Λουκασένκο: Θα ταχθούμε με Ρωσία σε θερμό επεισόδιο με Ουκρανία

860
Θα ταχθούμε με Ρωσία σε θερμό επεισόδιο με Ουκρανία

Προειδοποίησε ότι θα αποκόψει την Ουκρανία από ενεργειακές προμήθειες ο ηγέτης της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko

O μακροχρόνιος ηγέτης της Λευκορωσίας και στενός σύμμαχος του Putin, Πρόεδρος Alexander Lukashenko, δεσμεύθηκε για στρατιωτική υποστήριξη σε οποιαδήποτε ρωσική στρατιωτική αποστολή που θα ήταν απάντηση σε μια ουκρανική επίθεση στο Ντονμπάς, την Κυριακή 6 Φερβουαρίου 2022.
Την ίδια ώρα υποβαθμίζει την πιθανότητα εκτεταμένων πολεμικών συγκρούσεων και προβλέπει ότι αν επέλθει σύγκρουση, «θα διαρκέσει για τρεις ή τέσσερις ημέρες το πολύ».

«Μπλόκο» στην ενέργεια

Υποβιβάζοντας τις δυνατότητες των ουκρανικών δυνάμεων, σήμείωσε: «Δεν υπάρχει κανένας εκεί να μας πολεμήσει».
Επισήμανε ότι η Λευκορωσία (όπως και η Ρωσία) έχει επίσης «κόκκινες γραμμές» και ότι το πρώτο βήμα θα ήταν η διακοπή ροής της ενέργειας, των καυσίμων και των βιομηχανικών προμηθειών στη γείτονά της στο νότο: «Δεν θα την προμηθεύσουμε αν ξεκινήσουν πόλεμο. εναντίον μας ή εναντίον της Ρωσίας», είπε ο Λευκορώσος ηγέτης, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Είναι οι Αμερικανοί

Ο Lukashenko επανέλαβε τις κατηγορίες του Κρεμλίνου ότι η Ουάσιγκτον πυροδότησε τελικά εντάσεις προκειμένου να παρασύρει τους Ρώσους σε σύγκρουση, ώστε η Μόσχα και οι σύμμαχοί της να απομονωθούν σοβαρά και να επιβληθούν κυρώσεις:
«Αυτή είναι απλώς η ουσία του πολέμου, για τον οποίο εσείς και εμείς κάνουμε λόγο τώρα: «Η Ουκρανία θα πολεμήσει»
. Λοιπόν, δεν είναι η Ουκρανία, είναι οι Αμερικανοί που την ωθούν [την Ουκρανία] σε πόλεμο”, δήλωσε ο Lukashenko.

«Να μην μας αγγίξουν»

«Δεν το βλέπουν;
Επομένως, καταλαβαίνουν ότι είναι μάταιο να πολεμούν μαζί μας, ειδικά με τη Ρωσία.
Δεν μιλάμε για κάποιο είδος πυρηνικών και άλλων όπλων.
Αλλά είναι καλύτερα να μην μας αγγίζουν», δήλωσε ο Lukashenko.
Ήδη, η Ρωσία έχει αναπτύξει προηγμένα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας στη Λευκορωσία, μαζί με τζετ, βομβαρδιστικά και άλλα μεγάλα στρατιωτικά μέσα – κυρίως στο πλαίσιο της προετοιμασίας για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

«Συμφωνία ένωσης»

Η λεγόμενη «συμφωνία ένωσης» μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990, και εν μέσω της πρόσφατης αντιπαράθεσης με το ΝΑΤΟ, οι δύο χώρες έχουν απλώς εμβαθύνει τη στρατιωτική τους συνεργασία, με το Κρεμλίνο να εγκαθιστά πρόσφατα συστήματα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης και ναυτικά κέντρα διοίκησης εκεί. .
Πρόσφατα, η κυβέρνηση Biden έχει προειδοποιήσει τη Ρωσία να μην στείλει περισσότερα στρατεύματα στη Λευκορωσία, η οποία σύμφωνα με τις ΗΠΑ διαθέτει 30.000 ανεπτυγμένους στρατιώτες εκεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας