Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής: 4,7% σε διαδικτυακή δημοσκόπηση για ευρωεκλογές

5918
δημόσιου

Η πρώτη διαδικτυακή δημοσκόπηση για την άποψη των Ελλήνων για τις ευρωεκλογές που πραγματοποιήθηκε  για το new-economy.gr δείχνει ευρήματα διαφορετικά από εκείνα των δημοσκοπήσεων που έχουν γίνει “κατά παραγγελία” από συστημικά ΜΜΕ.

Τα αποτελέσματα έχουν σταθμιστεί, ώστε να αντικατοπτρίζουν δημογραφικά και άλλα χαρακτηριστικά.

Τι θα ψήφιζαν σήμερα οι Έλληνες στις ευρωεκλογές

Πρώτο κόμμα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 27,2% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 22,7%. Αυτό σηματοδοτεί 4,5% διαφορά ανάμεσα στα δύο αυτά κόμματα.

Τρίτο σε δύναμη κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5% και ακολουθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με 5,7%.

Η Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής, που αναφέρεται από το New economic ως σχηματισμός που έχει επικεφαλής “τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και ως γνωστόν αναπτύσσει μια πολύ έντονη αντισυστημική δράση, ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, και διεξάγει μεγάλο αγώνα για το σταμάτημα των πλειστηριασμών”, συγκεντρώνει 4,7%, με τον συνυπολογισμό του 3,8% της ΛΑ.Ε και του 0,9% του Κόμματος των Πειρατών, εξασφαλίζοντας εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή.

Ποσοστό 4% εμφανίζεται να παίρνει το ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, το Κίνημα Αλλαγής της Φώφης Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό 3%, ενώ το ίδιο ποσοστό  (3%) συγκεντρώνει και η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου.

Το ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη παίρνει 2,8%, αν και δεν συμμετέχει στις ευρωεκλογές. 1,8% παίρνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 1,7%.

Η Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη συγκεντρώνει 1,5%. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, που λαμβάνει 1,5%, ενώ η Δημιουργία Ξανά, με αρχηγό τον Θάνο Τζήμερο, λαμβάνει 1,3%.

Το κόμμα Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνει ποσοστό 1,1%, ενώ ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, με 1,0%, και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη με 0,9%.

Το κίνημα Όρθια Ελλάδα του Αλέξη Μητρόπουλου φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 0,6%. Το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη (0,6%), ενώ χαμηλότερα ποσοστά φαίνεται να σημειώνουν η Ελλήνων Συνέλευσις του Σώρρα (0,5%), η Δύναμη Ελληνισμού, του αποχωρήσαντα από τους ΑΝΕΛ Δ. Καμμένου (0,4%) και η Νέα Πολιτική του Δ. Κυπριώτη (0,3%). Αξίζει να σημειωθεί ότι το 6,4% των ερωτηθέντων προτίμησε “άλλο κόμμα” από αυτά που προαναφέρθηκαν και περιλήφθηκαν στη δημοσκόπηση, κάτι που δείχνει ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν πολλές εκπλήξεις με μικρά κόμματα που η δημοσκόπηση δεν μπόρεσε να καλύψει.

Ποια κόμματα φαίνεται να εκλέγουν ευρωβουλευτές

Με βάση τα αποτελέσματα που βγάζει η δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 6 ευρωβουλευτές, η Ν.Δ. εκλέγει 5,  η Χρυσή Αυγή εκλέγει 2, ενώ από έναν (1) ευρωβουλευτή εκλέγουν με άνεση ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 και ΛΑ.Ε.

Πόση στατιστική σημασία έχει η δημοσκόπηση του New-economy.gr;

Ως ενδεικτική των τάσεων, μπορεί να θεωρηθεί η διαδικτυακή δημοσκόπηση του new-economy.gr, καθώς παρότι έχει σταθμίσεις, για δημογραφικά και άλλα χαρακτηριστικά, στηρίζεται σε απόψεις χρηστών διαδικτύου, που μπορεί να διαφέρουν λίγο από τους υπόλοιπους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας