Για δικούς του λόγους στηλιτεύει την υποκρισία Μητσοτάκη ως «τζάμπα μαγκιά»

1824
μεϊμαράκης

Σκληρή κριτική προς την ηγεσία της ΝΔ για το «όχι» που αποφάσισε να πει στο σύνολο των νέων μέτρων άσκησε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χαρακτηρίζοντας «τζάμπα μαγκιά» τη στάση της Νέας Δημοκρατίας.
Ερωτηθείς σε πηγαδάκι με κοινοβουλευτικούς συντάκτες για το «όχι» της ΝΔ που προανήγγειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε πως πρόκειται για στάση εκ του ασφαλούς με δεδομένο ότι η συμπολίτευση διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Ο κ. Μεϊμαράκης υπενθύμισε, μάλιστα, ότι όταν ήταν εκείνος πρόεδρος της ΝΔ το κρίσιμο Σεπτέμβρη του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέθετε πλειοψηφία και υπήρχε κίνδυνος Grexit σε περίπτωση που δεν έλεγε «ναι» στη συμφωνία.
«Τώρα είναι τζάμπα μαγκιά να λες όχι» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η στάση του έχει δικαιωθεί.
Ο κ. Μεϊμαράκης πήρε, όμως, αποστάσεις και από τη γραμμή του κ. Μητσοτάκη κατά κάθε συνομιλίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και επέμεινε στην εθνική συνεννόηση.
Η πολιτική συνεννόηση είναι βασική αρχή της  ΝΔ και παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Παύλου Μπακογιάννη, τόνισε.
Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι δεν αποδέχτηκε την πρότασή του για συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.
Ταυτοχρόνως τον κατηγόρησε ότι δεν αναλαμβάνει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και δεν δημιουργεί τις συνθήκες για πολιτική συνεννόηση.
Χαρακτήρισε, ακόμη, «άποψη εκ του ασφαλούς» την πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου για αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης από την επικείμενη ψηφοφορία, διότι σε μια τέτοια περίπτωση, τα μέτρα θα ψηφιστούν με την απλή πλειοψηφία των παρόντων και άρα δεν θα υπάρξει θέμα καταψήφισής τους.
Ο κ. Μεϊμαράκης, επικαλέστηκε μάλιστα την περίοδο που ήταν πρόεδρος της Βουλής: «Κι εγώ στον Σαμαρά τηλεφωνούσα πριν αναλάβει ο Τσίπρας, για να υπάρξει εθνική συνεννόηση. Δεν έχουμε μια περίοδο ευμάρειας, πλούτου και γκλαμουριάς, αλλά είμαστε σε περίοδο κρίσης, φτώχιας, δυστυχίας. Δεν πρέπει να αναζητούμε την εθνική συνεννόηση; Αφού έριξε ο Παπανδρέου τον Καραμανλή και έριξε ο Σαμαράς τον Παπαδήμο, και έριξε ο Τσίπρας τον Σαμαρά και πάει λέγοντας, τι γίνεται τώρα; Εσείς πιστεύετε ότι έχει διαφορά η πολιτική Τσίπρα από την πολιτική Σαμαρά, ή η πολιτική Μητσοτάκη, αν έρθει; Εγώ λοιπόν έλεγα, “πάμε παρέα, να καταλάβουν και οι ξένοι ότι μέχρι εδώ είναι, να καταλάβει και ο λαός ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε κάποιοι”».
Ο κ. Μεϊμαράκης, επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη δημιουργίας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, σημειώνοντας ότι η πολιτική συνεννόηση για αυτόν δεν είναι μία ευκαιριακή άποψη, πολύ περισσότερο, που αυτό έγινε σε άλλες χώρες, οι οποίες και κατάφεραν να βγουν από την κρίση αν και στην Ελλάδα οι δανειστές θέλουν να επιβάλλουν μέτρα μέχρι και μετά το 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας